Takuu ei kata veden tai muiden nesteiden aiheuttamia vahinkoja iPhonelle tai iPodille

Applen yhden vuoden rajoitettu takuu ei kata iPhonen tai iPodin nestevahingon huoltoa.

Näin selvität, onko iPhonessa tai iPodissa nestevahinko

Jos iPhone tai iPod on vahingoittunut nesteen (esimerkiksi kahvin tai virvoitusjuoman) vaikutuksesta, Applen yhden vuoden rajoitettu takuu ei kata sitä koskevaa huoltoa. Vuoden 2006 jälkeen valmistetuissa iPhoneissa ja useimmissa iPod-laitteissa on sisäänrakennetut kastumisilmaisimet, jotka osoittavat, onko laite ollut kosketuksissa veden tai vettä sisältävän nesteen kanssa.

iPhonessa ja useimmissa iPod-laitteissa on kastumisilmaisin, joka näkyy ulospäin.

Kastumisilmaisin aktivoituu, kun se on kosketuksessa veden tai vettä sisältävän nesteen kanssa. Ilmaisin on tavallisesti valkoinen tai hopeanvärinen, mutta kun se joutuu kosketuksiin veden tai vettä sisältävän nesteen kanssa, se muuttuu kokonaan punaiseksi. Kastumisilmaisin ei aktivoidu kosteuden ja lämpötilan muutoksista, jotka ovat tuotteen ympäristövaatimusten rajoissa.

Voit selvittää, onko tuotteesi kastumisilmaisin aktivoitunut, etsimällä tuotteen seuraavasta taulukosta ja etsimällä sitten kastumisilmaisimen laitteesta. Näet kastumisilmaisimen paremmin käyttämällä valolla varustettua suurennuslasia ja asettamalla valon tai laitteen kulmaan, jossa ilmaisin näkyy.

Seuraavasta taulukosta näkyy ilmaisimen (tai ilmaisimien) sijainti sekä miltä ilmaisin näyttää, kun se on altistunut nesteelle:

Tuote Kastumisilmaisimen sijainti
iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X
iPhone 8, iPhone 8 Plus
iPhone 7 tai iPhone 7 Plus
iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus
iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s,  iPhone SE
iPhone 4 tai iPhone 4s
iPhone 3G tai iPhone 3GS

iPhone

iPod touch*

iPod nano*

iPod classic  iPod classic
iPod shuffle (3. sukupolvi)  iPod shuffle (3. sukupolvi)

Jos kastumisilmaisin on punainen, mutta et ole varma, johtuuko laitteen ongelma nestevahingosta, pyydä ohjeita AppleCarelta tai valtuutetusta iPhone-huoltoliikkeestä.

* iPod nanossa (7. sukupolvi) ja iPod touchissa (5. sukupolvi) ei ole näkyvää kastumisilmaisinta.