Äänen Dolby Atmos- tai Surround-toistaminen Apple TV:llä

Apple TV on kehitetty tarjoamaan parhaat mahdolliset äänikokemukset, joita kotisi viihdejärjestelmä tukee. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä äänimuotoja Apple TV tukee ja millaisella ratkaisulla voit toistaa ääntä mahdollisimman korkealaatuisesti.

Apple TV:n tukemat äänimuodot

Apple TV 4K ja Apple TV (4. sukupolvi) toistavat äänet automaattisesti korkeimmalla tasolla, jota kodin viihdejärjestelmäsi tukee ja joka sisältyy katsomaasi sisältöön.

Jos kodin viihdejärjestelmäsi ei tue Apple TV:n automaattisesti valitsemaa äänimuotoa, voit vaihtaa sen manuaalisesti. Valitse Asetukset > Video ja ääni > Äänimuoto ja ota käyttöön Vaihda muotoa. Voit valita seuraavista:

• Dolby Digital 5.1: toistaa äänen useista kaiuttimista ja subwooferista 5.1-kaiutinjärjestelmän mukaisesti.
  • Stereo: tuettu äänenlaatu kaikille televisioille, elokuville ja TV-ohjelmille, jotka toistavat ääntä oikean ja vasemman kanavan kautta.

Dolby Atmosin ottaminen käyttöön

Jos Apple TV 4K:ssa on tvOS 12, voit toistaa ääntä Dolby Atmos -ominaisuudella, joka tarjoaa vaikuttavan, ympärilläsi liikkuvan kolmiulotteisen äänikokemuksen.

Jos haluat toistaa elokuvia ja TV-ohjelmia Dolby Atmos -äänellä Apple TV 4K -laitteestasi, määritä kodin viihdejärjestelmäsi äänet korkeatasoisiksi. Kaksi mahdollista ratkaisua käyttöösi:

Jotkin muiden valmistajien AV-vastaanottimet ja soundbarit saattavat vaatia laiteohjelmiston päivityksen Dolby Atmos -tukea varten. Lue lisätietoja valmistajan verkkosivustolta.

Ota sitten Dolby Atmos käyttöön Apple TV 4K:ssa seuraavasti:

1. Varmista, että liität Apple TV 4K:n suoraan soundbar-äänijärjestelmän tai AV-vastaanottimen HDMI-tuloporttiin HDMI-kaapelilla. Useimmat televisiot eivät tue Dolby Atmosin välittämistä soundbareille ja vastaanottimille.*
  2. Kytke HDMI-kaapelin toinen pää soundbar-äänijärjestelmän tai AV-vastaanottimen HDMI-lähtöporttiin. Kytke sitten HDMI-kaapelin toinen pää television HDMI-tuloporttiin.

*Jotkin soundbarit ja AV-vastaanottimet tukevat Dolby Atmosia, mutta ne eivät tue esimerkiksi HDR10- ja Dolby Vision -videomuotoja. Tässä tapauksessa voit kytkeä Apple TV 4K:n joko soundbariin tai AV-vastaanottimeen Dolby Atmos -äänen toistamista varten. Voit myös kytkeä Apple TV 4K:n televisioon HDR- ja Dolby Vision -videokuvan katselua varten. Molempia varten tarvitset television, AV-vastaanottimen tai soundbar-äänijärjestelmän, joka tukee sekä Dolby Atmosia että korkealaatuisia videomuotoja. Apple TV 4K käyttää Dolby Atmosin korkean kaistanleveyden muotoa, joka ei toimi ARC-liitäntöjen kautta.

Dolby Atmosin käyttöönoton tarkastaminen

Valitse Apple TV 4K:ssa Asetukset > Video ja ääni, ja valitse sitten Äänimuoto. Varmista, että Tunnelmallinen ääni -kohdassa on Dolby Atmos käytössä. Jos et näe Tunnelmallinen ääni- ja Dolby Atmos -valintoja, sinun pitää ehkä muuttaa kodin viihdejärjestelmäsi asetuksia.

Voit tarkastaa asian myös samalla, kun katsot Dolby Atmosia tukevaa sisältöä. Pyyhkäise vain alaspäin Apple TV Remote -kaukosäätimen Touch-pinnalla. Etsi Tiedot-kohdasta .

Et voi toistaa Dolby Atmos -ääntä, jos Pika-aloitus on poistettu käytöstä asetuksissa. Tarkista asia valitsemalla Asetukset > Appit > iTunes-elokuvat ja -TV-ohjelmat > Pika-aloitus.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.