Käyttäjätilin kätkeminen macOS:ssä

Jos sinun on autettava käyttäjää, mutta et halua hänen näkevän käyttäjätiliäsi, kun hän kirjautuu sisään, lue, miten voit kätkeä käyttäjätilin macOS:n kirjautumisikkunassa.

Tämä artikkeli on tarkoitettu järjestelmän ylläpitäjille. Jos uskot, että tämä ongelma koskee sinua, ota yhteyttä yrityksesi tai oppilaitoksesi järjestelmän ylläpitäjään.

Käyttäjätilin kätkeminen macOS:n kirjautumisikkunassa

1. Kirjaudu sisään ylläpitäjänä.

2. Käytä tätä Päätteen komentoa. Vaihda kätkettävän käyttäjän lyhyeksi nimeksi ”hiddenuser”:

sudo dscl . create /Users/hiddenuser IsHidden 1

Käyttäjätili on kätketty myös Järjestelmäasetuksissa, kun se seuraavan kerran avataan. Tätä komentoa ei voi käyttää Vieras-käyttäjätilillä. Lue, miten voit hallita Vieras-käyttäjätiliä.

Kätketyn käyttäjätilin näyttäminen

Jos haluat näyttää kätketyn käyttäjän, aseta käyttäjän IsHidden-määritteeksi 0:

sudo dscl . create /Users/hiddenuser IsHidden 0

Voit halutessasi myös poistaa IsHidden-määritteen.

Kotihakemiston ja jakopisteen kätkeminen

Voit siirtää kätketyn käyttäjän kotihakemiston paikkaan, jossa se ei näy Finderissa. Voit myös poistaa kätketyn käyttäjän julkisen kansion jakopisteen.

Tämä komento siirtää käyttäjän ”hiddenuser” kotihakemiston kätkettyyn hakemistoon /var.

sudo mv /Users/hiddenuser /var/hiddenuser

Tämä komento päivittää käyttäjän ”hiddenuser” tiedot hakemistossa /var olevan uuden kotihakemiston polulla.

sudo dscl . create /Users/hiddenuser NFSHomeDirectory /var/hiddenuser

Tämä komento poistaa julkisen kansion jakopisteen käyttäjältä, jonka pitkä nimi on ”Hidden User”.

sudo dscl . delete "/SharePoints/Hidden User's Public Folder"