Ohjeet iPhonen, iPadin ja iPod touchin varmuuskopiointiin

Jos otat varmuuskopion iPhone-, iPad- tai iPod touch -laitteestasi ja laitteesi vaihdetaan tai se katoaa tai vahingoittuu, voit siirtää tietosi uuteen laitteeseen varmuuskopion avulla.

Varmuuskopiointimenetelmän valitseminen

Ennen kuin aloitat, lue iCloud- ja iTunes-varmuuskopiointien eroavaisuuksista, ja valitse sitten itsellesi sopivin tapa. Jos tarvitset vaihtoehtoisen varmuuskopion, voit luoda yhden varmuuskopion iCloudissa ja toisen iTunesissa.

Varmuuskopioiminen iCloudissa

1. Yhdistä laitteesi Wi-Fi-verkkoon.
  2. Valitse Asetukset > [oma nimi] ja napauta iCloud. Jos laitteessa on iOS 10.2 tai vanhempi, valitse Asetukset, vieritä alaspäin ja napauta iCloud.
  3. Napauta iCloud-varmuuskopio. Jos laitteessa on iOS 10.2 tai vanhempi, napauta Varmuuskopio. Varmista, että iCloud-varmuuskopiointi on päällä.
  4. Napauta Varmuuskopioi nyt. Älä katkaise yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, ennen kuin varmuuskopiointi on valmis.

Voit tarkistaa etenemisen ja vahvistaa varmuuskopion suoritetuksi. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-varmuuskopio. Varmuuskopioi nyt -kohdan alta näet viimeisimmän varmuuskopion päivämäärän ja ajan.

Lue ohjeita varmuuskopiointiin tai iCloud-tallennustilan hallintaan.

Ota varmuuskopiot automaattisesti iCloud-varmuuskopioinnilla

Tee näin, jos haluat, että iCloud varmuuskopioi laitteesi automaattisesti joka päivä:

• Varmista, että iCloud-varmuuskopiointi on päällä kohdassa Asetukset > [oma nimi] > iCloud > iCloud-varmuuskopio. Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Varmuuskopio.
  • Liitä laite virtalähteeseen.
  • Yhdistä laitteesi Wi-Fi-verkkoon.
  • Varmista, että laitteen näyttö on lukittu.
  • Varmista, että iCloudissa on tarpeeksi vapaata tilaa varmuuskopiolle. Kun rekisteröidyt iCloudiin, saat 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa. Jos tarvitset lisää iCloud-tallennustilaa, voit ostaa sitä iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla. Pienin tilaus on 50 Gt hintaan 0,99 € kuukaudessa. Lue lisätietoja oman alueesi hinnoista.

Varmuuskopioiminen iTunesissa

1. Avaa iTunes ja liitä laite tietokoneeseen.
  2. Jos näyttöön tulee viesti, jossa pyydetään laitteen pääsykoodia tai luottamaan tietokoneeseen, toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Jos olet unohtanut pääsykoodisi, pyydä apua.
  3. Valitse iPhone, iPad tai iPod, kun se näkyy iTunesissa. Jos iTunes ei tunnista laitetta, lue ohjeet ongelman ratkaisemiseen.
  4. Jos haluat tallentaa iOS-laitteen tai Apple Watchin terveys- ja aktiivisuustiedot, varmuuskopio täytyy salata: Valitse laitteen varmuuskopion salausruutu ja luo salasana, jonka muistat. Jos terveys- ja aktiivisuustietoja ei tarvitse tallentaa, voit luoda salaamattoman varmuuskopion. Valitse siinä tapauksessa Varmuuskopioi nyt.

Kirjoita salasanasi muistiin ja laita se talteen varmaan paikkaan, koska iTunes-varmuuskopioita ei voi palauttaa ilman sitä.
  5. Kun prosessi on valmis, näet iTunesin yhteenvetonäytöltä, jos varmuuskopio tallentui onnistuneesti. Löydät päivämäärän ja kellonajan Uusin varmuuskopio -kohdan alta.