Ohjeet iPhonen, iPadin ja iPod touchin varmuuskopiointiin

Jos otat varmuuskopion iPhone-, iPad- tai iPod touch -laitteestasi ja laitteesi vaihdetaan tai se katoaa tai vahingoittuu, voit siirtää tietosi uuteen laitteeseen varmuuskopion avulla.

Varmuuskopiointimenetelmän valitseminen

Ennen kuin aloitat, lue varmuuskopion ottamisen eroista iCloudilla ja iTunesilla ja valitse sinulle parhaiten sopiva menetelmä. Jos tarvitset joskus vaihtoehtoista varmuuskopiota, voit ottaa yhden varmuuskopion iCloudissa ja toisen iTunesissa.

iCloud

1. Yhdistä laitteesi Wi-Fi-verkkoon.
  2. Napauta kohtaa Asetukset, vieritä sivua alaspäin ja napauta iCloud.
    Napauta kohtaa Asetukset, vieritä sivua alaspäin ja napauta iCloud.
  3. Vieritä sivua alaspäin, napauta kohtaa Varmuuskopiointi ja varmista, että iCloud-varmuuskopiointi on päällä.
    iCloud-varmuuskopioinnin tulisi olla päällä.
  4. Napauta Varmuuskopioi nyt. Älä katkaise yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, ennen kuin varmuuskopiointi on valmis.
  5. Tarkista, että varmuuskopiointi on valmis: Napauta Asetukset > iCloud > Tallennustila > Hallitse tallennustilaa ja valitse sitten laitteesi. Tiedoissa pitäisi näkyä varmuuskopio sekä sen koko ja kellonaika.

Lue ohjeita varmuuskopiointiin tai iCloud-tallennustilan hallintaan.

Ota varmuuskopiot automaattisesti iCloud-varmuuskopioinnilla

Tee näin, jos haluat, että iCloud varmuuskopioi laitteesi automaattisesti joka päivä:

iTunes

1. Avaa iTunes ja liitä laite tietokoneeseen.
  2. Jos näyttöön tulee viesti, jossa pyydetään laitteen pääsykoodia tai luottamaan tietokoneeseen, toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Jos olet unohtanut pääsykoodisi, pyydä apua.
  3. Valitse iPhone, iPad tai iPod, kun se näkyy iTunesissa. Jos iTunes ei tunnista laitetta, lue ohjeet ongelman ratkaisemiseen.
  4. Jos haluat tallentaa iOS-laitteen tai Apple Watchin terveys- ja aktiivisuustiedot, varmuuskopio täytyy salata: Valitse Salaa laitteen varmuuskopio -ruutu ja luo salasana, jonka muistat.
    Kirjoita salasanasi muistiin ja laita se talteen varmaan paikkaan, koska iTunes-varmuuskopioita ei voi palauttaa ilman sitä.
    Jos terveys- ja aktiivisuustietoja ei tarvitse tallentaa, voit luoda salaamattoman varmuuskopion. Valitse siinä tapauksessa Varmuuskopioi nyt.
    Napsauta Varmuuskopioi nyt tai Salaa varmuuskopio
  5. Kun varmuuskopiointi on päättynyt, voit tarkistaa sen onnistumisen valitsemalla iTunesissa Asetukset > Laitteet. Näkyvissä pitäisi olla laitteen nimi sekä päivämäärä ja aika, jolloin iTunes loi varmuuskopion. Jos varmuuskopio on salattu, laitteen nimen vieressä on  .
    Napsauta iTunesissa Asetukset, sitten Laitteet.

Lue ohjeita varmuuskopion ottamiseen.

Lisätietoja

Muokattu viimeksi: