iTunes Storen ja App Storen salasana-asetusten hallinta

Tässä artikkelissa kerrotaan iTunes Storen, App Storen ja iBooks Storen salasana-asetusten hallinnasta iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Windows-tietokoneessa tai Apple TV:ssä.

Maksullisille ja appien sisäisille ostoille on käytettävissä kaksi salasanavaihtoehtoa:

• Vaadi aina: aina kun teet ostoksen, sinua pyydetään antamaan salasana, vaikka olisit kirjautuneena Apple ID:llä.
  • Vaadi 15 minuutin kuluttua: kun teet ostoksen, salasana pyydetään antamaan vain 15 minuutin välein.

Voit laittaa salasanasuojauksen pois päältä ilmaisten kohteiden osalta iOS-laitteessa tai tietokoneessa, jos et halua antaa salasanaa ladatessasi ilmaisia kappaleita tai ohjelmia. Salasanasuojausta ei kuitenkaan voi laittaa kokonaan pois päältä maksullisten kohteiden osalta.

Apple TV:ssä voit laittaa salasanasuojauksen pois päältä sekä ilmaisten että maksullisten kohteiden osalta.

Tietoja Touch ID:n ja Face ID:n salasana-asetuksista

Jos olet laittanut Touch ID:n tai Face ID:n päälle iTunes Store -ostosten osalta, sinua ei pyydetä asettamaan salasana-asetusta.

Touch ID tai Face ID on aina etusijalla asettamaasi asetukseen nähden. Jos jompikumpi niistä on päällä, todennusta pyydetään jokaisella latauskerralla. Jos yrität asettaa asetuksen manuaalisesti, kun Touch ID tai Face ID on päällä, saat viestin, jonka mukaan Touch ID tai Face ID on kaikkien ostojen käytössä.

Jos laitat Touch ID:n tai Face ID:n pois päältä, laite pyytää asettamaan salasana-asetuksen, kun seuraavan kerran teet ostoksen.

Lue lisätietoja Touch ID:n käytöstä ja Face ID:n käytöstä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta Salasana-asetukset. Jos Touch ID tai Face ID on päällä ostosten osalta, tätä valikkoa ei näy.
  3. Napauta haluamaasi asetusta Ostot ja ostot apeissa -kohdassa.
  4. Voit laittaa asetuksen päälle tai pois päältä napauttamalla Ilmaiset lataukset -kohdassa Vaadi salasana.
  5. Anna salasana pyydettäessä. Napauta sitten OK.

iTunesin Mac- tai Windows-versio

1. Avaa iTunes. Varmista, että käytössäsi on iTunesin uusin versio.
  2. Mac: Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  3. Klikkaa Store-välilehteä.
  4. Valitse haluamasi suojaustasot Ostokset- ja Ilmaiset lataukset -valikoista. Jos Touch ID on päällä ostosten osalta, tätä valikkoa ei näy.
  5. Anna salasana pyydettäessä. Klikkaa sitten OK.
  6. Tallenna asetukset klikkaamalla uudelleen OK.

Apple TV 4K tai Apple TV (4. sukupolvi)

1. Valitse Koti-valikosta Asetukset > Tilit > iTunes- ja App Store > Salasana-asetukset.
  2. Valitse Vaadi salasana.
  3. Valitse haluamasi suojaustaso.
  4. Kun olet valinnut haluamasi suojaustason, voit laittaa asetuksen päälle tai pois päältä valitsemalla Ilmaiset lataukset -kohdasta Vaadi salasana. Jos asetat vaiheessa 3 Vaadi salasana -asetukseksi Ei koskaan, näkyvissä ei ole valintaa, josta asetuksen voisi laittaa päälle.

Apple TV (2. tai 3. sukupolvi)

1. Valitse Koti-valikosta Asetukset > iTunes Store > Kirjaudu sisään.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:llä ja salasanalla.
  3. Kun olet klikannut Lähetä, näkyviin tulee Muistetaanko salasana? -näyttö. Valitse haluamasi suojaustaso:
    • Valitse Kyllä, jos haluat Apple TV:n muistavan salasanan ostoja varten, kun olet kirjautuneena Apple ID:llä.
    • Valitse Ei, jos haluat antaa salasanan aina, kun ostat jotakin iTunes Storesta.

Jos haluat muuttaa salasana-asetuksia, kirjaudu ensin ulos. Kirjaudu sitten takaisin sisään noudattamalla yllä olevia ohjeita.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Julkaisupäivämäärä:Fri Feb 16 17:07:16 GMT 2018