Ohjeita Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttöön

Jos käytät macOS High Sierraa tai aiempaa ja tarvitset apua Takaisin omaan Maciin -toiminnon käytössä, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.

macOS Mojavesta alkaen Takaisin omaan Maciin -toiminto ei ole enää käytettävissä. Ota selvää, miten voit käyttää sen sijaan Cloud Drivea, näytönjakoa Apple Remote Desktopia.

Tarkista asetukset ja liitännät

Valitse kaikissa tietokoneissa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, klikkaa iCloud ja tarkista seuraavat asetukset:

• Varmista, että olet kirjautuneena iCloudiin nykyisellä Apple ID:lläsi. Jos olet vaihtanut salasanasi, mutta et ole päivittänyt sitä jommankumman tietokoneen iCloud-asetuksiin, Takaisin omaan Maciin -toiminto ei yhdistä.
  • Varmista, että Takaisin omaan Maciin -toiminnon valintaneliö on valittuna ja tarkista näytössä mahdollisesti näkyvät tilaviestit. Jos Takaisin omaan Maciin on valittuna, poista valinta ja valitse se uudelleen.

Tarkista seuraavat seikat Macissa, johon yrität yhdistää:

• Varmista Energiansäästäjä-asetuksissa, että Macia ei ole asetettu nukahtamaan. Aseta se heräämään verkkoyhteydestä tai estä sitä menemästä koskaan nukkumaan.
  • Jos yrität jakaa näytön, varmista, että näytönjako on määritetty oikein.
  • Jos yrität jakaa tiedostoja, varmista, että tiedostonjako on määritetty oikein.

Tarkista seuraavat seikat AirPort-tukiasemastasi tai reitittimestäsi:

Päivitä Takaisin omaan Maciin -avaimet

1. Avaa Avainnipun käyttö Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Valitse vasemmalla olevasta avainnippujen luettelosta Järjestelmä.
  3. Klikkaa Laji-sarakkeen otsakeriviä järjestääksesi luettelon lajin mukaan.
  4. Valitse kaikki avaimet, joiden laji on Takaisin omaan Maciin -avain.
  5. Poista valitut avaimet. Anna pyydettäessä ylläpitäjän salasana.
  6. Lopeta Avainnipun käyttö.
  7. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud. Poista Takaisin omaan Maciin -toiminnon valinta.
  8. Käynnistä Mac uudelleen.
  9. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud. Valitse Takaisin omaan Maciin.

Ota yhteyttä iCloud-tukeen

Jos Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttö ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä iCloud-tukeen. Tarvitset seuraavat asiat: