Pääsykoodin käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten pääsykoodi asetetaan, miten sitä käytetään ja miten se vaihdetaan iOS-laitteessa.

Pidä tiedot turvassa asettamalla iOS-laitteeseesi pääsykoodi. (Jos laitteessasi on Touch ID -tuki, voit yleensä tunnistautua sormenjäljellä pääsykoodin sijaan. Jos laitteesi tukee Face ID:tä, voit käyttää kasvojentunnistusta pääsykoodin sijaan). Laite vaatii pääsykoodin, kun

• laitat laitteen päälle tai käynnistät sen uudelleen
  • painat Koti-painiketta tai pyyhkäiset ylös laitteen lukituksen poistamiseksi (voit muuttaa tämän)
  • Päivitä ohjelmisto

• poistat laitteen tiedot
  • tarkastelet tai muutat pääsykoodiasetuksia
  • asennat iOS-asetusprofiileja.

Pääsykoodin asettaminen

1. Valitse Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi. Jos laitteessa ei ole Touch ID:tä, valitse Asetukset > Pääsykoodi. Jos käytössäsi on iPhone X, valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi.
  2. Napauta Ota pääsykoodi käyttöön.
  3. Anna kuusinumeroinen pääsykoodi. Jos haluat käyttää nelinumeroista koodia, muokattua numeerista koodia tai muokattua aakkosnumeerista koodia, napauta Pääsykoodivalinnat.
  4. Vahvista ja aktivoi pääsykoodi antamalla se uudelleen.

Pääsykoodin vaihtaminen tai sen asetusten muuttaminen

Valitse Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi. Jos laitteessa ei ole Touch ID:tä, valitse Asetukset > Pääsykoodi. Jos käytössäsi on iPhone X, valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi.

Käytettävissä on eri asetuksia ja valintoja:

• Laita pääsykoodi pois päältä: Napauttamalla tätä asetusta voit poistaa pääsykoodin käytöstä.
  • Vaihda pääsykoodi: Syötä uusi kuusinumeroinen pääsykoodi. Jos haluat käyttää nelinumeroista koodia, muokattua numeerista koodia tai muokattua aakkosnumeerista koodia, napauta Pääsykoodivalinnat.
  • Vaadi pääsykoodi: Jos tämä asetus on käytössä, näytön lukituttua sinun on oletusarvoisesti annettava pääsykoodi sen avaamiseksi. Jos et halua välitöntä pääsykoodivaatimusta, vaihda tämä asetus. (Oman turvallisuutesi vuoksi et voi vaihtaa välitöntä pääsykoodin vaatimista Touch ID:tä ja Apple Payta käyttäessäsi).
  • Salli käyttö, kun lukittuna: Käytä tätä asetusta, jos haluat sallia joidenkin toimintojen käytön laitteen ollessa lukittuna. Tällaisia toimintoja ovat muun muassa Tänään-näkymäUusimmat ilmoitukset, Siri, Vastaa viestillä, Ohjauskeskus ja Wallet.
  • Poista data: Valitse, poistetaanko laitteen tiedot automaattisesti, kun pääsykoodi on annettu väärin kymmenen kertaa. Jos et laita tätä valintaa päälle, laite on palautettava iTunesilla kymmenen epäonnistuneen yrityksen jälkeen.

Näin saat apua

Tässä kohdassa on esimerkiksi pääsykoodiasetuksia, varoituksia ja unohtuneita salasanoja koskevia ohjeita.

Jos varoituksessa pyydetään vaihtamaan pääsykoodi tai jos et voi muuttaa pääsykoodiasetuksia

Microsoft Exchange -pohjaisiin asetusprofiileihin ja sähköpostitileihin (tavallisia yritysten tai oppilaitosten omistamissa laitteissa) sisältyy joskus pääsykoodikäytäntöjä, joista voi aiheutua esimerkiksi seuraavanlaisia ongelmia:

• Pääsykoodia ei voi poistaa käytöstä.
  • Pääsykoodiasetuksia ei voi muuttaa, koska ne ovat poissa käytöstä, harmaat tai himmennetyt.
  • Näet Pääsykoodivaatimus-varoituksen. Saatat esimerkiksi saada viestin, jonka mukaan sinun on vaihdettava iPhonen lukituksen poiston pääsykoodi 60 minuutin kuluessa.

Pyydä apua järjestelmän ylläpitäjältä. Jos et käytä määritysprofiilia tai Microsoft Exchange -tiliä tai jos laitteesi on yksityisomistuksessa, muista päivittää laitteesi iOS uusimpaan versioon.

Jos unohdit pääsykoodin

Jos pääsykoodi annetaan väärin liian monta kertaa, laite poistetaan tilapäisesti käytöstä. Pyydä tässä tapauksessa apua unohtuneen pääsykoodin tai käytöstä poistetun laitteen kanssa. Jos unohdit rajoitusten pääsykoodin, katso lisätietoja.