Ulkoisille asemille tallennetut työpöydän taustakuvat eivät ehkä näy Macissa

Jos valitsemasi työpöydän taustakuva on tallennettu ulkoiselle asemalle, työpöydällä saattaa näkyä eri kuva, kun seuraavan kerran kirjaudut sisään.

Kun kirjaudut sisään Maciin, kestää hetken, ennen kuin ulkoiset asemat ovat käytettävissä. Tämän vuoksi niille tallennetut taustakuvat eivät välttämättä lataudu automaattisesti, kun työpöytä tulee näkyviin. Tässä tilanteessa Mac käyttää jotakin Macin mukana toimitettua taustakuvaa.

Apple suosittelee, että työpöydän taustakuvat tallennetaan sisäiselle kovalevylle. Voit esimerkiksi kopioida kuvat kotikansiosi Kuvat-kansioon ja sitten valita haluamasi niistä käyttämällä Työpöytä ja näytönsäästäjä -asetuksia:

1. Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset ja valitse sitten Työpöytä ja näytönsäästäjä.
  2. Klikkaa Työpöytä-välilehteä.
  3. Valitse Kuvat-kansio vasemmalla olevasta kansioluettelosta. Kansiossa olevat kuvat näkyvät oikealla.
    Jos Kuvat-kansiota ei näy, klikkaa Lisää-painiketta   ja valitse se.
  4. Klikkaa kuvaa, jota haluat käyttää työpöydän taustakuvana.