Jos iPhone, iPad tai iPod touch ei muodosta yhteyttä autoon tai ei toimi siinä

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos sinulla on ongelmia yhdistää laitetta autostereoihin.

Jos muodostat CarPlay-yhteyden

Joissakin autoissa CarPlay tarjoaa entistä kätevämmän ja turvallisemman tavan käyttää iPhonea autossa. CarPlay siirtää iPhonella ajon aikana suoritettavat toiminnot suoraan auton sisäiseen näyttöön.

Jos autosi tukee CarPlayn käyttöä USB-portin kautta, liitä iPhone autosi tai stereoidesi USB-porttiin. USB-portissa voi olla CarPlay-kuvake tai älypuhelimen kuvake.

Jos autosi tukee langatonta CarPlay-toimintoa, voit ottaa CarPlayn käyttöön pitämällä ratin Voice Control -painiketta painettuna. Varmista myös, että autosi on langattomassa tilassa tai Bluetooth-parinmuodostustilassa. Valitse sen jälkeen iPhonessa Asetukset > Yleiset > CarPlay > Käytettävissä olevat autot ja valitse autosi. Lisätietoja saat autosi käyttöoppaasta.

Lue lisätietoja CarPlaystä tai CarPlayn käyttöönotosta ja käytöstä.

Jos muodostat Bluetooth-yhteyden

1. Käynnistä laite uudelleen.
  2. Valitse Asetukset > Bluetooth ja laita Bluetooth pois päältä. Odota 5 sekuntia ja laita sitten Bluetooth takaisin päälle.
  3. Lue autostereoidesi käyttöoppaasta ohjeet parin muodostamiseen Bluetooth-laitteen kanssa. Useimmat autot edellyttävät, että puhelimen asetukset määritetään auton näytössä.
  4. Jos olet yhdistänyt autostereoihin useita puhelimia, yritä nimetä laite uudelleen: valitse Asetukset > Yleiset > Tietoja > Nimi ja kirjoita uusi nimi. Yritä sitten muodostaa yhteys uudelleen.
  5. Päivitä laitteesi.
  6. Asenna mahdolliset laiteohjelmistopäivitykset autostereoihin.
  7. Jos yhdistäminen ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos muodostat USB-toistoyhteyden

1. Käynnistä laitteesi ja autosi uudelleen.
  2. Varmista, että laitteesi ei ole lukittu ja että se on Koti-valikossa.
  3. Yritä mahdollisuuksien mukaan muodostaa yhteys käyttämällä toista kaapelia tai USB-porttia. Tarkista autosi käyttöoppaasta, miten Apple-laite yhdistetään.
  4. Tarkista latausportti roskien tai vahinkojen varalta. Varmista, että latauskaapeli on kytketty kokonaan porttiin.
  5. Päivitä laitteesi.
  6. Asenna mahdolliset laiteohjelmistopäivitykset autostereoihin.
  7. Kokeile toistaa ääntä toisesta apista. Jos äänen toistaminen muun valmistajan apista ei onnistu, pyydä ohjeita apin kehittäjältä. Jos äänen toistaminen Applen apista ei onnistu, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.