Tietojen siirtäminen Windows-tietokoneesta Maciin

Windows-siirtymisapurin avulla voit siirtää musiikkisi, kuvasi, dokumenttisi ja muut tietosi Windows-tietokoneesta Maciisi.

Windows-siirtymisapuri siirtää esimerkiksi yhteystiedot, kalenterit ja sähköpostitilit Windows-tietokoneesta. Se sijoittaa ne asianmukaiseen paikkaan Macissa.

Kun olet siirtänyt tiedot Maciin, muista valtuuttaa Macisi iTunesissa. On tärkeää, että suoritat valtuuttamisen, ennen kuin synkronoit tai toistat iTunes Storesta lataamaasi sisältöä.

Ennen kuin aloitat

Toimi seuraavasti, jotta siirto sujuu ongelmitta:

• Varmista, että Windows on ajan tasalla. Siirtymisapuri toimii Windows XP:n ja sitä uudempien Windows-versioiden kanssa.
  • Varmista, että tiedät Windows-tietokoneen ylläpitäjätilin käyttäjätunnuksen ja salasanan.
  • Yhdistä Mac ja Windows-tietokone samaan verkkoon, esimerkiksi Wi-Fi-kotiverkkoon. Voit luoda myös suoran verkkoyhteyden liittämällä Ethernet-kaapelin Macin ja Windows-tietokoneen porttien väliin.
  • Suorita levyn tarkistustyökalu (chkdsk) Windows-tietokoneessa varmistaaksesi, ettei Windows-asemassa ole ongelmia.

Suorita levyn tarkistustyökalu seuraavasti:

1. Valitse Käynnistä > Suorita.
  2. Kirjoita Suorita-ikkunassa cmd ja paina Enter.
  3. Kirjoita komentoikkunassa chkdsk ja paina Enter.
  4. Jos levyn tarkistustyökalu ilmoittaa ongelmista, kirjoita chkdsk drive: /F ja paina Enter. Tässä esimerkissä ”drive” on Windowsin käynnistyslevyä vastaava kirjain, esimerkiksi ”d:”. Paina kehotteessa Y-näppäintä ja käynnistä sitten Windows-tietokone uudelleen. Toista toimenpiteet, kunnes levyn tarkistustyökalu ei ilmoita enää ongelmista.

Pystytkö ratkaisemaan kaikki levyn tarkistustyökalun ilmoittamat levyongelmat? Jos et, Windows-tietokoneesi täytyy ehkä huollattaa. Siirrä tiedot Maciin tämän jälkeen.

Tietojen siirtäminen

Tässä osassa kerrotaan, miten sinun on toimittava siirron aikana, sen jälkeen ja ohjeissa annettujen toimenpiteiden epäonnistuessa.

Tietojen siirtäminen Windows-tietokoneesta Maciin

1. Lataa ja asenna Windows-siirtymisapuri Windows-tietokoneeseesi.
  2. Lopeta Windowsissa auki olevat ohjelmat.
  3. Avaa Windows-siirtymisapuri.
  4. Aloita prosessi klikkaamalla Siirtymisapuri-ikkunassa Jatka.
  5. Käynnistä Mac. Käyttöönottoapuri avautuu automaattisesti, kun käynnistät Macin ensimmäisen kerran. Jos olet jo ottanut Macin käyttöön, avaa Siirtymisapuri Lisäohjelmat-kansiosta.
  6. Noudata Macin kehotteita, kunnes apuri on edennyt siirtymisruutuun. Valitse tietojen siirtoasetukseksi Windows-PC:ltä.
  7. Anna ylläpitäjätilin käyttäjätunnus ja salasana pyydettäessä.
  8. Sulje muut auki olevat ohjelmat klikkaamalla Jatka.
  9. Valitse Windows-tietokoneesi käytettävissä olevien tietokoneiden luettelosta Macin siirtymisikkunassa. Odota sitten, kunnes Windows-tietokone näyttää Macissa näkyvän pääsykoodin.
  10. Kun sama pääsykoodi näkyy Windows-tietokoneessa ja Macissa, klikkaa molemmissa Jatka.
  11. Mac tarkistaa Windows-tietokoneen asemat, jotta se voi luoda luettelon siirrettävistä tiedoista. Kun tarkistus on valmis, valitse Maciin siirrettävät tiedot ja klikkaa Jatka. Perehdy siirrettävissä oleviin tietoihin.

Voit seurata siirtämisen etenemistä ja kestoa sekä Windows-tietokoneessa että Macissa. Ne ilmoittavat, kun siirto on valmis.

Tietojen siirtämisen jälkeen

Kun siirto on suoritettu, sulje Windows-siirtymisapuri Windows-tietokoneessa. Kirjaudu sitten Macilla uudelle käyttäjätilille. Kun kirjaudut Windows-tietokoneesta siirrettyyn käyttäjätiliin ensimmäisen kerran, sinua pyydetään asettamaan salasana. Voit käyttää samaa salasanaa kuin Windows-tietokoneessasi tai luoda uuden. Lue, miten voit valita hyvän salasanan.

Kun olet kirjautunut käyttäjätilille, jolle tiedot on siirretty, muista valtuuttaa Macisi iTunesissa. On tärkeää, että suoritat valtuuttamisen, ennen kuin synkronoit tai toistat iTunes Storesta lataamaasi sisältöä.

Jos tietojen siirtämisessä ilmenee ongelmia

Jos yllä olevien ohjeiden noudattaminen ei tuota odotettua tulosta, kokeile seuraavia toimia.

Lopeta muut Windows-ohjelmat

Varmista seuraavasti, että muita ohjelmia ei ole auki, kun yrität siirtää tietoja:

1. Valitse auki oleva ohjelma painamalla Alt+sarkain-näppäinyhdistelmää.
  2. Lopeta valittu ohjelma painamalla Alt+F4-näppäinyhdistelmää.

Tarkista verkkoyhteys

Näkyykö Windows-tietokoneesi Macin Käyttöönottoapuri- tai Siirtymisapuri-ikkunassa? Jos ei, varmista, että molemmat tietokoneet ovat samassa verkossa. Voit luoda erillisen verkon liittämällä Macin ja Windows-tietokoneen toisiinsa Ethernet-kaapelilla.

Jos Windows-tietokoneesi ei vieläkään näy Siirtymisapurissa, yritä poistaa Windows-tietokoneen palomuuriohjelmisto käytöstä. Se saattaa estää Windows-siirtymisapurin tarvitsemat verkkoportit. Kun siirto on suoritettu, voit ottaa palomuuriohjelmiston uudelleen käyttöön.

Poista virustorjuntaohjelmisto käytöstä

Jos Siirtymisapuri ei avaudu Windows-tietokoneessa, poista Windows-tietokoneen virustorjuntaohjelmisto käytöstä. Yritä sitten avata Siirtymisapuri uudelleen. Kun siirto on suoritettu, voit ottaa virustorjuntaohjelmiston uudelleen käyttöön.

Jos Windows-tietokone ei ole yhteensopiva Siirtymisapurin kanssa

Voit siirtää tiedot myös muilla tavoin. Voit kopioida tärkeät tiedot Maciin myös manuaalisesti käyttämällä ulkoista asemaa tai tiedostonjakoa.

Mitä tietoja voin siirtää?

Siirtymisapuri antaa sinun valita Maciin siirrettävät tiedot. Seuraavassa kerrotaan, mitä tiettyjen ohjelmien ja tietotyyppien tapauksessa siirretään:

Sähköpostit, yhteystiedot ja kalenteritiedot
Siirtymisapuri siirtää sähköpostiviestit, sähköpostitilien asetukset, yhteystiedot ja tapaamiset. Siirrettävät tiedot vaihtelevat sen mukaan, mitä Windows-versiota ja tilejä käytät.

Outlook
Siirtymisapuri tukee seuraavien tietojen siirtämistä Outlookin 32-bittisistä versioista Windows XP:ssä ja uudemmissa:

• Henkilöt siirretään Yhteystietoihin.*
  • Tapaamiset siirretään Kalenteriin.
  • IMAP- ja Exchange-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.
  • POP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.*

Siirtymisapuri ei tue Outlookin 64-bittisiä versioita. Voit siirtää sähköpostiviestit, yhteystiedot tai kalenterit Outlook 2013:sta tai Outlook 2016:sta kirjautumalla sisään ja lisäämällä sisällön Maciin manuaalisesti.

Kuvat

Valokuvat ja muut kuvat kopioidaan Koti-kansioon, Nämä tiedostot voidaan lisätä Kuvat-ohjelmaan. Kun tiedot on siirretty, voit avata Kuvat-ohjelman ja antaa sen etsiä tuotavia kuvia Macistasi.

Muut tiedostot
Lisäksi voit valita, siirretäänkö seuraavat tiedostot siirron aikana:

• kirjautuneena olevan Windows-käyttäjän kotihakemiston ylätason kansion tiedostot
  • Windows- tai Program Files -kansioissa sijaitsevat muut kuin järjestelmätiedostot
  • käyttäjän Windows-järjestelmälevyn ylätason kansiot
  • Windows-tietokoneeseen liitettyjen muiden paikallisten levyjen ylätason kansiot.

Outlook Express
Siirtymisapuri tukee seuraavien tietojen siirtämistä Outlook Expressistä Windows XP:ssä:

• Henkilöt siirretään Yhteystietoihin.
  • IMAP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.
  • POP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.*

Windows Liven sähköposti
Siirtymisapuri tukee seuraavien tietojen siirtämistä Windows Liven sähköpostista Windows Vistassa ja uudemmissa:

• IMAP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.
  • POP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.*

Windows Mail
Siirtymisapuri tukee seuraavien tietojen siirtämistä Windows Mailista Windows Vistassa ja uudemmissa: Ainoa poikkeus on Windows 8:n Mail-ohjelma.

• IMAP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.
  • POP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.*
  • Henkilöt siirretään Yhteystietoihin.

Kirjanmerkit
Internet Explorerin, Safarin Windows-version ja Firefoxin kirjanmerkit siirretään Safariin.

iTunes-sisältö
iTunes-musiikki, -elokuvat ja muut iTunes-kirjastotiedostot siirretään Macin iTunesiin.

Järjestelmäasetukset
Kieli- ja sijaintiasetukset, selaimen aloitussivu ja muokatut työpöydän kuvat siirretään macOS:n Järjestelmäasetuksiin.

*Siirtymisapuri siirtää vain sisäänkirjautuneen Windows-käyttäjän Mail- tai Yhteystiedot-ohjelmien tiedot. Jos haluat siirtää tietoja joltakin muulta käyttäjätililtä, käytä Siirtymisapuria uudelleen, kun olet kirjautunut toiselle Windows-tilille. Mac luo aina uuden käyttäjätilin, kun siirrät tietoja.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.