Mac-tietokoneen nukkumisen merkkivalon toimintatapa

Lue tietoja nukkumisen merkkivalon eri toimintatavoista ja siitä, mitä ne tarkoittavat.

MacBookin, MacBook Airin ja MacBook Pron nukkumisen merkkivalon toimintatavat vaihtelevat Macin tilan mukaan. Näitä toimintatapoja esiintyy myös joissain iMac-, Mac mini- ja Mac Pro -malleissa, vaikka kaikissa Maceissa ei ole nukkumisen merkkivaloa.

Virtapainikkeen painamisen jälkeen

Aina kun käynnistät Macin, se suorittaa erilaisia laitteistotestejä, jotka tunnetaan järjestelmän automaattisina testeinä (POST).

Jos nukkumisen merkkivalo välähtää tietokoneen käynnistämisen jälkeen kerran tai useammin ja sama toistuu hetken kuluttua, tietokone ei mahdollisesti ole läpäissyt POST-testejä.

Käynnistyksen aikana

Kun tietokone käynnistetään virtapainikkeesta, myös nukkumisen merkkivalo syttyy. Tietokoneen käynnistyessä nukkumisen merkkivalo pysyy päällä, kunnes grafiikkasuoritin on alustettu ja näyttö kytkeytyy päälle. Jos grafiikkasuorittimen alustus onnistuu, näyttö kytkeytyy päälle ja nukkumisen merkkivalo sammuu samanaikaisesti.

Vuonna 2011 ja sen jälkeen valmistetuissa Mac mini -malleissa nukkumisen merkkivalo pysyy päällä, kun tietokoneen virta kytketään.

Käytön aikana tai näytön nukkuessa

Kun tietokone on toiminnassa, nukkumisen merkkivalo pysyy sammuneena. Jos näyttö sammuu, mutta tietokoneen virta on edelleen kytkettynä, nukkumisen merkkivalo syttyy, eikä se vilku. Se pysyy tässä tilassa, kunnes näyttö käynnistyy, jolloin nukkumisen merkkivalo sammuu taas.

Vuonna 2011 ja sen jälkeen valmistetuissa Mac mini -malleissa nukkumisen merkkivalo pysyy päällä, kun tietokone on toiminnassa.

Voit laittaa Näyttö nukahtaa -toiminnon päälle painamalla ctrl-vaihto-levynpoisto. Voit muuttaa Näyttö nukahtaa -toiminnon asetuksia vetämällä Järjestelmäasetusten Energiansäästäjä-ruudun Näytön sammuminen -liukusäädintä.

Nukkumisen aikana

Macin nukkuessa nukkumisen merkkivalo vilkkuu hitaasti. Vuonna 2018 valmistetuissa Mac mini -malleissa nukkumisen merkkivalo pysyy päällä, kun tietokone nukkuu. Voit mukauttaa Macin nukkumiskäyttäytymistä Järjestelmäasetusten Energiansäästäjä-ruudussa.

Mac-kannettavissa nukkumisen merkkivalo ei syty lainkaan, jos akku tyhjenee kokonaan ja tietokone siirtyy turvalliseen nukkumistilaan.

Sammutuksen aikana

Kun valitset Sammuta-komennon, macOS sammuttaa ensin grafiikkasuorittimen. Tällöin myös näyttö sammuu. Kun näyttö sammuu, nukkumisen merkkivalo syttyy. Kun tietokonetta sammutetaan, nukkumisen merkkivalo pysyy päällä vilkkumatta muutaman sekunnin ajan, ennen kuin emolevyn virta sammutetaan. Kun tietokone on sammunut kokonaan, nukkumisen merkkivalo sammuu.

Vuonna 2018 valmistetuissa Mac mini -malleissa nukkumisen merkkivalo sammuu, kun tietokone on sammunut kokonaan.

Diagnostiset käyttötarkoitukset

• Nukkumisen merkkivaloa voidaan käyttää diagnostisena merkkinä siitä, saako tietokone virtaa käynnistyksen yhteydessä.
  • Jos MacBook Airin (alkuperäinen, loppuvuosi 2008, tai vuoden 2009 puoliväli) nukkumisen merkkivalo välähtää viisi kertaa käynnistyksen aikana tai nukkumistilasta herättäessä ja kuvio toistuu lyhyen tauon jälkeen, tietokoneen akku saattaa tarvita huoltoa