Time Machinen paikalliset tilannevedokset

Time Machine voi palauttaa tietoja paikallisten tilannevedosten avulla, vaikka Time Machinen varmuuskopiolevy ei olisi saatavilla.

Time Machinen varmuuskopiolevy ei välttämättä ole aina saatavilla, joten Time Machine tallentaa osan varmuuskopioista sisäiseen käynnistyslevyyn ja muihin paikallisiin levyasemiin. Tällaisia varmuuskopioita kutsutaan paikallisiksi tilannevedoksiksi.

• Yksi päivittäinen tilannevedos tallennetaan kerran 24 tunnissa. Tämä 24 tunnin ajanjakso alkaa siitä, kun käynnistät tietokoneen tai käynnistät sen uudelleen.
  • Viikoittainen tilannevedos tallennetaan kerran viikossa.
  • macOS High Sierra ja uudemmat tallentavat ylimääräisen tilannevedoksen ennen macOS-päivitysten asentamista.

Paikallisten tilannevedosten käyttö

Kun siirryt Time Machineen, näytön oikeassa laidassa on aikajana. Jokainen päivätty aikajanamerkintä on varmuuskopio, ja kullakin niistä on väri, joka näkyy viedessäsi osoittimen sen päälle.

macOS High Sierra, Sierra, El Capitan tai Yosemite:

• Kirkkaanpunainen merkintä tarkoittaa varmuuskopiota, jonka voi heti palauttaa paikallisesta tilannevedoksesta tai varmuuskopioasemasta. Jos varmuuskopioasema ei ole käytettävissä, ainoastaan paikalliset tilannevedokset ovat kirkkaanpunaisia.
  • Himmeän punainen merkintä tarkoittaa varmuuskopiota, jonka voi palauttaa varmuuskopioasemasta, kun asema on jälleen käytettävissä. Ikkunapinossa on siihen asti kyseisen varmuuskopion kohdalla tyhjä ikkuna.

OS X Mavericks tai aiempi:

• Harmaa merkintä tarkoittaa varmuuskopiota, jonka voi heti palauttaa paikallisesta tilannevedoksesta.
  • Pinkki merkintä tarkoittaa varmuuskopiota, jonka voi heti palauttaa varmuuskopioasemasta.
  • Himmeän pinkki merkintä tarkoittaa varmuuskopiota, jonka voi palauttaa varmuuskopioasemasta, kun asema on jälleen käytettävissä. Ikkunapinossa on siihen asti kyseisen varmuuskopion kohdalla tyhjä ikkuna.

Time Machine -ikkuna

Paikallisten tilannevedosten tallennustilan käyttö

macOS High Sierran Time Machine tekee tilannevedoksen jokaisesta Macissasi olevasta tai suoraan Maciisi liitetystä APFS-alustetusta flash-tallennuslaitteesta. Aiemmissa macOS-versioissa oleva Time Machine tallentaa tilannevedokset vain Mac-kannettavien sisäiselle käynnistyslevylle.

Jotta laitteessa on aina tarvittaessa vapaata tallennustilaa, tilannevedokset tallennetaan vain levyille, joilla on runsaasti vapaata tilaa. Kun tallennustila käy vähiin, tilannevedoksia poistetaan automaattisesti vanhimmasta alkaen. Tämän vuoksi Finder- ja Näytä tiedot -ikkunoiden levyn vapaan tallennustilan laskelmissa ei ole huomioitu paikallisia tilannevedoksia.