iPhonen, iPadin ja iPod touchin varmuuskopiointi

Jos otat varmuuskopion iPhone-, iPad- tai iPod touch -laitteestasi ja laitteesi vaihdetaan tai se katoaa tai vahingoittuu, voit siirtää tietosi uuteen laitteeseen varmuuskopion avulla.

Varmuuskopiointitavan valitseminen

Ennen kuin aloitat, lue tietokoneella luotujen varmuuskopioiden ja iCloud-varmuuskopioiden eroista, ja valitse sitten itsellesi sopivin tapa. Jos tarvitset vaihtoehtoisen varmuuskopion, voit luoda yhden varmuuskopion iCloudissa ja toisen tietokoneella.

Varmuuskopioiminen iCloudilla

1. Yhdistä laitteesi Wi-Fi-verkkoon.
  2. Valitse Asetukset > [nimesi] ja napauta iCloud.
  3. Napauta iCloud-varmuuskopio.
  4. Napauta Varmuuskopioi nyt. Älä katkaise yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, ennen kuin varmuuskopiointi on valmis.

Voit tarkistaa edistymisen ja vahvistaa, että varmuuskopiointi onnistui. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-varmuuskopio. Varmuuskopioi nyt -kohdan alta näet viimeisimmän varmuuskopion päivämäärän ja ajan.

Lue ohjeita varmuuskopiointiin tai hallitse käytettävissä olevaa iCloud-tallennustilaasi.

Automaattinen varmuuskopiointi iCloud-varmuuskopioinnilla

Tee näin, jos haluat, että iCloud varmuuskopioi laitteesi automaattisesti joka päivä:

• Varmista, että iCloud-varmuuskopiointi on päällä kohdassa Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-varmuuskopio.
  • Yhdistä laite virtalähteeseen.
  • Yhdistä laitteesi Wi-Fi-verkkoon.
  • Varmista, että laitteen näyttö on lukittu.
  • Varmista, että iCloudissa on tarpeeksi vapaata tilaa varmuuskopiolle. Kun rekisteröidyt iCloudiin, saat 5 Gt ilmaista tallennustilaa. Jos tarvitset lisää iCloud-tallennustilaa, voit ostaa sitä iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla. Pienin tilaus on 50 Gt hintaan 0,99 € kuukaudessa. Lue lisätietoja oman alueesi  hinnoista.

Varmuuskopioiminen iTunesissa

1. Liitä laite tietokoneeseen. Avaa Finder-ikkuna Macissa, jossa on macOS Catalina 10.15. Avaa iTunes Macissa, jossa on macOS Mojave 10.14 tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa.
  2. Jos näyttöön tulee viesti, jossa pyydetään laitteen pääsykoodia tai luottamaan tietokoneeseen, toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Jos olet unohtanut pääsykoodisi, pyydä apua.
  3. Etsi laitteesi tietokoneestasi. Jos laitteesi ei näy tietokoneessa, lue ohjeet ongelman ratkaisemiseksi.
  4. Jos haluat tallentaa laitteesi tai Apple Watchin terveys- ja aktiivisuustiedot, varmuuskopio täytyy salata: Valitse Salaa [laitteen] varmuuskopio -ruutu ja luo salasana, jonka muistat. Jos terveys- ja aktiivisuustietoja ei tarvitse tallentaa, voit luoda salaamattoman varmuuskopion. Klikkaa siinä tapauksessa Varmuuskopioi nyt.

Kirjoita salasanasi muistiin ja laita se talteen varmaan paikkaan, koska iTunes-varmuuskopioita ei voi palauttaa ilman sitä.
  5. Kun prosessi on valmis, näet ilmoituksen varmuuskopioinnin tuloksesta.