iMovien siirrosten pidentäminen Macissa

Jos haluat pidentää kahden leikkeen välisen siirroksen kestoa, sinun on ehkä lyhennettävä yhtä leikettä tai molempia leikkeitä.

iMoviessa voit tasoittaa kahden leikkeen välisen siirroksen lisäämällä tehosteen, kuten häivytyksen tai ristikuvan. Voit muuttaa siirroksen pituutta myös sen lisäämisen jälkeen.

Kun pidennät siirrosta, iMovie luo siirroksen käyttämällä kunkin leikkeen ylimääräisiä, käyttämättömiä osia. Jos leikkeessä ei ole tarpeeksi käyttämättömiä osia, näyttöön tulee varoitus, etkä enää pysty pidentämään siirrosta. Jos haluat pidentää siirrosta, lyhennä leikkeitä siirroksen molemmista päistä.

Siirroksen pituuden muuttaminen

1. Kaksoisklikkaa siirrosta aikajanalla.
  2. Anna uusi kesto.
  3. Klikkaa Käytä. Jos haluat muuttaa kaikkien siirrosten kestoa, klikkaa Käytä kaikkiin.

Jos iMovie ei anna sinun pidentää kahden leikkeen välistä siirtymää, lyhennä yhtä leikettä tai molempia leikkeitä.

Leikkeiden lyhentäminen siirroksen pidentämiseksi

1. Vedä aikajanalla ensimmäisen leikkeen loppua vasemmalle.
  2. Vedä toisen leikkeen alkua oikealle.
  3. Kaksoisklikkaa siirrosta, anna kesto ja klikkaa sitten Käytä. Jos et vieläkään pysty pidentämään siirrosta, lyhennä leikkeitä, kunnes pystyt antamaan haluamasi keston.