Jos macOS-käyttäjätili tulee sen poistamisen jälkeen uudelleen näkyviin

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos poistat macOS-käyttäjätilin ja se tulee uudelleen näkyviin.

Jos poistat käyttäjätilin macOS:ssä ja se tulee uudelleen näkyviin, kun avaat Järjestelmäasetusten Käyttäjät ja ryhmät -paneelin seuraavan kerran, voit poistaa tilin Hakemistotyökalun avulla.

Älä poista Hakemistotyökalun avulla ainoaa ylläpitäjän tiliä tai tiliä, jonka tunnistetiedoilla on kirjauduttu sisään. Luo näissä tapauksissa toinen ylläpitäjän tili tai kirjaa käyttäjä ulos ja poista sitten tili Järjestelmäasetusten Käyttäjät ja ryhmät -paneelissa.

1. Kirjaudu sisään sen käyttäjätilin tunnistetiedoilla, jonka haluat pitää.
  2. Avaa Spotlight painamalla komento-välilyönti. Kirjoita Hakemistotyökalu ja paina rivinvaihtonäppäintä tai kaksoisklikkaa Hakemistotyökalua Spotlightin tuloksissa.
  3. Jos Hakemistotyökalu-ikkunan vasemmassa alakulmassa oleva lukko lukkokuvake on suljettu, klikkaa sitä ja anna ylläpitäjäkäyttäjän nimi ja salasana.
  4. Klikkaa Hakemistotyökalu-ikkunan työkalupalkissa Hakemistoeditori.
  5. Valitse Katselu-ponnahdusikkunasta Users (Käyttäjät) (se on jo valittu, jos sisäänkirjautunut käyttäjä ei ole koskaan käyttänyt Hakemistoeditoria).
  6. Valitse Hakemistotyökalu-ikkunan vasemmalta puolelta käyttäjä, jonka haluat poistaa. Voit etsiä käyttäjän luettelosta luettelon yläpuolella olevan hakukentän avulla. Valitse nimi, joka on täsmälleen sama kuin Järjestelmäasetusten Käyttäjät ja ryhmät -paneelissa oleva nimi, kun käyttäjä on kirjautunut sisään.
    Hakemistotyökalu-ohjelma, jossa näkyy käyttäjän nimi valittuna.
  7. Osoita Hakemistotyökalu-ikkunan vasemmassa alakulmassa olevaa poistopainiketta.
  8. Varmista, että valittu käyttäjä on se, jonka haluat poistaa, ja klikkaa sitten Poista-painiketta.

Käyttäjätilin poistamisen jälkeen voit poistaa sen kansion:

1. Valitse valikkoriviltä Siirry > Siirry kansioon, kirjoita /Users ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä.
  2. Vedä juuri poistamasi tilin kansio roskakoriin.
  3. Poista kansio ja sen sisältö valitsemalla Finder > Tyhjennä roskakori.

Lisätietoja

Ota selvää, miten voit asettaa Macin kirjautumaan automaattisesti sisään käynnistyksen aikana, ja mitä tehdä, jos automaattinen kirjautuminen ei ole tilillä käytettävissä.