Tietojen siirtäminen Windows-tietokoneesta Maciin

Windows-siirtymisapurin avulla voit siirtää musiikkisi, kuvasi, dokumenttisi ja muut tietosi Windows-tietokoneesta Maciisi.

Windows-siirtymisapuri siirtää esimerkiksi yhteystiedot, kalenterit ja sähköpostitilit Windows-tietokoneesta ja sijoittaa ne asianmukaiseen paikkaan Macissa.

Ennen kuin aloitat

Toimi seuraavasti, jotta siirto sujuu ongelmitta.

• Varmista, että Windows on ajan tasalla. Siirtymisapuri toimii Windows XP:n ja sitä uudempien Windows-versioiden kanssa.
  • Varmista, että tiedät Windows-tietokoneen ylläpitäjätilin käyttäjätunnuksen ja salasanan.
  • Yhdistä Mac ja Windows-tietokone samaan verkkoon, esimerkiksi Wi-Fi-kotiverkkoon. Voit liittää Macin ja Windows-tietokoneen Ethernet-portit myös suoraan toisiinsa Ethernet-kaapelilla.

Suorita levyn tarkistustyökalu (chkdsk) Windows-tietokoneessa varmistaaksesi, ettei Windows-asemassa ole ongelmia.

1. Valitse Käynnistä > Suorita.
  2. Kirjoita Suorita-ikkunassa cmd ja paina rivinvaihtonäppäintä.
  3. Kirjoita komentoikkunassa chkdsk ja paina rivinvaihtonäppäintä.
  4. Jos levyn tarkistustyökalu ilmoittaa ongelmista, kirjoita chkdsk asema: /F ja paina rivinvaihtonäppäintä (korvaa asema-kohta Windows-käynnistyslevyn kirjaimella, esimerkiksi d:llä). Paina kehotteessa Y-näppäintä. Käynnistä sitten Windows-tietokone uudelleen. Toista toimenpiteet, kunnes levyn tarkistustyökalu ei ilmoita enää ongelmista.

Jos et pysty ratkaisemaan työkalun ilmoittamaa levyongelmaa, Windows-tietokoneesi täytyy ehkä huollattaa ennen tietojen siirtämistä Maciin.

Siirrä tiedot Windows-tietokoneesta Maciin

Toimi seuraavasti, niin voit siirtää tiedot Windows-tietokoneesta Maciin.

1. Lataa ja asenna Windows-siirtymisapuri Windows-tietokoneeseesi.
  2. Lopeta muut Windowsissa auki olevat ohjelmat.
  3. Avaa Windows-siirtymisapuri Windows-tietokoneessa.
  4. Aloita siirto klikkaamalla Siirtymisapuri-ikkunassa Jatka.

5. Käynnistä Mac-tietokone. Käyttöönottoapuri avautuu automaattisesti, kun otat Macin käyttöön ensimmäisen kerran. Jos olet jo ottanut Macin käyttöön, avaa Siirtymisapuri Macin Lisäohjelmat-kansiosta.
  6. Noudata Macin kehotteita, kunnes apuri on edennyt siirtymisruutuun. Valitse tietojen siirto Windows PC:ltä.
  7. Anna ylläpitäjätilin käyttäjätunnus ja salasana pyydettäessä.
  8. Sulje muut auki olevat ohjelmat klikkaamalla Jatka.
  9. Valitse Windows-tietokoneesi käytettävissä olevien tietokoneiden luettelosta Macin siirtymisikkunassa. Odota sitten, kunnes Windows-tietokone näyttää Macissa näkyvän pääsykoodin.
  10. Kun sama pääsykoodi näkyy Windows-tietokoneessa ja Macissa, klikkaa molemmissa Jatka.
  11. Mac tarkistaa Windows-tietokoneen asemat, jotta se voi luoda luettelon siirrettävistä tiedoista. Kun tarkistus on valmis, valitse Maciin siirrettävät tiedot ja klikkaa Jatka.

Voit seurata siirtämisen etenemistä ja kestoa sekä Windows-tietokoneessa että Macissa.

Siirtymisapuri ilmoittaa, kun siirto on valmis. Voit sitten sulkea Siirtymisapurin Windows-tietokoneessa ja kirjautua uuteen käyttäjätiliisi Macissa. Kun kirjaudut Windows-tietokoneesta siirrettyyn käyttäjätiliin ensimmäisen kerran, OS X pyytää asettamaan salasanan. Voit käyttää samaa salasanaa kuin Windows-tietokoneessasi tai luoda uuden. Lue vinkkejä salasanan asettamiseen artikkelista Hyvien salasanojen valitseminen OS X:ssä.

Mitkä tiedot siirtyvät?

Siirron yhteydessä voit valita, mitkä tiedostot haluat siirtää Maciin:

Sähköpostit, yhteystiedot ja kalenteritiedot

Siirtymisapuri siirtää sähköpostiviestit, sähköpostitilien asetukset, yhteystiedot ja tapaamiset sen mukaan, mitä Windows-versiota ja tilejä käytät.

Outlook Express

Siirtymisapuri tukee seuraavien tietojen siirtämistä Outlook Expressistä Windows XP:ssä:

• Henkilöt siirretään Yhteystietoihin.
  • IMAP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.
  • POP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.*

Outlook

Siirtymisapuri tukee seuraavien tietojen siirtämistä Outlookin 32-bittisistä versioista Windows XP:ssä ja uudemmissa:

• Henkilöt siirretään Yhteystietoihin.*
  • Tapaamiset siirretään Kalenteriin.
  • IMAP- ja Exchange-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.
  • POP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.*

Windows Live Mail

Siirtymisapuri tukee seuraavien tietojen siirtämistä Windows Live Mailista Windows Vistassa ja uudemmissa:

• IMAP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.
  • POP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.*

Windows Mail

Siirtymisapuri tukee seuraavien tietojen siirtämistä Windows Mailista Windows Vistassa ja uudemmissa:**

• IMAP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.
  • POP-asetukset ja -viestit siirretään Mailiin.*
  • Henkilöt siirretään Yhteystietoihin.

*Vain kirjautuneena olevan Windows-käyttäjätilin sähköposti- ja yhteystiedot siirretään. Jos haluat siirtää tietoja toisesta Windows-käyttäjätilistä, kirjaudu siihen ja käytä Siirtymisapuria uudelleen. Maciin luodaan uusi käyttäjätili aina kun siirrät tietoja.

**Siirtymisapuri ei siirrä tietoja Windows 8:n Sähköposti-sovelluksesta. Sen avulla voi kuitenkin siirtää tietoja muista Windows Mailin versioista, joita käytetään Windows 8:ssa tai uudemmassa.

Kirjanmerkit

• Internet Explorerin, Safarin Windows-version ja Firefoxin kirjanmerkit siirretään Safariin.

iTunes-sisältö

• iTunes-musiikki, -elokuvat ja muut iTunes-kirjastotiedostot siirretään Macin iTunesiin.

Kuvat

• Valokuvat ja muut kuvat kopioidaan Koti-kansioon, ja ne voidaan lisätä Kuvat-ohjelmaan. Kun tiedot on siirretty, voit avata Kuvat-ohjelman ja antaa sen etsiä tuotavia kuvia Macistasi.

Järjestelmäasetukset

• Kieli- ja sijaintiasetukset, selaimen aloitussivu ja työpöydän taustakuva (paitsi Windowsin vakiotaustakuvat) siirretään OS X:n Järjestelmäasetuksiin.

Muut tiedostot

Lisäksi voit valita, siirretäänkö seuraavat tiedostot:

• kirjautuneena olevan Windows-käyttäjän kotihakemiston ylätason kansion tiedostot
  • Windows- tai Program Files -kansioissa sijaitsevat muut kuin järjestelmätiedostot
  • käyttäjän Windows-järjestelmälevyn ylätason kansiot
  • Windows-tietokoneeseen liitettyjen muiden paikallisten levyjen ylätason kansiot.

Jos siirto ei onnistu

Jos yllä olevien ohjeiden noudattaminen ei tuota odotettua tulosta, tarkista seuraavat seikat.

Lopeta muut ohjelmat Windows-tietokoneessa

Varmista seuraavasti, että Windows-tietokoneessa ei ole muita ohjelmia auki, kun yrität siirtää tietoja:

1. Valitse auki oleva ohjelma painamalla alt+sarkain-näppäinyhdistelmää.
  2. Lopeta valittu ohjelma painamalla alt+F4-näppäinyhdistelmää.

Tarkista verkkoyhteys

Jos Windows-tietokonettasi ei näy Macin Käyttöönottoapuri- tai Siirtymisapuri-ikkunassa, varmista, että molemmat tietokoneet ovat samassa verkossa. Voit luoda erillisen verkon liittämällä Macin ja Windows-tietokoneen toisiinsa Ethernet-kaapelilla.

Jos Windows-tietokonettasi ei edelleenkään näy Macin Siirtymisapurissa, kokeile poistaa käytöstä Windows-tietokoneen palomuuriohjelmisto. Windows-siirtymisapurin tarvitsemat verkkoportit on mahdollisesti estetty palomuurissa. Kun siirto on valmis, voit ottaa palomuuriohjelmiston uudelleen käyttöön.

Poista virustorjuntaohjelmisto käytöstä

Jos Siirtymisapuri ei avaudu Windows-tietokoneessa, poista Windows-tietokoneen virustorjuntaohjelmisto käytöstä. Yritä sitten avata Siirtymisapuri uudelleen. Kun siirto on valmis, voit ottaa virustorjuntaohjelmiston uudelleen käyttöön.

Jos Windows-tietokone ei ole yhteensopiva Siirtymisapurin kanssa

Jos tiedostojen siirtäminen Windows-tietokoneesta Maciin ei onnistu Siirtymisapurin avulla, voit kopioida tärkeät tiedot Maciin myös manuaalisesti käyttämällä ulkoista asemaa tai tiedostonjakoa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: