OS X Mavericks: Japaninkielinen kotoeri-syöttömenetelmä näyttää joskus luovan virheellisiä merkkejä

Jos Mavericksissa on valittuna useampia syöttömenetelmiä, seuraavia ongelmia voi ilmetä:

• Kun sekä kotoeri että toinen kieli on määritetty näppäimistön syöttömenetelmäksi, syöttölähde ei ehkä käytä JIS-näppäimistöasetuksia odotetulla tavalla.
  • OS X ei hyväksy näytönsäästäjän salasanaa, vaikka käyttäjä uskoo antaneensa sen oikein.

OS X Mavericksissa kotoeri käyttää latinalaista näppäinasettelua edellä mainituissa kehotteissa, kun käyttäjä kirjoittaa japaninkielistä tekstiä. Tämä aiheuttaa eroja näppäinasettelussa, kun syöttölähteeksi on valittu useita kieliä. Esimerkiksi jos sekä kotoeri että ranska ovat syöttölähteinä, japaninkielinen näppäimistö rekisteröi Q-näppäimen painalluksen A-näppäimen painalluksena.

Asian voi ratkaista poistamalla kaikki muut kielet paitsi japanin Näppäimistö-järjestelmäasetusten Syöttölähteet-välilehdeltä.