Macin palauttaminen varmuuskopiosta

Siirrä tiedostoja Siirtymisapurin avulla Time Machine -varmuuskopiosta Maciin.

Jos olet tehnyt Time Machine -varmuuskopion, Siirtymisapurin avulla voit palauttaa tästä varmuuskopiosta henkilökohtaiset tiedostosi, myös appisi ja kaikki käyttäjätililläsi olevat sisällöt.

Jos haluat palauttaa vain muutaman tiedoston tai muutamien tiedostojen aiemmat versiot, lue, miten voit palauttaa tietyt tiedostot Time Machinen avulla.

Siirtymisapurin käyttäminen

1. Jos sinun on asennettava macOS uudelleen, tee tämä ennen jatkamista. Jos esimerkiksi Macin käynnistyessä näkyy vilkkuva kysymysmerkki, sinun on ensin asennettava macOS uudelleen. Lue ohjeet macOS:n asentamiseen uudelleen.

2. Varmista, että Time Machine -varmuuskopiolevy on liitettynä Maciin ja päällä.

3. Avaa Siirtymisapuri Macissa.

• Siirtymisapuri on Apit-kansion Lisäapit-kansiossa. Voit avata Lisäapit-kansion suoraan valitsemalla Finderin valikkoriviltä Siirry > Lisäapit. Voit myös hakea Siirtymisapuria Spotlightilla. Jos Mac avaa käynnistyksen yhteydessä käyttöönottoapurin, joka kysyy esimerkiksi maan ja verkon tietoja, jatka seuraavaan vaiheeseen, sillä käyttöönottoapuri sisältää siirtymisapurin.

4. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen Macilta, Time Machine -varmuuskopiosta tai käynnistyslevyltä. Klikkaa sitten Jatka.

Siirtymisapuri: Miten haluat siirtää tiedot?
  5. Valitse Time Machine -varmuuskopiosi ja klikkaa Jatka.

Siirtymisapuri: Valitse lähde
  6. Valitse varmuuskopio ja klikkaa Jatka.

Siirtymisapuri: Valitse varmuuskopio
  7. Valitse siirrettävät tiedot.

Siirtymisapuri: Valitse siirrettävät tiedot
  8. Ennen kuin klikkaat Jatka, lue, mitä käyttäjätilin siirtäminen tarkoittaa. Kuvan esimerkissä John Appleseed on käyttäjätili. Jos Macissasi on samanniminen tili, Siirtymisapuri kysyy, haluatko nimetä sen uudelleen vai korvata sen:

• Nimeä uudelleen: vanhan Time Machine -varmuuskopiosi tili näkyy lisäkäyttäjänä Macissa, ja sillä on omat kirjautumistiedot ja kotikansio.

• Korvaa: vanhan Time Machine -varmuuskopiosi tili korvaa samannimisen tilin Macissa.

9. Suurikokoisissa siirroissa voi kestää tunteja, ja ne saattavat vaikuttaa keskeytyvän tietyin väliajoin. Harkitse siirron aloittamista illalla niin, että se valmistuu yön aikana. Aloita siirto klikkaamalla Jatka.

10. Kun Siirtymisapuri on valmis, lopeta Siirtymisapuri ja kirjaudu sitten siirretylle tilille Macissa, niin näet sen tiedostot.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.