Laitteiden varmuuskopiointi iCloudin tai iTunesin avulla

Jos varmuuskopioit iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi, käytettävissäsi on kopio tiedoistasi siltä varalta, että laitteesi vaihdetaan tai se katoaa tai vaurioituu. Varmuuskopion avulla voit siirtää aiemman laitteen tiedot uuteen laitteeseesi.

Varmuuskopiointimenetelmän valitseminen

Ennen kuin aloitat, lue, mitä eroa on varmuuskopion ottamisella iCloudissa ja iTunesissa. Päätä, kumpi menetelmä sopii sinulle parhaiten, ja noudata seuraavia ohjeita. Jos tarvitset joskus vaihtoehtoista varmuuskopiota, voit ottaa yhden varmuuskopion iCloudissa ja toisen iTunesissa.

Varmuuskopion ottaminen iCloudin avulla

1. Yhdistä laitteesi Wi-Fi-verkkoon.
  2. iOS 8 tai uudempi: napauta Asetukset > iCloud > Varmuuskopiointi.
    iOS 7 tai aiempi: napauta Asetukset > iCloud > Tallennus ja varmuuskopiot.
  3. Varmista, että iCloud-varmuuskopiointi on päällä.
  4. Napauta Varmuuskopioi nyt. Älä katkaise yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, ennen kuin varmuuskopiointi on valmis.
  5. Tarkista, onko varmuuskopiointi valmis, napauttamalla Asetukset > iCloud > Tallennustila > Hallitse tallennustilaa ja valitsemalla sitten laitteesi. Tiedoissa pitäisi näkyä äsken ottamasi varmuuskopio sekä sen koko ja kellonaika.

Lue lisäohjeita, jos tarvitset apua iCloud-varmuuskopion ottamiseen.

Automaattinen varmuuskopiointi iCloudissa

Kun olet laittanut iCloud-varmuuskopioinnin päälle, iCloud voi varmuuskopioida laitteesi automaattisesti joka päivä. iCloud ottaa päivittäiset automaattiset varmuuskopiot vain seuraavien ehtojen täyttyessä:

Varmuuskopion ottaminen iTunesin avulla

1. Avaa iTunes ja liitä laite tietokoneeseen.
  2. Tallenna iTunes Storesta tai App Storesta lataamasi sisältö valitsemalla Arkisto > Laitteet > Siirrä ostokset. Odota, kunnes siirto on valmis. Jos käytät Windowsia etkä näe Tiedosto-valikkoa, paina ctrl+B-näppäinyhdistelmää.
  3. Jos haluat tallentaa iOS-laitteen tai Apple Watchin terveys- ja aktiivisuustiedot, varmuuskopio täytyy salata: valitse Salaa laitteen [laite] varmuuskopio -ruutu ja luo salasana, jonka muistat.

Kirjoita salasanasi muistiin ja laita se talteen varmaan paikkaan, koska iTunes-varmuuskopioita ei voi palauttaa ilman sitä.
    Jos terveys- ja aktiivisuustietoja ei tarvitse tallentaa, voit luoda salaamattoman varmuuskopion. Valitse siinä tapauksessa Varmuuskopioi nyt. Jos käytät Windowsia, valitse Tiedosto > Laitteet > Varmuuskopioi (jos Tiedosto-valikkoa ei näy, paina ctrl+B-näppäinyhdistelmää).
  4. Kun varmuuskopiointi on päättynyt, voit tarkistaa sen onnistumisen valitsemalla iTunesissa Asetukset > Laitteet. Näkyvissä pitäisi olla laitteen nimi sekä päivämäärä ja aika, jolloin iTunes loi varmuuskopion. Jos varmuuskopio on salattu, laitteen nimen vieressä on  .

Lue lisäohjeita, jos tarvitset apua iTunes-varmuuskopion ottamiseen. Lue, miten voit salata varmuuskopion.

Lisätietoja

Muokattu viimeksi: