Jos et pysty varmuuskopioimaan iCloudiin

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä voit tehdä, jos tarvitset apua iPhonen, iPadin tai iPod touchin iCloud-varmuuskopiointiin.

Jos näet varoituksen, jonka mukaan iCloud-tallennustilaa on liian vähän

1. Valitse iOS:ssä tai iPadOS:ssä Asetukset > [oma nimesi].

2. Napauta iCloud. Voit tarkistaa näytön yläosasta, kuinka paljon iCloud-tallennustilaa olet käyttänyt.

3. Napauta Hallitse tilin tallennustilaa tai Hallitse tallennustilaa.

4. Napauta Varmuuskopiot ja napauta sitten käyttämääsi laitetta. Näet seuraavan varmuuskopion koon Seuraavan koko -kohdassa Varmuuskopioitu viimeksi- ja Varmuuskopion koko -kohtien alapuolella. Seuraavan varmuuskopion koon laskeminen voi kestää muutaman minuutin.

5. Jos varmuuskopiosi tarvitsee enemmän tilaa kuin iCloudissa on käytettävissä, voit tehdä jonkin seuraavista:

6. Jos nämä toimet eivät korjaa ongelmaa, ota yhteys Apple-tukeen.

Jos näet viestin, jonka mukaan edellistä varmuuskopiota ei voitu suorittaa loppuun

1. Valitse iOS:ssä tai iPadOS:ssä Asetukset > Wi-Fi. Tarkista, että laitteella on yhteys Wi-Fi-verkkoon.

2. Valitse Asetukset > Yleiset ja valitse sitten Ohjelmistopäivitys. Lataa ja asenna laitteeseen saatavilla olevat päivitykset.

3. Yritä varmuuskopioida käyttämällä toista Wi-Fi-verkkoa.

4. Tarkista, onko sinulla tarpeeksi iCloud-tallennustilaa varmuuskopiota varten.

5. Jos nämä toimet eivät korjaa ongelmaa, ota yhteys Apple-tukeen.

Jos iCloud-varmuuskopioinnin suorittaminen kestää odotettua pidempään

1. Valitse iOS:ssä tai iPadOS:ssä Asetukset > Wi-Fi. Tarkista, että laitteella on yhteys Wi-Fi-verkkoon.

2. Tarkista lähetysnopeus.

3. Jätä laite kytkettynä virtalähteeseen ja yhdistettynä Wi-Fi-verkkoon 24 tunnin ajaksi. Jos varmuuskopio ei ole vieläkään valmis, arkistoi tärkeät tiedot ja ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos iCloud-varmuuskopiointi-vaihtoehto näkyy harmaana

1. Tarkista, onko palautus edelleen käynnissä. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud > iCloud-varmuuskopio. Jos laitetta palautetaan edelleen, näet viestin ”[Laitetta] palautetaan parhaillaan. Se varmuuskopioidaan automaattisesti palautuksen jälkeen.” Voit luoda uuden varmuuskopion, kun laite on suorittanut palautuksen loppuun.

2. Tarkista, oletko asentanut profiilin, joka estää iCloud-varmuuskopioinnin toiminnan. Näet luettelon asennettuna olevista profiileista valitsemalla Asetukset > Yleiset > VPN ja laitehallinta.

Jos tarvitset apua iCloud-varmuuskopion palauttamiseen

Mitä voit tehdä, jos saat virheilmoituksen iCloud-varmuuskopion palautuksen aikana, jos et näe palautettavaa varmuuskopiota tai jos iCloud-varmuuskopion kanssa on muita ongelmia.

Lue, mitä voit tehdä, jos palautus iCloud-varmuuskopiosta epäonnistuu.