Walletin käyttäminen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Apple Watchissa

Walletin avulla voit pitää esimerkiksi luotto-, pankki- ja prepaid-kortit, etukortit, tarkastuskortit, elokuvaliput, kupongit, kanta-asiakaskortit ja opiskelijakortit tallessa yhdessä paikassa.

Walletin avulla voit hyödyntää iPhonessa olevia kortteja lennon lähtöselvityksen tekemiseen, kanta-asiakasetujen hankkimiseen ja lunastamiseen, elokuvateatterin ovella tai kuponkien lunastamiseen. Korteissa voi olla tietoja esimerkiksi kanta-asiakaskortin saldosta, kupongin voimassaolopäivästä tai konsertin paikkanumerosta. Joissakin yhdysvaltalaisissa kouluissa voit mahdollisesti käyttää opiskelijakortteja iPhonessa ja Apple Watchissa.

Jos haluat lisätä maksukortteja Walletiin, tutustu Apple Payn käyttöönottoon.

Voit avata Wallet-apin iPhonessa ja iPod touchissa napauttamalla Wallet-apin kuvaketta . Voit myös etsiä sen hakutoiminnolla.

Voit avata Wallet-apin Apple Watchissa napauttamalla Wallet-apin kuvaketta .

Wallet-apin kanta-asiakaskorttinäkymä

Kortin lisääminen Walletiin

Lisää Apple Walletiin -kuvake

Voit lisätä kortteja Walletiin useilla tavoilla:

iPhone tai iPod touch

• Käytä Wallet-oikeudet saaneita appeja (selaa alas Walletissa, napauta Muokkaa kortteja ja napauta Etsi appeja Walletiin).*
  • Skannaa viivakoodi tai QR-koodi (selaa alas Walletissa, napauta Muokkaa kortteja, Skannaa koodi ja käytä iPhonesi kameraa skannaamiseen).*
  • Jos maksat Apple Payllä sitä tukevalle kauppiaalle ja saat Wallet-ilmoituksen, napauta ilmoitusta.
  • Käytä Mail- tai Viestit-appia.
  • Käytä verkkoselainta.
  • Jaa AirDropilla.
  • Käytä Mac-tietokonetta.
  • Luo iTunes Pass.
  • Jos sinulla on opiskelijakortti, käytä oppilaitoksesi opiskelijatilin hallinta-appia.

Jos näyttää siltä, että maksukorttia, lippua tai muuta korttia ei voi lisätä Walletiin, tarkista, tukeeko kauppias Wallet-kortteja.

Sinun on ehkä napautettava Lisää Apple Walletiin -vaihtoehtoa ja sitten kortin oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää-vaihtoehtoa. Näkyviin saattaa tulla myös ponnahdusikkuna, jossa olevaa Lisää-painiketta napauttamalla voit lisätä kortin Walletiin.

*Jos sinulla ei ole Wallet-korttia, Muokkaa kortteja -toiminto ei ehkä ole näkyvissä.

Apple Watch

• Toimi kortin myöntäjän lähettämässä sähköpostiviestissä olevien ohjeiden mukaan.
  • Jos kortin myöntäjällä on appi, avaa se.
  • Jos saat ilmoituksen myöntäjältä, napauta Lisää.

Korttien poistaminen Wallet-näytössä

Kortin poistaminen Walletista

Kortin voi poistaa Walletista useilla tavoilla:

iPhone tai iPod touch

1. Selaa Walletissa alas ja napauta Muokkaa kortteja.
  2. Napauta nuolipainiketta.
  3. Napauta Poista.

Voit myös napauttaa poistettavaa korttia, napauttaa sitten Lisää-kuvaketta, selata alas ja napauttaa Poista kortti -vaihtoehtoa.

Useamman kortin poistaminen kerralla:

1. Selaa Walletissa alas ja napauta Muokkaa kortteja.
  2. Napauta sen kortin vieressä olevaa -kuvaketta, jonka haluat poistaa.
  3. Napauta Poista.

Kun napautat Poista-vaihtoehtoa, kortti poistetaan myös Apple Watchisi Walletista.

Wallet-apin kortti-ilmoitus lukitulla näytöllä

Kortin käyttäminen Walletissa

Voit käyttää kortteja iPhonen, iPod touchin ja Apple Watchin Walletissa.

Jotkin kortit saattavat tulla automaattisesti näkyviin ajan tai sijainnin perusteella. Esimerkiksi kun saavut lentokentälle, tarkastuskortti saattaa tulla näkyviin. Jos kortissa on lähimaksusymboli, korttia voi mahdollisesti käyttää lähimaksupisteellä.

Lähimaksukortin symboli

Kortin tuominen näkyviin saattaa edellyttää laitteen lukituksen avaamista ja kortin lukemista tai napauttamista.

Jos käytössäsi on iOS 9 tai uudempi tai iPhone 6 tai uudempi,1 korttia voi käyttää kahdella tavalla:

• Jos Walletissa on luotto-, pankki-, prepaid-, asiakasomistaja- tai etukortti, joka toimii Apple Payllä, voit avata Walletin kaksoisklikkaamalla Koti-painiketta lukitusnäytössä. Kaksoisklikkaa iPhone X:ssä tai uudemmassa sivupainiketta.
  • Jos olet ottanut automaattisen valinnan käyttöön etukortille, myymäläkohtaiselle luottokortille tai lipulle, napauta kortin ilmoitusta tai korttia Walletissa. Pidä sitten iPhoneasi lähimaksulukijan lähellä. Sinun on ehkä tehtävä käyttäjätodennus Touch ID:llä tai Face ID:llä.

Apple Watch

• Jos sinulla on lähimaksukortti, ja näkyviin tulee ilmoitus, saat lisätietoja napauttamalla ilmoitusta.
  • Jos ilmoitusta ei näy, kaksoisklikkaa sivupainiketta ja pidä Apple Watchia muutaman sentin päässä lukijalaitteesta siten, että näyttö osoittaa lukijaan päin.

Kortin asetusten muokkaamisen näyttö Wallet-apissa

Korttiasetusten valitseminen Walletissa

Voit muokata korttiasetuksia iPhonen ja iPod touchin Walletissa.

Saat asetukset ja lisätiedot näkyviin napauttamalla korttia ja sitten Lisää painiketta Lisää-kuvake. Tässä voit:

• poistaa kortin Walletista
  • jakaa kortin (jotkin kortit ovat henkilökohtaisia)
  • päivittää kortin vetämällä sitä alaspäin
  • avata tai asentaa korttiin liittyvän apin
  • ottaa automaattiset päivitykset käyttöön tai poistaa ne käytöstä sen mukaan, haluatko kortin saavan päivitykset myöntäjältä
  • ottaa lukitusnäytön ehdotukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä sen mukaan, haluatko kortit näkyviin ajan tai sijainnin perusteella
  • ottaa automaattisen valinnan käyttöön tai poistaa sen käytöstä sen mukaan, valitaanko kortit aina pyydettäessä.

Tietonäytössä saattaa näkyä myös hyödyllisiä tietoja, kuten kauppiaan yhteystiedot.

Voit järjestellä kortteja napauttamalla jotakin korttia ja pitämällä sitä napautettuna ja vetämällä sen sitten haluamaasi kohtaan. Muutos tulee voimaan kaikissa laitteissasi. Voit myös vetää kortin kaikkien Walletissa olevien korttien eteen, jolloin siitä tulee Apple Pay -oletuskortti.

Kortti-ilmoitusten näyttäminen

Saat halutessasi iPhoneesi, iPod touchiisi ja Apple Watchiisi ilmoituksia esimerkiksi lentoaikatauluihin tehdyistä muutoksista tai läheisten myymälöiden alennusmyynneistä.2

iPhone tai iPod touch

1. Avaa Wallet ja napauta korttia.
  2. Napauta Lisää-kuvake.
  3. Napauta haluamiesi korttien Ilmoitukset-painikkeita sen mukaan, otetaanko ilmoitukset käyttöön vai poistetaanko ne käytöstä.

Jos haluat ottaa kaikkien korttien ilmoitukset käyttöön, valitse Asetukset > Ilmoitukset > Wallet. Ota Salli ilmoitukset -asetus käyttöön ja ota sitten haluamasi ilmoitukset käyttöön.

Apple Watch

Jos haluat Wallet-ilmoituksia kortteihin tehdyistä muutoksista esimerkiksi lennon portin muuttuessa tarkastuskortissa, toimi seuraavasti:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi.
  2. Valitse Oma Apple Watch -välilehti, vieritä alas ja napauta Wallet ja Apple Pay -vaihtoehtoa.
  3. Napauta ilmoitusten alla olevaa Peilaa iPhoneni -vaihtoehtoa.

Näin saat apua

Jos korttia ei näy lukitulla näytöllä vaikka mielestäsi sen pitäisi, voit lukea sen avaamalla Walletin ja valitsemalla kyseisen kortin. Kortit eivät näy seuraavissa tilanteissa:

• Sijaintipalvelut ovat pois päältä.
  • Ehdota lukitulla näytöllä -ominaisuus on pois päältä kyseisen kortin osalta.
  • Kauppias ei tue toimintoa.

1. Jos haluat käyttää Apple Payta Japanissa tehtäviin ostoksiin, tarvitset iPhone 8:n tai iPhone 8 Plussan tai uudemman. Voit käyttää myös Japanista ostettua iPhone 7:ää tai iPhone 7 Plussaa. Lue, miten voit selvittää, onko laitteesi ostettu Japanista.

2. Jotkin kauppiaat eivät ehkä salli ilmoituksia.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.