MacBook Pro (13-tuumainen, loppuvuosi 2012): Vääristynyt tai musta näyttö Windows 8:n asennuksen aikana

Kun Microsoft Windows 8:aa asennetaan MacBook Prohon (13-tuumainen, loppuvuosi 2012) Boot Campin avulla, Windowsin asennuksen aikana voi tulla näkyviin musta tai vääristynyt näyttö, jossa on sininen palkki. Näin käy, koska Windows-asentajassa ei ole kyseisen Macin tarvitsemia ohjaimia.

Ongelman voi ratkaista käynnistämällä Windows 8:n asennuksen uudelleen ja noudattamalla seuraavia ohjeita. Toimenpiteisiin kuuluu viimeisimmän Boot Camp -Windows-tukiohjelmiston (ohjaimet) sisältävän USB-median luominen. Se liitetään Maciin asennuksen aikana.

1. Valitse OS X:n Siirry-valikosta Lisäohjelmat.
  2. Avaa Boot Camp -apuri.
  3. Valitse Jatka.
  4. Jos käytössä on Windows 8:n ladattu versio (ISO-tiedosto), lisää valinta Luo Windows 7 tai uudempi asennuslevy -valintaneliöön.
  5. Voit asentaa Windowsin lisäämällä valinnan Asenna Windows 7 tai uudempi versio -valintaneliöön.
  6. Jotta voit luoda USB-median, joka sisältää ISO-asentajan ja tietokoneesi tarvitsemat ohjaimet, lisää valinta Lataa uusin Windows-tukiohjelmisto Applelta -valintaneliöön.
  7. Valitse Jatka. Sinua pyydetään liittämään USB-media (muistitikku tai kovalevy), johon Windows-tukiohjelmisto (ohjaimet) voidaan asentaa. Varoitus: Kaikki USB-mediassa olevat tiedot poistetaan. Viimeistele median luominen noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. Jos haluat luoda oman ohjainten asennusmedian käyttämättä Boot Camp -apuria, osoita tätä ja noudata lataussivun ohjeita.
  8. Suorita Windows 8:n asennus loppuun noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. Lisätietoja on Boot Camp 5:n asennusoppaassa.

Lisätietoja

Jos käytössä on ulkoinen optinen USB-asema, voit asentaa Windowsin tietokoneeseesi myös Windows 8 -DVD-levyltä. Tämä vaatii hieman enemmän toimenpiteitä kuin yllä kuvattu menetelmä.

1. Liitä ulkoinen optinen asema tietokoneeseesi ja aseta siihen Windowsin asennus-DVD-levy.
  2. Kun asema näkyy työpöydällä, valitse Siirry-valikosta Lisäohjelmat.
  3. Avaa Boot Camp -apuri.
  4. Valitse Jatka.
  5. Lisää valinnat Lataa uusin Windows-tukiohjelmisto Applelta- ja Asenna Windows 7 tai uudempi versio -valintaneliöihin.
  6. Valitse Jatka. Sinua pyydetään liittämään USB-media (muistitikku tai kovalevy), johon Windows-tukiohjelmisto (ohjaimet) voidaan asentaa. Varoitus: Kaikki USB-mediassa olevat tiedot poistetaan. Viimeistele median luominen noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. Jos haluat luoda oman ohjainten asennusmedian käyttämättä Boot Camp -apuria, osoita tätä ja noudata lataussivun ohjeita.
  7. Pidä ohjaimet sisältävä USB-media liitettynä Macin USB-porttiin.
  8. Sinua pyydetään luomaan osio, johon Windows asennetaan. Valitse osion koko liukusäätimellä ja osoita Asenna-painiketta.
  9. Kun osiointi on suoritettu, Mac käynnistyy uudelleen.
  10. Odota, kunnes kuulet käynnistysäänen. Pidä sitten optio-näppäintä painettuna, kunnes näet käynnistysasemavaihtoehdot. Huomautus: Optio-näppäimen pitäminen painettuna on välttämätöntä, jotta DVD:n asentaminen onnistuu. MacBook Pro yrittää käynnistyä USB-mediaan DVD-levyn sijaan, jos optio-näppäintä ei pidetä painettuna käynnistysäänen kuuluessa. Jos käynnistysääni ehtii kuulua ja näyttö muuttuu mustaksi, tai jos näkyviin tulee Paina mitä tahansa näppäintä käynnistääksesi CD- tai DVD-levyltä tai muu viesti, kokeile seuraavaa:
    • Sammuta tietokone pitämällä virtapainiketta painettuna. Kun tietokone on sammunut, käynnistä se painamalla virtapainiketta uudelleen. Pidä optio-näppäintä painettuna käynnistysäänen kuuluessa, kunnes näet käynnistysasemavaihtoehdot.
  11. Osoita Windowsin DVD-kuvaketta ja osoita sitten sen alla olevaa ylöspäin osoittavaa nuolta.
  12. Mac käynnistyy nyt Windows-asentajaan. Suorita Windowsin asennus loppuun noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.