Macin palauttaminen varmuuskopiosta

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit siirtää kaikki Time Machine -varmuuskopiossa olevat tiedostot Maciin.

Jos loit Macistasi varmuuskopion Time Machinen avulla, voit palauttaa tiedostosi tästä varmuuskopiosta. Tämä saattaa olla tarpeen, jos alkuperäiset tiedostot on poistettu Macista, tai jos Macin kovalevy (tai SSD) on tyhjennetty tai vaihdettu esimerkiksi korjauksen aikana.

Time Machine -varmuuskopiosta palauttaminen

Kun palautat tiedostoja Time Machine -varmuuskopiosta, voit palauttaa kaikki tiedostot tai palauttaa sekä Mac-käyttöjärjestelmän (macOS) että kaikki tiedostot.

Kaikkien tiedostojen palauttaminen

1. Varmista, että Time Machine -varmuuskopiolevy on liitettynä ja päällä. Käynnistä sitten Mac.
    • Jos Mac avaa käynnistyksen yhteydessä käyttöönottoapurin, joka kysyy esimerkiksi maan, näppäimistön ja verkon tietoja, jatka vaiheeseen 2.
    • Jos Mac avaa käynnistyksen yhteydessä Finderin, avaa Siirtymisapuri, joka sijaitsee Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiossa. Klikkaa Siirtymisapurin ensimmäisessä ikkunassa Jatka ja siirry sitten vaiheeseen 2.
    • Jos Mac ei käynnisty kokonaan tai jos haluat palauttaa myös macOS:n, jota käytit varmuuskopion luomisen aikana, palauta sekä macOS että tiedostot ohjeiden avulla.
  2. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen Macista, Time Machine -varmuuskopiosta tai käynnistyslevyltä. Klikkaa sitten Jatka.
    Siirtymisapuri-ikkuna
  3. Valitse Time Machine -varmuuskopiosi ja klikkaa Jatka.
    Siirtymisapuri-ikkuna
  4. Jos sinua pyydetään valitsemaan päivämäärän ja ajan mukaan järjestetystä varmuuskopioiden luettelosta, valitse haluamasi varmuuskopio ja klikkaa Jatka.
    Siirtymisapuri-ikkuna
  5. Valitse siirrettävät tiedot ja aloita siirto klikkaamalla Jatka. Tämä näyttö saattaa olla Macissasi erilainen:
    Siirtymisapuri-ikkuna
  6. Jos sisältöä on paljon, sen siirtymisessä saattaa kestää useita tunteja. Kun siirto on valmis, käynnistä Mac uudelleen ja tarkastele siirretyn tilin tiedostoja kirjautumalla siihen.

Sekä macOS:n että tiedostojen palauttaminen

Nämä vaiheet tyhjentävät kovalevyn ja palauttavat sitten varmuuskopiosta sekä tiedostot että sen macOS-version, joka varmuuskopion luomisen aikaan oli käytössä.

1. Varmista, että Time Machine -varmuuskopiolevy on liitettynä ja päällä.
  2. Käynnistä Mac ja paina välittömästi komento (⌘)- ja R-näppäimiä ja pidä niitä painettuina, jolloin käynnistys suoritetaan macOS:n palautustoiminnolla.
  3. Kun macOS-lisäohjelmat-ikkuna tulee näkyviin, valitse palautus Time Machine -varmuuskopiosta.
  4. Klikkaa Jatka ja sitten seuraavassa näytössä uudelleen Jatka.
  5. Valitse palautuslähteeksi Time Machine -varmuuskopiolevy ja klikkaa Jatka.
    Jos varmuuskopiolevy on salattu, sinua pyydetään avaamaan sen lukitus. Anna ylläpitäjän salasana, jota käytit Time Machinen käyttöönotossa, ja klikkaa Jatka.
  6. Valitse varmuuskopio ja klikkaa Jatka.
  7. Valitse Macisi kovalevy (tai muu kohdelevy), jonne varmuuskopion sisältö siirretään, ja klikkaa Palauta tai Jatka.
    Jos Macissa on FileVault käytössä, sinua pyydetään avaamaan levyn lukitus. Anna Macisi ylläpitäjän salasana ja klikkaa Palauta.
  8. Käynnistä lopuksi Mac uudelleen.

Tiettyjen tiedostojen palauttaminen