Walletin käyttäminen iPhonessa tai iPod touchissa

Walletin avulla voit pitää esimerkiksi luotto-, pankki- ja prepaid-kortit, etukortit, tarkastuskortit, elokuvaliput, kupongit ja bonuskortit tallessa yhdessä paikassa.

Walletin avulla voit hyödyntää iPhonessa olevia kortteja lennon lähtöselvityksen tekemiseen, kanta-asiakasetujen hankkimiseen ja lunastamiseen, elokuvateatterin ovella tai kuponkien lunastamiseen. Korteissa voi olla hyödyllistä tietoa, kuten kanta-asiakaskortin saldo, kupongin voimassaolopäivä tai paikkanumero konsertissa.

Korttien lisääminen

Walletiin voi lisätä kortteja useilla tavoilla:

• Walletia tukevien ohjelmien avulla
  • Mail- ja Viestit-ohjelmista
  • selaimella
  • skannaamalla viivakoodin tai QR-koodin
  • jakamalla AirDropilla
  • Mac
  • napauttamalla Walletin ilmoitusta, jonka saat maksettuasi Apple Paylla tuetulla kauppiaalla.

Jos näyttää siltä, että korttia, lippua tai muuta palvelua ei voi lisätä Walletiin, tarkista, tukeeko kauppias Wallet-kortteja.

Apple Payn käyttöönotto

Voit lisätä luotto-, pankki- ja prepaid-kortteja Walletiin iPhone 6:lla, iPhone 6 Plusilla tai uudemmalla1 Apple Pay -ostoja varten.

Japanissa voit lisätä myös Suica-kortteja Apple Payhin.

Yhdysvalloissa voi lähettää ja vastaanottaa rahaa Apple Paylla ystävien ja perheenjäsenten kesken ja käyttää Apple Pay Cashia.2

Lue lisätietoja Apple Payn käyttöönotosta.

Korttien käyttäminen

Joissakin korteissa on aikaan tai sijaintiin perustuvia tietoja, joten ne tulevat automaattisesti näkyviin oikeaan aikaan tai oikeassa paikassa. Esimerkiksi kun saavut lentokentälle, tarkastuskortin pitäisi tulla näkyviin. Avaa laitteesi, jotta voit näyttää ja skannata kortin.

Jos käytössäsi on iOS 9 tai sitä uudempi versio tai iPhone 6 tai sitä uudempi versio1, voit käyttää korttia nopeasti kahdella tavalla:

• Jos sinulla on luotto-, pankki-, prepaid- tai etukortti Walletissa tai Apple Payssa hyväksytty bonuskortti, voit avata Walletin kaksoisklikkaamalla Koti-painiketta tai kaksoispainamalla iPhone X:n sivupainiketta.
  • Jos olet ottanut Automaattinen valinta -toiminnon käyttöön bonuskortille, kaupan myöntämälle luottokortille tai lipulle, käytä kortti pitämällä iPhonea lähimaksupäätteen lähellä sormesi ollessa Touch ID:llä tai käytä iPhone X:n Face ID:tä.

Jos haluat automaattisia ilmoituksia esimerkiksi lennon tietojen muuttumisesta tai läheisten myymälöiden kupongeista ja alennusmyynneistä, toimi seuraavasti:

1. Napauta Asetukset > Ilmoituskeskus > Wallet.
  2. Ota viesti- tai banneri-ilmoitukset käyttöön.

Kortin asetusten muokkaaminen

Voit tarkastella asetuksia ja lisätietoja napauttamalla korttia ja napauttamalla sitten kortissa tietokuvake. Tietonäytöllä voit

• poistaa kortin
  • jakaa kortin (jotkin kortit ovat henkilökohtaisia)
  • päivittää kortin vetämällä sitä alaspäin
  • avata tai asentaa korttiin liittyvän apin
  • ottaa automaattiset päivitykset käyttöön tai poistaa ne käytöstä
  • ottaa Ehdota lukitulla näytöllä -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä
  • ottaa Automaattinen valinta -toiminnon käyttöön lähimaksukorteille tai poistaa sen käytöstä.

Tietonäytöllä voi olla myös muita hyödyllisiä tietoja kortista, kuten kauppiaan yhteystiedot.

Korttien muokkaaminen

iOS 11:ssä voi poistaa kortteja nopeasti:

1. Vieritä alas ja napauta Muokkaa kortteja.
  2. Napauta  poistettavien korttien vierestä.
  3. Vahvista napauttamalla Poista tai Poista kaikki.

Voit järjestellä kortteja napauttamalla korttia ja pitämällä sitä painettuna, jolloin voit vetää sen haluamaasi kohtaan. Muutos tulee voimaan kaikissa laitteissasi.

Jos haluat tehdä kortista Apple Payn oletuskortin, vedä kortti muiden luotto-, pankki- ja prepaid-korttien eteen Walletissa.

iTunes Passin käyttö

Voit lisätä rahaa Apple ID -tilillesi ja tehdä nopeasti ostoksia iTunes Storessa, App Storessa ja iBooks Storessa ottamatta korttia esiin.

Voit lisätä iTunes Passin Walletiin valitsemalla App Store > Lunasta > iTunes Pass ja Aloita. Tämän jälkeen voit lisätä rahaa iTunes Passiin. iTunes Passiin voi lisätä rahaa myös Apple Store -jälleenmyyntiliikkeissä useimmissa maissa ja useimmilla alueilla.

Näin saat apua

Jos korttia ei näy lukitulla näytöllä vaikka mielestäsi sen pitäisi, voit lukea sen avaamalla Walletin ja valitsemalla kyseisen kortin. Kortit eivät näy seuraavissa tilanteissa:

• Sijaintipalvelut ovat pois päältä.
  • Ehdota lukitulla näytöllä -ominaisuus on pois päältä kyseisen kortin osalta.
  • Kauppias ei tue toimintoa.

1. Jos haluat käyttää Apple Payta Japanissa tehtäviin ostoksiin, tarvitset iPhone X:n, iPhone 8:n tai iPhone 8 Plusin. Voit käyttää myös Japanista ostettua iPhone 7:ää tai iPhone 7 Plusia. Lue, miten voit selvittää, onko laitteesi ostettu Japanista.

2. Rahan lähetys- ja vastaanottopalvelun Apple Paylla ja Apple Pay Cash -kortilla tarjoaa Green Dot Bank (FDIC:n jäsen). Lue lisätietoja ehdoista.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.