Pääsykoodin käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten pääsykoodi otetaan käyttöön, miten sitä käytetään ja miten se vaihdetaan iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.

Pidä tiedot turvassa ottamalla pääsykoodi käyttöön laitteessasi. Jos laitteessasi on Touch ID -tuki, voit yleensä tunnistautua sormenjäljellä pääsykoodin sijaan. Jos laitteesi tukee Face ID:tä, voit käyttää kasvojentunnistusta pääsykoodin sijaan. Laite vaatii pääsykoodin, kun

• laitat laitteen päälle tai käynnistät sen uudelleen
  • painat Koti-painiketta tai pyyhkäiset ylös laitteen lukituksen poistamiseksi (voit muuttaa tämän)
  • Ohjelmiston päivittäminen
  • poistat laitteen tiedot
  • tarkastelet tai muutat pääsykoodiasetuksia
  • asennat iOS- tai iPadOS-asetusprofiilin.

Pääsykoodin asettaminen

1. iPhone X ja uudemmat tai iPad, jossa on Face ID: Valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi. Valitse aiemmissa iPhone-malleissa Touch ID ja pääsykoodi. Jos laitteessa ei ole Touch ID:tä, valitse Asetukset > Pääsykoodi.
  2. Napauta Ota pääsykoodi käyttöön.
  3. Anna kuusinumeroinen pääsykoodi. Jos haluat käyttää nelinumeroista koodia, muokattua numeerista koodia tai muokattua aakkosnumeerista koodia, napauta Pääsykoodivalinnat.
  4. Vahvista ja aktivoi pääsykoodi antamalla se uudelleen.

Pääsykoodin vaihtaminen tai sen asetusten muuttaminen

iPhone X ja uudemmat tai iPad, jossa on Face ID: Valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi. Valitse aiemmissa iPhone-malleissa Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi. Jos laitteessa ei ole Touch ID:tä, valitse Asetukset > Pääsykoodi.

Käytettävissä on eri asetuksia ja valintoja:

• Laita pääsykoodi pois päältä: laita pääsykoodi pois päältä napauttamalla tätä vaihtoehtoa.
  • Vaihda pääsykoodi: Anna uusi kuusinumeroinen pääsykoodi. Jos haluat käyttää nelinumeroista koodia, muokattua numeerista koodia tai muokattua aakkosnumeerista koodia, napauta Pääsykoodivalinnat.
  • Vaadi pääsykoodi: Heti kun lukitset näytön, tämän vaihtoehdon oletusasetus vaatii antamaan pääsykoodin lukituksen avaamiseksi. Jos et halua, että pääsykoodia vaaditaan välittömästi, muuta tätä asetusta. (Oman tietoturvasi vuoksi et voi muuttaa pääsykoodin välitöntä vaatimista käyttäessäsi Touch ID:tä tai Apple Payta.)
  • Salli käyttö, kun lukittuna: Salli joidenkin ominaisuuksien käyttö näytön ollessa lukittuna käyttämällä tätä vaihtoehtoa. Näitä ominaisuuksia ovat muun muassa Tänään-näkymä, Ilmoituskeskus, Ohjauskeskus iPhonessa ja iPod touchissa tai iPadissaSiri, Vastaa viestillä, Kodin ohjaus, Lompakko, Soita takaisin ja USB-lisälaitteet
  • Poista data: Valitse, tyhjennetäänkö laite automaattisesti kymmenen väärän pääsykoodin antamisen jälkeen. Jos et laita tätä valintaa päälle, laite on palautettava tietokoneella kymmenen epäonnistuneen yrityksen jälkeen.