Miksi sain roskapostia iCloudissa?

Pyytämättä lähetettyjä joukkosähköpostiviestejä kutsutaan roskapostiksi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miksi mahdollisesti saat roskapostia ja mitä voit tehdä asialle.

Roskapostin syyt

• Roskapostittajien käyttämät ohjelmat arvaavat yleisiä sähköpostiosoitteita, kuten sellaisia, joissa käytetään pelkkää etunimeä, etunimen alkukirjainta ja sukunimeä tai suosittua lempinimeä.
  • Kun rekisteröidyt johonkin palveluun, se saattaa myydä sähköpostiosoitteesi muille palveluille. Ne puolestaan saattavat lähettää sinulle pyytämättä sähköpostia.
  • Jos julkaiset sähköpostiosoitteesi julkisella verkkosivulla, joku voi kopioida sen ja lähettää siihen pyytämättä sähköpostia.
  • Roskapostittajat saattavat luovuttaa sähköpostiosoitteesi muille roskapostittajille.

Mitä roskapostille voi tehdä

Ilmoita roskapostista, jotta saat sitä vähemmän. Käytä sitten merkitsemistä ja suodattamista, jotta roskapostit eivät pääse Saapuneet-postilaatikkoon.

Roskapostista ilmoittaminen

Ilmoita roskapostista iCloudin ja sen Internet-osoitteen sähköpostin ylläpitäjälle, josta viesti saapui. Jos ylläpitäjät toteavat viestin roskapostiksi, he voivat auttaa varmistamaan, että kyseisen lähettäjän viestejä ei jatkossa toimiteta postilaatikkoosi. Noudata sähköpostiohjelmaasi koskevia ohjeita:

Macin Mail

1. Avaa viesti ja valitse Viesti-valikosta Välitä liitteenä.
  2. Välitä viesti iCloudille osoitteeseen spam@icloud.com.
  3. Välitä viesti myös osoitteeseen abuse@domain (korvaa domain lähettäjän sähköpostiosoitteen @-merkin jälkeisellä osalla). Esimerkiksi jos lähettäjän sähköpostiosoite on roskapostittaja@roskapostidomain.com, välitä viesti osoitteeseen abuse@roskapostidomain.com.

Microsoft Outlook 2010 tai uudempi

1. Valitse Tiedosto > Asetukset.
  2. Valitse Asetukset-ikkunan vasemmasta paneelista Mail.
  3. Kirjoita muistiin tämänhetkinen asetus, joka on Vastaukset ja välitykset -osiossa. Näin voit muuttaa sen takaisin myöhemmin. Muuta sitten Välitettäessä viestiä -kohdan asetukseksi Liitä alkuperäinen viesti.
  4. Klikkaa OK.
  5. Välitä viesti iCloudille osoitteeseen spam@icloud.com.
  6. Välitä viesti myös osoitteeseen abuse@domain (korvaa domain lähettäjän sähköpostiosoitteen @-merkin jälkeisellä osalla). Esimerkiksi jos lähettäjän sähköpostiosoite on roskapostittaja@roskapostidomain.com, välitä viesti osoitteeseen abuse@roskapostidomain.com.
  7. Palauta Outlookin aiemmat asetukset toistamalla vaiheet 1–4, paitsi muuta Välitettäessä viestiä -kohdan asetus vaiheessa 3 ennalleen. Jos et muista asetusta, valitse Sisällytä alkuperäisen viestin teksti.

Microsoft Outlook 2007

1. Valitse Työkalut > Asetukset.
  2. Valitse Asetukset-ikkunan Asetukset-välilehdeltä Sähköpostiasetukset.
  3. Kirjoita muistiin tämänhetkinen asetus, joka on Sähköpostiasetukset-ikkunan Vastattaessa ja välitettäessä -osiossa. Näin voit muuttaa sen takaisin myöhemmin. Muuta sitten Välitettäessä viestiä -kohdan asetukseksi Liitä alkuperäinen viesti.
  4. Klikkaa OK.
  5. Välitä viesti iCloudille osoitteeseen spam@icloud.com.
  6. Välitä viesti myös osoitteeseen abuse@domain (korvaa domain lähettäjän sähköpostiosoitteen @-merkin jälkeisellä osalla). Esimerkiksi jos lähettäjän sähköpostiosoite on roskapostittaja@roskapostidomain.com, välitä viesti osoitteeseen abuse@roskapostidomain.com.
  7. Palauta Outlookin aiemmat asetukset toistamalla vaiheet 1–4, paitsi muuta Välitettäessä viestiä -kohdan asetus vaiheessa 3 ennalleen. Jos et muista asetusta, valitse Sisällytä alkuperäisen viestin teksti.

Roskapostin merkitseminen ja suodattaminen

Mail-ohjelmassa voit merkitä viestit roskapostiksi, jotta saman lähettäjän viestit merkitään jatkossa automaattisesti roskapostiksi:

• Jos käytössä on iPhone, iPad tai iPod touch, jossa on iOS 7 tai uudempi, avaa viesti, napauta näytön alalaidassa olevaa lippukuvaketta ja napauta sitten Siirrä roskapostiin.
  • Jos käytössä on Mac, valitse viesti ja klikkaa Mailin työkalupalkissa olevaa Roskaposti-kuvaketta (peukalo alas -merkkiä).
  • Jos olet sivustossa iCloud.com, valitse viesti, klikkaa lippukuvaketta ja valitse Siirrä roskapostiin. Voit myös vetää viestin sivupalkin roskapostikansioon. Roskapostiviestistä ilmoitetaan automaattisesti iCloudille.

macOS Mailissa ja iCloud.comissa voi myös määrittää sääntöjä. Niiden avulla voit automaattisesti suodattaa (siirtää tai poistaa) roskapostin sen saapuessa. Jos käytät muuta sähköpostiohjelmaa, selvitä sen dokumentaatiosta, miten suodattimet asetetaan ja viesti välitetään kaikkien otsaketietojen kera.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.