Pääsykoodin käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten pääsykoodi asetetaan, miten sitä käytetään ja miten se vaihdetaan iOS-laitteessa.

Pidä tiedot turvassa asettamalla iOS-laitteeseesi pääsykoodi. (Jos laitteessasi on Touch ID -tuki, voit yleensä tunnistautua sormenjäljellä pääsykoodin sijaan. Jos laitteesi tukee Face ID:tä, voit käyttää kasvojentunnistusta pääsykoodin sijaan). Laite vaatii pääsykoodin, kun

• laitat laitteen päälle tai käynnistät sen uudelleen
  • painat Koti-painiketta tai pyyhkäiset ylös laitteen lukituksen poistamiseksi (voit muuttaa tämän)
  • päivität ohjelmiston
  • poistat laitteen tiedot
  • tarkastelet tai muutat pääsykoodiasetuksia
  • asennat iOS-asetusprofiileja.

Pääsykoodin asettaminen

1. Valitse iPhone X:ssä ja uudemmissa Asetukset > Face ID ja pääsykoodi. Valitse aiemmissa iPhone-malleissa Touch ID ja pääsykoodi. Jos laitteessa ei ole Touch ID:tä, valitse Asetukset > Pääsykoodi.
  2. Napauta Ota pääsykoodi käyttöön.
  3. Anna kuusinumeroinen pääsykoodi. Jos haluat käyttää nelinumeroista koodia, muokattua numeerista koodia tai muokattua aakkosnumeerista koodia, napauta Pääsykoodivalinnat.
  4. Vahvista ja aktivoi pääsykoodi antamalla se uudelleen.

Pääsykoodin vaihtaminen tai sen asetusten muuttaminen

Valitse iPhone X:ssä ja uudemmissa Asetukset > Face ID ja pääsykoodi. Valitse aiemmissa iPhone-malleissa Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi. Jos laitteessa ei ole Touch ID:tä, valitse Asetukset > Pääsykoodi.

Käytettävissä on eri asetuksia ja valintoja:

• Laita pääsykoodi pois päältä: laita pääsykoodi pois päältä napauttamalla tätä vaihtoehtoa.
  • Vaihda pääsykoodi: Anna uusi kuusinumeroinen pääsykoodi. Jos haluat käyttää nelinumeroista koodia, muokattua numeerista koodia tai muokattua aakkosnumeerista koodia, napauta Pääsykoodivalinnat.
  • Vaadi pääsykoodi: Heti kun lukitset näytön, tämän vaihtoehdon oletusasetus vaatii antamaan pääsykoodin lukituksen avaamiseksi. Jos et halua, että pääsykoodia vaaditaan välittömästi, muuta tätä asetusta. (Oman tietoturvasi vuoksi et voi muuttaa pääsykoodin välitöntä vaatimista käyttäessäsi Touch ID:tä tai Apple Payta.)
  • Salli käyttö, kun lukittuna: Salli joidenkin ominaisuuksien käyttö näytön ollessa lukittuna käyttämällä tätä vaihtoehtoa. Näitä ominaisuuksia ovat muun muassa Tänään-näkymä, IlmoituskeskusSiri, Vastaa viestillä, Ohjauskeskus, Wallet ja USB-lisälaitteet
  • Poista data: Valitse, tyhjennetäänkö laite automaattisesti kymmenen väärän pääsykoodin antamisen jälkeen. Jos et laita tätä valintaa päälle, laite on palautettava iTunesilla kymmenen epäonnistuneen yrityksen jälkeen.

Näin saat apua

Tässä kohdassa on esimerkiksi pääsykoodiasetuksia, varoituksia ja unohtuneita salasanoja koskevia ohjeita.

Jos varoituksessa pyydetään vaihtamaan pääsykoodi tai jos et voi muuttaa pääsykoodiasetuksia

Microsoft Exchange -pohjaisiin asetusprofiileihin ja sähköpostitileihin (tavallisia yritysten tai oppilaitosten omistamissa laitteissa) sisältyy joskus pääsykoodikäytäntöjä, joista voi aiheutua esimerkiksi seuraavanlaisia ongelmia:

• Pääsykoodia ei voi poistaa käytöstä.
  • Pääsykoodiasetuksia ei voi muuttaa, koska ne ovat poissa käytöstä, harmaat tai himmennetyt.
  • Näet Pääsykoodivaatimus-varoituksen. Saatat esimerkiksi saada viestin, jonka mukaan sinun on vaihdettava iPhonen lukituksen poiston pääsykoodi 60 minuutin kuluessa.

Pyydä apua järjestelmän ylläpitäjältä. Jos et käytä määritysprofiilia tai Microsoft Exchange -tiliä tai jos laitteesi on yksityisomistuksessa, muista päivittää laitteesi iOS uusimpaan versioon.

Jos unohdit pääsykoodin

Jos pääsykoodi annetaan väärin liian monta kertaa, laite poistetaan tilapäisesti käytöstä. Pyydä tässä tapauksessa apua unohtuneen pääsykoodin tai käytöstä poistetun laitteen kanssa. Tai jos unohdit rajoitusten pääsykoodin, lue, mitä tehdä.