Sähköpostipalveluntarjoajalta mahdollisesti tarvittavat Mail-asetukset

Jos Mail pyytää sinua antamaan sähköpostiasetukset manuaalisesti, sinun täytyy ehkä tarkistaa tilin tyyppi, sähköpostipalvelimen osoite ja muut tässä artikkelissa luetellut tiedot.

Mail käyttää automaattisesti oikeita asetuksia monien sähköpostipalveluiden tileissä. Siksi sinun ei useimmiten tarvitsee antaa muuta kuin sähköpostiosoitteesi ja salasanasi, kun määrität sähköpostitiliä Macissa tai iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa. Jos Mail tarvitsee muita asetuksia, tarkista tässä artikkelissa mainitut asetukset omalta sähköpostipalveluntarjoajaltasi. Voit tulostaa tämän artikkelin ja kirjata tarvitsemasi tiedot Asetus-sarakkeeseen.

Asetuksen nimi      Asetus      Kuvaus
Koko nimi   Valitse lähettäjän nimi, jonka haluat näkyvän lähettämissäsi viesteissä. Nimi voi olla esimerkiksi Timo Virtanen.
Sähköpostiosoite   Anna tähän tilisi sähköpostiosoite, esimerkiksi virtanen@example.com.
Saapuvan postin palvelimen asetukset
Näiden asetusten avulla ladataan viestit (eli vastaanotetaan sähköpostit) sähköpostipalveluntarjoajasi postipalvelimesta.
Tilityyppi   Valitse tilityypiksi sähköpostipalveluntarjoajan ohjeiden mukaisesti joko IMAP*, POP, Exchange IMAP tai Exchange EWS1. Jos käytät Microsoft Exchange -tiliä, lue Exchangen määritysohjeet Macille tai iPhonelle, iPadille ja iPod touchille
Kuvaus   Valitse nimi, jota Mail käyttää tilistäsi, esimerkiksi Työ, Koulu tai Yahoo.
Saapuvan postin palvelimen nimi
  Anna tähän saapuvan postin palvelimen nimi, esimerkiksi mail.example.com.
Käyttäjätunnus   Anna tähän tilisi käyttäjätunnus, esimerkiksi virtanen. Jotkin sähköpostipalveluntarjoajat haluavat, että käytät käyttäjätunnuksena koko nimeäsi.
Salasana   Anna tähän sähköpostin salasana, jolla kirjaudut tiliisi.
Portti
  Anna tähän saapuvan postin palvelimen käyttämän portin numero. IMAP-tilien yleisiä saapuvan postin palvelimen porttinumeroita ovat 143 ja 993, kun taas POP-tileissä yleisiä porttinumeroita ovat 110 ja 995.
Todentaminen   Valitse todennusasetuksesi sähköpostipalveluntarjoajasi ohjeiden mukaisesti joko Salasana, MD5, Kerberos tai Ei mitään.
Käytä SSL:ää

Määritä tähän, tukeeko saapuvan postin palvelin SSL-salausta (Secure Sockets Layer) tai TLS-salausta (Transport Layer Security).
Lähtevän postin palvelimen (SMTP) asetukset
Näiden asetusten avulla viestit lähetetään sähköpostipalveluntarjoajasi postipalvelimeen.
Lähtevän postin palvelin (SMTP)
  Anna tähän lähtevän postin SMTP-palvelimen (Simple Mail Transfer Protocol) nimi, esimerkiksi smtp.example.com.
Portti

Anna tähän lähtevän postin palvelimen käyttämän portin numero. Lähtevän postin palvelimen yleisiä porttinumeroita ovat 25, 465 ja 587.
Käytä SSL:ää   Määritä tähän, tukeeko lähtevän postin palvelin SSL- tai TSL-salausta.
Todentaminen   Valitse todennusasetuksesi sähköpostipalveluntarjoajasi ohjeiden mukaisesti joko Salasana, MD5, Kerberos tai Ei mitään. Jos valitset asetukseksi Ei mitään, saatat tarvita alla mainittuja lisäasetuksia, kun haluat lähettää sähköpostia toisessa verkossa ollessasi, esimerkiksi kahvilassa tai muussa vastaavassa julkisessa paikassa ollessasi.
Lähtevän postin SMTP-palvelimen asetukset toisessa verkossa
Määritä nämä asetukset, jotka eivät ole verkkokohtaisia, vain, jos sähköpostipalveluntarjoajasi ei käytä lähtevän postin todennusta.
Lähtevän postin palvelin (SMTP)   Anna tähän lähtevän postin palvelimen nimi, esimerkiksi smtp.example.com.
Portti   Anna tähän lähtevän postin palvelimen käyttämän portin numero.
Käytä SSL:ää   Määritä tähän, tukeeko lähtevän postin palvelin SSL- tai TSL-salausta.
Todentaminen   Valitse todennusasetuksesi sähköpostipalveluntarjoajasi ohjeiden mukaisesti joko Salasana, MD5, Kerberos tai Ei mitään.

* IMAP (Internet Message Access Protocol) on paras vaihtoehto, jos käytät sähköpostitiliäsi useilla laitteilla, sillä IMAP-tilien viestit pidetään tallennettuina sähköpostipalveluntarjoajasi palvelimessa, kunnes poistat viestit. Postilaatikkosi pysyy samana kaikissa laitteissa, kun laitteilla vain on toimiva yhteys sähköpostipalveluusi. Jos käytät POP-tiliä (Post Office Protocol) useissa laitteissa, postilaatikon muutokset eivät näy kaikissa laitteissa. Lisäksi yhteen laitteeseen toimitettuja uusia viestejä ei ehkä toimiteta muihin laitteisiisi.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: