Walletin käyttäminen iPhonessa tai iPod touchissa

Walletin avulla voit pitää esimerkiksi luotto-, pankki- ja prepaid-kortit, etukortit, tarkastuskortit, elokuvaliput, kupongit, kanta-asiakaskortit ja opiskelijakortit tallessa yhdessä paikassa.

Walletin avulla voit hyödyntää iPhonessa olevia kortteja lennon lähtöselvityksen tekemiseen, kanta-asiakasetujen hankkimiseen ja lunastamiseen, elokuvateatterin ovella tai kuponkien lunastamiseen. Korteissa voi olla hyödyllistä tietoa, kuten kanta-asiakaskortin saldo, kupongin voimassaolopäivä tai paikkanumero konsertissa. Joissakin yhdysvaltalaisissa yliopistoissa opiskelijat voivat käyttää opiskelijakortteja iPhonessa ja Apple Watchissa.

Jos haluat lisätä maksukortteja Walletiin, tutustu Apple Payn käyttöönottoon.

Korttien lisääminen

Walletiin voi lisätä kortteja useilla tavoilla:

Jos näyttää siltä, että korttia, lippua tai muuta palvelua ei voi lisätä Walletiin, tarkista, tukeeko kauppias Wallet-kortteja.

Sinun täytyy ehkä napauttaa Lisää Apple Walletiin ja sitten Lisää kortin oikeassa yläkulmassa. Tai saatat nähdä ponnahdusikkunan, jossa on Lisää-painike, jota voit napauttaa lisätäksesi kortin Walletiisi.

Korttien poistaminen

Kortin poistaminen:

1. Selaa Walletissa alas ja napauta Muokkaa kortteja.
  2. Napauta nuolipainiketta.
  3. Napauta Poista.

Tai napauta korttia, jonka haluat poistaa, napauta , selaa alas ja napauta Poista kortti.

Useamman kortin poistaminen kerralla:

1. Selaa Walletissa alas ja napauta Muokkaa kortteja.
  2. Napauta  poistettavien korttien vierestä.
  3. Napauta Poista.

Korttien käyttäminen

Joissakin korteissa on aikaan tai sijaintiin perustuvia tietoja, joten ne tulevat automaattisesti näkyviin oikeaan aikaan tai oikeassa paikassa. Esimerkiksi kun saavut lentokentälle, tarkastuskortin pitäisi tulla näkyviin. Jos kortissasi on lähimaksusymboli, voit mahdollisesti käyttää sitä kortinlukijoissa ja myyntipisteterminaaleissa, joissa on sama symboli.

Sinun on ehkä avattava laitteesi, jotta voit näyttää ja skannata korttisi.

Jos käytössäsi on iOS 9 tai sitä uudempi ja iPhone 6 tai sitä uudempi1, voit käyttää korttia nopeasti kahdella tavalla:

• Jos sinulla on Walletissasi luotto-, debit-, prepaid- tai etukortti tai palkintokortti, joka toimii Apple Payn kanssa, avaa Wallet lukitusnäytöstä kaksoisklikkaamalla Koti-painiketta tai kaksoisklikkaamalla sivupainiketta iPhone X:ssä tai uudemmassa.
  • Jos olet ottanut automaattisen valinnan käyttöön kanta-asiakaskortille, etukortille tai lipulle, käytä kyseistä korttia napauttamalla kortin ilmoitusta tai napauttamalla korttia Walletissa. Pidä sitten iPhoneasi lähimaksulukijan lähellä. Sinun on ehkä vahvistettava maksu Touch ID:llä tai Face ID:llä.

Jos haluat ilmoituksia esimerkiksi lentopäivityksistä tai lähialueiden kauppojen kupongeista tai alennuksista, noudata seuraavia ohjeita:2

1. Napauta Walletissa korttiasi.
  2. Napauta Lisää-painike.
  3. Napauta Ilmoitukset-painiketta ottaaksesi ilmoitukset käyttöön tai poistaaksesi ne käytöstä.

Jos haluat ottaa käyttöön kaikkien korttien ilmoitukset, siirry kohtaan Asetukset > Ilmoitukset > Wallet, ota Salli ilmoitukset käyttöön ja sitten haluamasi ilmoitukset.

Lue ohjeet siihen, miten voit käyttää opiskelijakorttiasi Walletissa.

Kortin asetusten muokkaaminen

Napauta korttia ja sitten kortissa Lisää-painike nähdäksesi asetukset ja lisätietoja. Tietonäytöllä voit

• poistaa kortin
  • jakaa kortin (jotkin kortit ovat henkilökohtaisia)
  • päivittää kortin vetämällä sitä alaspäin
  • avata tai asentaa korttiin liittyvän apin
  • ottaa automaattiset päivitykset käyttöön tai poistaa ne käytöstä
  • ottaa Ehdota lukitulla näytöllä -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä
  • ottaa Automaattinen valinta -toiminnon käyttöön lähimaksukorteille tai poistaa sen käytöstä.

Tietonäytöllä voi olla myös muita hyödyllisiä tietoja kortista, kuten kauppiaan yhteystiedot.

Voit järjestellä kortteja napauttamalla korttia ja pitämällä sitä painettuna, jolloin voit vetää sen haluamaasi kohtaan. Muutos tulee voimaan kaikissa laitteissasi.

Jos haluat tehdä kortista Apple Payn oletuskortin, vedä kortti muiden luotto-, pankki- ja prepaid-korttien eteen Walletissa.

Näin saat apua

Jos korttia ei näy lukitulla näytöllä vaikka mielestäsi sen pitäisi, voit lukea sen avaamalla Walletin ja valitsemalla kyseisen kortin. Kortit eivät näy seuraavissa tilanteissa:

• Sijaintipalvelut ovat pois päältä.
  • Ehdota lukitulla näytöllä -ominaisuus on pois päältä kyseisen kortin osalta.
  • Kauppias ei tue toimintoa.

1. Jos haluat käyttää Apple Payta Japanissa tehtäviin ostoksiin, tarvitset iPhone 8:n tai iPhone 8 Plusin tai uudemman. Voit käyttää myös Japanista ostettua iPhone 7:ää tai iPhone 7 Plusia. Lue, miten voit selvittää, onko laitteesi ostettu Japanista.

2. Jotkin kauppiaat eivät ehkä salli ilmoituksia.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.