iPhonesta, iPadista tai iPod touchista ei voi muodostaa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon

Ohjeita iOS-laitteen Wi-Fi-yhteyden muodostamiseen.

Varmista, että reititin on päällä ja että olet sen kantaman alueella

Signaalia ei saa liian kaukana reitittimestä, joten varmista, että olet kantaman alueella.

Varmista, että Wi-Fi on päällä ja että verkko näkyy

Napauta Asetukset > Wi-Fi ja varmista, että Wi-Fi on päällä. Liity Wi-Fi-verkkoon napauttamalla sen nimeä. Sininen valintamerkki verkon nimen vieressä tarkoittaa, että yhteys on muodostettu.

Jos Wi-Fi-verkon nimen alla lukee, että automaattinen liittyminen on poistettu käytöstä, napauta ja laita Liity automaattisesti päälle.

Anna Wi-Fi-verkon salasana pyydettäessä

Anna Wi-Fi-verkon salasana pyydettäessä. Lue, mitä tehdä, jos et tiedä salasanaasi.

Vaikka annat oikean salasanan, saatat nähdä viestin ”Ei voida liittyä verkkoon” tai ”Virheellinen salasana”. Käynnistä kaikki laitteet uudelleen ja yritä sitten antaa salasana uudelleen.

Tarkista Wi-Fi-verkkoon liittyvät ongelmat

Jos iOS havaitsee Wi-Fi-yhteydessä ongelman, saatat nähdä Wi-Fi-suosituksen sen Wi-Fi-verkon nimen alla, johon olet yhteydessä. Saatat esimerkiksi nähdä varoituksen ”Ei internet-yhteyttä”. Saat lisätietoja napauttamalla Wi-Fi-verkkoa.

Tarkista kaapelit ja liitännät

Jos yhteyden muodostaminen verkkoon tai internetiin ei vieläkään onnistu, varmista, että reititin on liitetty modeemiin ja että se on päällä.

Käynnistä uudelleen

Yritä käynnistää iOS-laite, reititin ja kaapeli- tai DSL-modeemi uudelleen. Voit käynnistää reitittimen tai modeemin uudelleen irrottamalla sen pistorasiasta ja kytkemällä sen takaisin pistorasiaan.

Tarkista kunkin laitteen uudelleenkäynnistyksen jälkeen, onko ongelma ratkennut.

Eikö yhteyden muodostaminen edelleenkään onnistu?

Nollaa verkkoasetukset napauttamalla Asetukset > Yleiset > Nollaa > Nollaa verkkoasetukset. Toimenpide nollaa myös aiemmin käyttämäsi Wi-Fi-verkot ja -salasanat, mobiiliverkkoasetukset sekä VPN- ja APN-asetukset.

Lisäohjeet

• Jos joku muu on määrittänyt verkon, pyydä heiltä apua. Jos käytät verkkoa yrityksessä, oppilaitoksessa, hotellissa, myymälässä tai muussa paikassa, jossa on ilmainen Wi-Fi, pyydä apua paikan työntekijältä.
  • Jos laite on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, mutta et pääse internetiin, kokeile käyttää Wi-Fi-verkkoa jollakin toisella laitteella. Jos et pääse verkkoon toisella laitteella, kyse saattaa olla palvelukatkosta. Pyydä ohjeita kaapeliyhtiöltäsi tai internet-palveluntarjoajaltasi.
  • Kokeile muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon toisessa paikassa. Jos laite pystyy muodostamaan yhteyden, vika on omassa Wi-Fi-verkossasi. Jos laite ei pysty muodostamaan yhteyttä mihinkään Wi-Fi-verkkoon, ota yhteyttä Appleen.
  • Päivitä Wi-Fi-reitittimeen uusin laiteohjelmisto ja varmista, että reititin tukee käyttämääsi Apple-tuotetta. Pyydä lisätietoja reitittimen valmistajalta.