Kotikansiossa olevien kohteiden oikeuksien muuttamisesta johtuvien ongelmien ratkaiseminen

Jos muutat kotikansiossasi olevien kohteiden luku- tai kirjoitusoikeuksia, sinun on ehkä nollattava oikeudet tiettyjen ongelmien välttämiseksi.

Kotikansiossasi  on monia tiedostoja ja kansioita, joita Macissa olevilla ohjelmilla on oikeus lukea tai muuttaa. Jos käytät Näytä tietoja -toimintoa tai jotakin muuta menetelmää näiden oikeuksien muuttamiseen, voit kohdata erilaisia ongelmia:

• Järjestelmäasetuksissa tehtyjä muutoksia ei tallenneta, kun Järjestelmäasetukset suljetaan.
  • Dockissa tehtyjä muutoksia ei tallenneta, kun käyttäjätililtä kirjaudutaan ulos.
  • Ikkunat, jotka olivat auki kirjautuessasi ulos viimeisen kerran tai sulkiessasi ohjelman (ennen oikeuksien muuttamista), aukeavat uudelleen, kun kirjaudut sisään tai avaat ohjelman.
  • Sinun on annettava ylläpitäjän nimi ja salasana, kun siirrät tiettyjä kotikansiossa olevia kohteita.
  • Saat toistuvasti viestin, että macOS:n on korjattava kirjastosi, jotta ohjelmia voi suorittaa.
  • Kun tallennat kohteeseen tehtyjä muutoksia, näkyviin tulee viesti, jonka mukaan tiedosto on lukittu, tai jonka mukaan sinulla ei ole oikeuksia sen tallentamiseen.
  • Esikatselu, TeXturi tai muut eristetyt ohjelmat sulkeutuvat odottamatta, kun ne avataan.
  • Näkyviin tulee varoitusviesti, jonka mukaan käynnistyslevyllä ei ole enää tilaa ohjelmamuistille.
  • Järjestelmän valvonnan mukaan Safari tai SafariDAVClient käyttää runsaasti järjestelmäresursseja.
  • Mac toimii hitaasti.
  • iTunes ilmoittaa, että synkronointi laitteen kanssa ei onnistu.
  • Kuvat-ohjelmaan tai iPhotoon tuodut kuvat ja videot eivät näy ohjelmassa, mutta ne näkyvät Finderissa. On myös mahdollista, että kirjasto on päivitettävä tai valittava uudelleen aina, kun avaat Kuvat-ohjelman tai iPhoton.

Oikeuksien nollaaminen

Jos ongelma ilmeni kotikansion oikeuksien muuttamisen jälkeen, nollaa oikeudet:

1. Valitse Finderin valikkoriviltä Siirry > Koti. Kotikansio avautuu.
  2. Valitse Arkisto > Näytä tietoja. Kotikansion tietoikkuna avautuu.
  3. Jos ikkunan alalaidassa oleva Jako ja oikeudet -osio ei ole auki, avaa se klikkaamalla osiossa olevaa kolmiota .
  4. Jos ikkunan alaosassa näkyy suljettu lukko lukko, klikkaa lukkoa ja anna sitten ylläpitäjän nimi ja salasana.
  5. Klikkaa ikkunan alaosassa olevaa toimintovalikkoa  ja valitse Käytä sisältyviin kohteisiin. Vahvista toiminto klikkaamalla OK-painiketta. Ikkunan ylälaitaan ilmestyy edistymispalkki.
  6. Kun edistymispalkki on mennyt loppuun, avaa Pääte-ohjelma Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  7. Sijoita tai kirjoita seuraava komento Päätteeseen ja paina rivinvaihtonäppäintä:

diskutil resetUserPermissions / `id -u`

Yhdysvaltalaisissa näppäimistöissä `-merkki on heti sarkainnäppäimen yläpuolella. Jos Pääte ilmoittaa diskutil-komennon antamisen jälkeen, että kotihakemiston oikeuksien nollaaminen epäonnistui (virhe -69841), kirjoita chflags -R nouchg ~ ja anna sitten diskutil-komento uudelleen.

8. Kun prosessi on valmis, lopeta Pääte.