Jos iCloud-varmuuskopiointia ei voitu suorittaa loppuun tai jos palautus ei onnistu

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, kun iPhonen, iPadin tai iPod touchin iCloud-varmuuskopioinnissa tarvitaan apua.

Jos tarvitset apua, kun olet yrittänyt varmuuskopioida iCloudiin tai palauttaa iCloud-varmuuskopiosta, toimi seuraavasti.

Ohjeita laitteen iCloud-varmuuskopiointiin

Seuraavassa on toimintaohjeita, jotka perustuvat koettuun ongelmaan tai saatuun viestiin.

Jos laite ei varmuuskopioi itseään automaattisesti yön aikana

Voit varmuuskopioida laitteesi automaattisesti joka päivä seuraavien ohjeiden avulla:

Voit suorittaa varmuuskopioinnin myös Asetukset-valikosta. Valitse Asetukset > [oma nimi] > iCloud, vieritä alaspäin ja napauta iCloud-varmuuskopio. Tarkista, että iCloud-varmuuskopiointi on käytössä, ja napauta Varmuuskopioi nyt.*

* Jos Varmuuskopioi nyt -valinta näkyy harmaana, syynä saattaa olla Wi-Fi-yhteyden puuttuminen tai verkon käyttörajoitus. Joskus esimerkiksi julkiset internet-verkot (kuten oppilaitoksissa tai yrityksissä) käyttävät profiili- tai rajoitusasetuksia, joiden takia iCloud-varmuuskopiointi ei ole käytettävissä. Pyydä lisäohjeita järjestelmän ylläpitäjältä tai IT-osastolta.

iPhone, jossa näkyy iPhonen varmuuskopiointi epäonnistui -viesti, koska iCloud-tallennustilaa ei ole riittävästi

Jos näet varoituksen, jonka mukaan iCloud-tallennustilaa on liian vähän

Näet tämän viestin, jos tarvitset lisää iCloud-tallennustilaa varmuuskopiointia varten (iOS-laitteellasi saatavilla oleva tallennustila eroaa iCloudissa käytettävissä olevasta tallennustilastasi).

Voit toimia esimerkiksi seuraavasti:

Jos näet viestin, jonka mukaan iCloud-varmuuskopioinnin käyttöönotossa on ongelma

1. Odota kymmenen minuuttia ja valitse Asetukset > [oma nimi] > iCloud > iCloud-varmuuskopio. Varmista, että iCloud-varmuuskopiointi on käytössä. Jos saat toisen varoitusviestin, toimi kyseisen viestin ohjeiden mukaan ja yritä uudelleen.
  2. Siirry kohtaan Asetukset > iCloud. Napauta Apple ID:täsi ja kirjaudu iCloudiin Apple ID -salasanallasi.
  3. Tarkista Applen järjestelmän tila -sivulta, onko iCloud-varmuuskopiointi käytettävissä.

Jos tarvitset vielä apua, ota yhteys Apple-tukeen.

Jos näet viestin, jonka mukaan laitettasi palautetaan parhaillaan

Pidä yllä yhteys luotettavaan Wi-Fi-verkkoon ja toimivaan virtalähteeseen, kunnes prosessi on suoritettu. Varmuuskopion luomiseen tai varmuuskopiosta palauttamiseen tarvittava aika riippuu varmuuskopion koosta ja Wi-Fi-verkon nopeudesta.

Jos näet viestin, jonka mukaan edellistä varmuuskopiota ei voitu suorittaa loppuun

Varmista, että käytössäsi on Wi-Fi-yhteys, koska iCloud-varmuuskopiointia ei voi käyttää mobiiliverkon internet-yhteyden kautta. Siirry seuraavaksi kohtaan Asetukset > [oma nimi] > iCloud > iCloud-varmuuskopio ja napauta Varmuuskopioi nyt. Jos sama viesti toistuu, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Ohjeita iCloud-varmuuskopiosta palauttamiseen

Varmista, että käytössäsi on Wi-Fi-yhteys, koska palautus varmuuskopiosta ei ole mahdollista mobiiliverkon internet-yhteyden kautta. Jos tarvitset edelleen apua, seuraavassa on toimintaohjeita, jotka perustuvat ongelmaan tai saatuun varoitusviestiin.

Jos viestissä kysytään useita Apple ID -salasanoja

Jos et muista Apple ID -salasanaa, kun sinua pyydetään kirjautumaan sisään, voit napauttaa Ohita tämä vaihe ja kirjautua sisään myöhemmin. Jos sinua pyydetään kirjautumaan useilla Apple ID -tunnuksilla, syynä voi olla se, että varmuuskopiosi sisältää ostoksia, jotka on tehty useammalla kuin yhdellä Apple ID:llä. Näihin ostoksiin saattaa kuulua appien, elokuvien, musiikin ja muun kaltaista sisältöä.

Jos palautuksen suorittamisessa kestää kauan

Pidä yllä yhteys luotettavaan Wi-Fi-verkkoon ja toimivaan virtalähteeseen, kunnes prosessi on suoritettu. Varmuuskopiosta palauttamiseen tarvittava aika riippuu varmuuskopion koosta ja Wi-Fi-verkon nopeudesta.

Jos viestissä ilmoitetaan, että palautus on keskeneräinen tai että joitain kohteita ei voi palauttaa

Nämä viestit tarkoittavat, että Wi-Fi-yhteytesi katkesi palautuksen aikana tai että joitain appeja tai sisältöä ei voitu palauttaa. Seuraavassa kerrotaan mahdollisia syitä ja ratkaisuja niihin:

• Jos viestissä lukee esimerkiksi "Palautetaan 350 / 1200 kohdetta", se tarkoittaa, että luultavasti kuviasi palautetaan yhä. Pidä laite yhteydessä luotettavaan Wi-Fi-verkkoon ja virtalähteeseen, jotta prosessi voidaan suorittaa loppuun.
  • Jos jokin apeista näkyy harmaana tai sen lataus kestää kauan, varmista, että yhteys Wi-Fi-verkkoon on olemassa. Keskeytä sitten prosessi napauttamalla appia. Jatka napauttamalla sitä uudelleen. Jos tämä ei korjaa ongelmaa, poista appi ja lataa se uudelleen.
  • Kun varmuuskopio sisältää ostoksia, jotka on tehty useammalla kuin yhdellä Apple ID:llä, saat viestin, jossa pyydetään kirjautumaan eri Apple ID -tunnuksilla. Jos et muista salasanaa tai et ostanut appia omalla Apple ID -tilillä, saatat saada seuraavan viestin:
    Osaa apeista tai sisällöistä ei voi palauttaa, koska ne eivät ole enää saatavilla iTunes Storessa tai App Storessa tai ne ostettiin toisella tilillä tai synkronoitiin tietokoneeltasi. Jos kyseinen sisältö on tallennettu Macin tai Windows-tietokoneen iTunesiin, kokeile palauttaa sisältö synkronoimalla laitteesi tietokoneen kanssa