Time Machinen paikalliset tilannevedokset

Time Machinen avulla voit palauttaa tiedostoja Macissa olevien tiedostojen paikallisten tilannevedosten avulla, vaikka Time Machinen varmuuskopiolevy ei olisi saatavilla.

Time Machinen varmuuskopiolevy ei välttämättä ole aina saatavilla, joten Time Machine tallentaa osan varmuuskopioista Maciin. Tällaisia varmuuskopioita kutsutaan paikallisiksi tilannevedoksiksi.

Paikallisten tilannevedosten käyttäminen

Jos avaat Time Machinen, kun varmuuskopiolevy ei ole saatavilla, Time Machine käyttää automaattisesti paikallisia tilannevedoksia auttaakseen sinua tiedostojen palauttamisessa. Yhdistä varmuuskopiolevy uudelleen, niin käytettävissä on vielä enemmän varmuuskopioita.

Time Machine -ikkuna

Paikallisten tilannevedosten tallennustilan käyttäminen

Sinun ei tarvitse miettiä, kuinka paljon tilaa paikalliset tilannevedokset vievät, sillä ne eivät vie eri tehtävien, kuten tiedostojen lataamiseen, tiedostojen kopiointiin tai uusien ohjelmistojen asentamiseen tarvittavaa tilaa.

Mac laskee tilannevedosten käyttämän tilan käytettävissä olevaksi tallennustilaksi. Tästä huolimatta Time Machine tallentaa tilannevedoksia vain sellaisille levyille, joilla on runsaasti vapaata tilaa, ja poistaa tilannevedoksia automaattisesti, kun ne vanhenevat tai kun tarvitaan tilaa muita asioita varten.

Jos haluat poistaa paikallisia tilannevedoksia manuaalisesti, laita Time Machine tilapäisesti pois päältä:

1. Avaa Time Machine -asetukset valikkorivin Time Machine -valikosta . Voit myös valita Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikata Time Machine.
  2. Poista Varmuuskopioi automaattisesti -asetuksen valinta tai klikkaa päälle/pois-kytkintä sen mukaan, mitä näet Time Machinen asetuksissa.
  3. Odota muutama minuutti, kunnes paikalliset tilannevedokset on poistettu. Laita sitten Time Machine taas päälle. Se muistaa varmuuskopiolevyt.

Paikallisten tilannevedosten tallennustiheys

Time Machine tallentaa käynnistyslevystäsi yhden tilannevedoksen noin tunnin välein ja säilyttää sen 24 tunnin ajan. Tämän lisäksi se säilyttää tilannevedoksen viimeisestä onnistuneesta Time Machine -varmuuskopiosta, kunnes tarvitaan tilaa. High Sierrassa ja uudemmissa tallennetaan vielä yksi tilannevedos ennen macOS:n päivitysten asentamista.