Macin palauttaminen varmuuskopiosta

Siirrä tiedostoja Siirtymisapurin avulla Time Machine -varmuuskopiosta Maciin.

Jos olet tehnyt Time Machine -varmuuskopion, Siirtymisapurin avulla voit palauttaa tästä varmuuskopiosta henkilökohtaiset tiedostosi, myös apit ja kaikki käyttäjätililläsi olevat sisällöt.

Jos haluat palauttaa vain muutaman tiedoston tai näiden tiedostojen aiemmat versiot, lue, miten voit palauttaa tietyt tiedostot Time Machinen avulla.

Siirtymisapurin käyttäminen

1. Jos sinun on asennettava macOS uudelleen, tee tämä ennen jatkamista. Jos esimerkiksi Macin käynnistyessä näkyy vilkkuva kysymysmerkki, sinun on ensin asennettava macOS uudelleen.
  2. Varmista, että Time Machine -varmuuskopiolevy on liitettynä Maciin ja päällä.
  3. Avaa Siirtymisapuri Macissa. Löydät sen Apit-kansion Lisäapit-kansiosta.
    Jos Mac avaa käynnistyksen yhteydessä käyttöönottoapurin, joka kysyy esimerkiksi maan ja verkon tietoja, jatka seuraavaan vaiheeseen, sillä käyttöönottoapuri sisältää siirtymisapurin.
  4. Kun järjestelmä kysyy, miten haluat siirtää tietosi, valitse siirtäminen Macilta, Time Machine -varmuuskopiosta tai käynnistyslevyltä. Klikkaa sitten Jatka.
    Siirtymisapuri: Miten haluat siirtää tiedot?
  5. Valitse Time Machine -varmuuskopiosi ja klikkaa Jatka.
    Siirtymisapuri: Valitse lähde
  6. Valitse varmuuskopio ja klikkaa Jatka.
    Siirtymisapuri: Valitse varmuuskopio
  7. Valitse siirrettävät tiedot.

Tässä esimerkissä John Appleseed on macOS-käyttäjätili. Jos tilillä on sama nimi kuin Macissa jo ennestään olevalla tilillä, sinua pyydetään nimeämään vanha tili uudelleen tai korvaamaan Macissa oleva tili. Jos nimeät vanhan tilin uudelleen, se näkyy Macissa erillisenä käyttäjänä, ja sillä on erillinen kotikansio ja käyttäjätunnus. Jos korvaat Macissa olevan tilin, vanha tili poistaa ja sitten korvaa sen, mukaan lukien sen kotikansion sisällön.
    Siirtymisapuri: Valitse siirrettävät tiedot
  8. Aloita siirto klikkaamalla Jatka. Suurten siirtojen suorittaminen voi kestää useita tunteja.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.