Jotkin muun valmistajan laitteet eivät tunnista AirPort-tukiaseman 5 GHz:n Wi-Fi-verkkoa

Jotkin muun valmistajan Wi-Fi-laitteet eivät tunnista AirPort-tukiaseman 5 GHz:n Wi-Fi-verkkoa.

Useimpien maiden ja alueiden viralliset asetukset määräävät, että suurin osa 5 GHz:n Wi-Fi-kanavista on varattu vain laitteille, jotka tukevat Dynamic Frequency Selection (DFS) -ominaisuutta. Ominaisuus estää Wi-Fi-laitteistoa aiheuttamasta häiriötä tutka-asemille. Näiden kanavien käyttöä varten useat paikalliset AirPort-tukiasemaversiot tukevat DFS:ää. Kun AirPort-tukiasemasi on asetettu valitsemaan kanavat automaattisesti, se saattaa valita DFS-tukea edellyttävän kanavan. Jotkin muun valmistajan Wi-Fi-laitteet eivät sisällä DFS-tukea, joten niitä ei sallita käyttämään kyseisiä kanavia. Jos AirPort-tukiasemasi valitsee kanavan, jota muun valmistajan Wi-Fi-laite ei voi käyttää, muun valmistajan Wi-Fi-laite ei pysty havaitsemaan AirPort-tukiasemaasi tai muodostamaan yhteyttä siihen.

Jotta muun valmistajan Wi-Fi-laite voi tunnistaa AirPort-tukiasemasi 5 GHz:n Wi-Fi-verkon, aseta tukiaseman 5 GHz:n kanavaksi sellainen, jota muun valmistajan Wi-Fi-laite tukee:

1. Avaa AirPort-työkalu kohdassa Ohjelmat > Lisäohjelmat.
  2. Valitse tukiasema, jonka haluat asettaa, ja klikkaa sitten Muokkaa.
  3. Klikkaa Langaton ja sitten Langattoman verkon valinnat.
  4. Huomioi AirPort-tukiasemasi käyttämä 5 GHz:n kanava. Valitse sitten Kanava-ponnahdusvalikosta toinen 5 GHz:n kanava. Ponnahdusvalikossa näkyvät kanavat eivät edellytä DFS-tukea, joten todennäköisesti laajin valikoima muiden valmistajien Wi-Fi-laitteita tukee niitä.

Tärkeää: Häiriöitä saattaa esiintyä, kun asetat AirPort-tukiaseman 5 GHz:n kanavan manuaalisesti. Kokeile siinä tapauksessa muita kanavia, kunnes häiriöitä ei esiinny.

Jos vaihdat AirPort-tukiaseman kanavaa, sinun ei tarvitse vaihtaa langattomaan verkkoon yhteydessä olevien tietokoneiden kanavaa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.