Liitettyjen laitteiden tarkasteleminen ja poistaminen iTunesissa

iTunesin Mac- tai Windows-versiossa voit tarkastella Apple ID:hesi liitettyjä laitteita ja poistaa laitteet, joiden liitoksen haluat poistaa.

iPhonesi, iPadisi, iPod touchisi, Macisi, Windows-tietokoneesi tai Android-puhelimesi muodostaa automaattisesti liitoksen Apple ID:hesi ja iTunesiin, kun käytät tiettyjä iTunesin toimintoja. Kun laite on muodostanut liitoksen, voit sen avulla ladata muun muassa musiikkia, elokuvia ja TV-ohjelmia, jotka olet aikaisemmin ostanut iTunes Storesta. Voit myös laittaa automaattiset lataukset päälle liitetyssä laitteessa.

Apple ID:hen ja iTunesiin voi olla samanaikaisesti liitettynä kymmenen laitetta (enintään viisi tietokonetta).

iTunesissa näkyvä liitettyjen laitteiden luettelo ei ole sama kuin laiteluettelo, johon olet tällä hetkellä kirjautunut sisään Apple ID:lläsi. Apple ID -tilisivusi Apple ID -laiteluettelosta voit tarkistaa, mihin olet kirjautunut sisään.

Sinun ei tarvitse liittää laitteitasi sisällön ostamista tai uusien ostosten lataamista varten. Voit poistaa liitetyn laitteen, jos

• saavutat liitosrajoituksen ja haluat lisätä uuden laitteen
  • et pysty lataamaan aikaisempia ostoksia iTunes Storesta
  • haluat myydä tai luovuttaa liitetyn laitteen.

Liitettyjen laitteiden tarkasteleminen tai poistaminen Macissa tai Windows-tietokoneessa

Jos haluat automaattisesti avata iTunesin ja kirjautua Tilitiedot-sivulle tietokoneeltasi, valitse tämä linkki: Näytä oma tili. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes.
  2. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  3. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
    iTunesin Näytä oma tili
  4. Anna salasanasi ja paina sitten näppäimistön rivinvaihto- tai Enter-näppäintä tai klikkaa Näytä tili.
  5. Vieritä iTunes-pilvi-osioon ja klikkaa Hallitse laitteita. Jos Apple ID:hesi ei ole liitetty yhtäkään laitetta, tätä osiota ei näy.

Liitettyjen laitteiden tarkasteleminen

Kun olet klikannut Hallitse laitteita, näyttöön tulee tietoja kaikista liitetyistä laitteista. Kunkin laitteen oikealla puolella on ilmoitettu, milloin laite on liitetty Apple ID:hesi. Näet myös, kuinka monta päivän päästä laitteen voi liittää toiseen Apple ID:hen.

Jos et näe odottamaasi laitetta, liitä kyseinen laite Apple ID:lläsi. Tarkista sen jälkeen uudelleen, että laite on varmasti iTunesissa.

Liitettyjen laitteiden poistaminen

Klikkaa Hallitse laitteita -sivulla poistettavan laitteen oikealla puolella Poista. Sen mukaan, milloin liitit laitteen Apple ID:hen, sinun on ehkä odotettava jopa 90 päivää, ennen kuin voit liittää laitteen toiseen Apple ID:hen.

Jos et pysty klikkaamaan Poista-painiketta (se näkyy himmennettynä), laite, jota yrität poistaa, on liitetty Apple ID:hesi. Kirjaudu ulos iTunes Storesta kyseisessä laitteessa ja yritä sitten poistaa laite.

Liitettyjen laitteiden poistaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Liitettyjen laitteiden luettelo ei näy iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Voit kuitenkin poistaa liitetyn iOS-laitteen poistettavan laitteen avulla.

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta Apple ID:täsi.
  3. Napauta Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää antamaan salasana.
  4. Vieritä iTunes-pilvi-osioon ja napauta Poista tämä laite.

Tietoa liitoksesta ja Android-puhelimista

Liitettyjen laitteiden luettelo ei näy eikä liitettyjä laitteita voi poistaa Android-puhelimessa, mutta Android-puhelimet lasketaan mukaan kymmenen laitteen rajoitukseen.

Lisätietoja liitetyistä laitteista

iPhonesi, iPadisi, iPod touchisi, Macisi, Windows-tietokoneesi tai Android-puhelimesi muodostaa automaattisesti liitoksen Apple ID:hesi ja iTunesiin, kun

Jos yrität liittää toisen Apple ID:n laitteeseen, joka on jo liitetty, saatat nähdä viestin ”Tämä laite on liitetty toiseen Apple ID:hen. Et voi liittää tätä laitetta toiseen Apple ID:hen [numero] päivään.” Sen mukaan, milloin liitit laitteen Apple ID:hen, sinun on ehkä odotettava jopa 90 päivää, ennen kuin voit liittää laitteen toiseen Apple ID:hen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.