Elokuvien ja TV-ohjelmien lataaminen ja suoratoistaminen iTunes Storesta

Voit ostaa tai vuokrata videoita iTunes Storesta ja katsella niitä iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla, Windows-tietokoneella tai Apple TV:llä.

Etsi iOS-laitteesi iTunes Store -appi. Tietokoneessa löydät iTunes Storen iTunesista. Apple TV:ssä iTunes Store on jaettu kahteen appiin: iTunes-elokuvat ja iTunes-TV-ohjelmat.

Elokuvien ja TV-ohjelmien ostaminen ja lataaminen

iTunes Storesta voit ostaa tai vuokrata elokuvia1, ostaa TV-sarjojen jaksoja ja kausilippuja1 sekä ladata videoita, joita voit katsella ilman internet-yhteyttä.2

Ennen kuin voit ostaa tai vuokrata videoita iTunes Storesta, tarvitset Apple ID:n. Apple ID on tili, jolla voit käyttää Applen palveluita. Jos olet käyttänyt muita Applen palveluita, kuten iCloudia, kirjaudu iTunes Storeen samalla Apple ID:llä. Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, voit luoda sellaisen.

Jos näet kuvion  tai  iTunes Storessa olevan videon vieressä, olet jo ostanut sen. Napauta  tai klikkaa , niin video latautuu laitteeseen2. Sinua ei laskuteta videosta toistamiseen. Voit myös katsoa aiemmin ostamasi elokuvat ja TV-ohjelmat Ostetut-välilehdeltä iTunes Storessa.

1 Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Ota selvää, mitä voit ostaa iTunes Storesta maassasi tai alueellasi.

2 Voit suoratoistaa videosisältöä Apple TV:ssä, mutta sisältöä ei ladata laitteeseen.

iPhone, iPad tai iPod touch

Avaa iTunes Store iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, ja etsi sitten haluamasi nimike tai avainsana.

Kun löydät videon, jonka haluat ostaa:

1. Siirry elokuvan tai TV-ohjelman tuotesivulle napauttamalla sitä.
  2. Napauta ostopainiketta, jossa näkyy oston hinta. Joudut ehkä todentamaan Apple ID:si, jotta osto onnistuu. Tämä saattaa tarkoittaa salasanan antamista tai Touch ID:n tai Face ID:n käyttämistä.
  3. Jos haluat ladata videon laitteeseesi välittömästi, napauta Lataa. Napauta Ei nyt, jos haluat ladata videon myöhemmin. Kun haluat ladata videon, napauta  .

Maastasi tai alueestasi riippuen näet ostamasi elokuvat ja TV-ohjelmat myös Apple TV -apin tai Videot-apin kirjastosta. Tarkista, onko Apple TV -appi saatavilla maassasi tai alueellasi. Jos se ei ole saatavilla, laitteessasi on Videot-appi.

Mac tai Windows-tietokone

Avaa Macin tai Windows-tietokoneen iTunes ja valitse Elokuvat tai TV-ohjelmat vasemmassa yläkulmassa olevasta valikosta. Klikkaa ikkunan yläosassa iTunes Store, ja etsi sitten haluamasi nimike tai avainsana.

Kun löydät videon, jonka haluat ostaa:

1. Siirry elokuvan tai TV-ohjelman tuotesivulle klikkaamalla sitä.
  2. Klikkaa ostopainiketta, jossa näkyy oston hinta. Joudut ehkä todentamaan Apple ID:si, jotta osto onnistuu. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että sinun pitää antaa salasana tai käyttää Touch ID:tä.
  3. Klikkaa joko Katso nyt tai Katso myöhemmin riippuen siitä, mitä haluat tehdä. Jos haluat ladata videon tietokoneeseen, klikkaa Lataa-painiketta videon kuvan alapuolelta tai klikkaa .

Apple TV

Avaa iTunesin Elokuvat- tai TV-ohjelmat-appi, ja etsi sitten haluamasi nimike tai avainsana. Voit myös pyytää Siriä etsimään elokuvia tai TV-ohjelmia.

Kun löydät videon, jonka haluat ostaa:

1. Siirry elokuvan tai TV-ohjelman tuotesivulle valitsemalla se.
  2. Valitse ostopainike, jossa näkyy oston hinta. Joudut ehkä antamaan Apple ID:si salasanan, jotta osto onnistuu.

Voit suoratoistaa videosisältöä Apple TV:ssä, mutta sisältöä ei ladata laitteeseen.

Elokuvien ja TV-ohjelmien suoratoistaminen

Kun ostat elokuvan tai TV-ohjelman iTunes Storesta, voit suoratoistaa sen laitteessa, jolla ostit sen, tai missä tahansa muussa laitteessa, kunhan olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä.

Videoista suoratoistetaan ja ladataan parhaimman laatuinen versio käyttämästäsi laitteesta, laitteen asetuksista ja internet-yhteyden nopeudesta riippuen. Lue lisätietoja siitä, miten voit löytää ja katsella elokuvia 4K-, HDR- ja Dolby Vision -laatuisina.

Jos internet-yhteys, kuten julkinen Wi-Fi, on heikko, voit muuttaa laitteen asetuksia niin, että videot suoratoistetaan tai ladataan heikompilaatuisina. Tällöin videot suoratoistetaan tai ladataan nopeammin, ja ne vievät vähemmän tilaa laitteessa.

Heikompilaatuisen videomuodon vaihtaminen

• iOS-laite: Valitse Asetukset > TV > iTunes-videot tai Asetukset > Videot > iTunes-videot. Vaihda sitten Toistolaatu-kohdan vaihtoehdon Paras saatavilla oleva tilalle Hyvä.
  • Mac: Avaa iTunes. Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset. Klikkaa Lataukset-välilehteä, ja valitse sitten Lataa korkealaatuisia SD-videoita.
  • Windows-tietokone: Avaa iTunes. Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset. Klikkaa Lataukset-välilehteä, ja valitse sitten Lataa korkealaatuisia SD-videoita.
  • Apple TV: Valitse Asetukset > Apit > iTunes-elokuvat ja -TV-ohjelmat, ja vaihda sitten Videon tarkkuus -kohdan vaihtoehdon Paras saatavilla oleva tilalle Hyvä. Voit myös valita tietyn tarkkuuden kohdassa Asetukset > Video ja ääni > Tarkkuus.

Voit myös ostaa SD-elokuvan tai -TV-ohjelman, mutta se ei sisällä iTunes Extras -sisältöä eikä 4K-, HDR- ja Dolby Vision -muotoja, vaikka toistaisit sen myöhemmin niitä tukevassa laitteessa. Jos haluat ostaa SD-videon, vaihda SD-versioon napauttamalla tai klikkaamalla tuotesivulla kohtaa Saatavilla myös SD-tarkkuudella, ja osta se.

Lisätietojen hankkiminen elokuvasta tai TV-ohjelmasta

Jos haluat lisätietoja julkaisupäivästä, äänikielistä, tekstityksistä, luokituksesta tai videon mukana tulevista iTunes Extras -sisällöistä, katso elokuvan tai TV-ohjelman tuotesivu.

• Jos näet merkinnän 4K , Dolby Vision tai HDR elokuvan nimen vieressä, voit katsella sitä korkeampilaatuisissa videomuodoissa niitä tukevissa laitteissa3. Lue lisätietoja 4K:sta, HDR:stä ja Dolby Visionista.
  • Jos näet merkinnän CC tai SDH videon nimen vieressä, video sisältää kuvailevan tekstityksen tai tekstityksen kuuroille ja heikkokuuloisille. Lue, miten löydät ja käytät kuvailevia tekstityksiä ja tekstityksiä sisältäviä sisältöjä iTunes Storesta.
  • Jos näet merkinnän AD videon nimen vieressä, video sisältää äänitulkattua sisältöä. Tämä tarkoittaa sitä, että valinnainen ääniraita kuvailee elokuvan hetkiä ja kohtauksia, joissa ei puhuta. Lue lisätietoja äänitulkatusta sisällöstä.
  • Jos näet merkinnän  elokuvan nimikkeen vieressä, elokuva sisältää bonusmateriaaleja kuten poistettuja kohtauksia, trailereita tai kommenttiraitoja3. Jos videoon sisältyy iTunes Extras -sisältöä, elokuvan tuotesivulla on osio, josta löydät tarkemmat tiedot. Hanki apua iTunes Extras -sisältöihin liittyen.
  • Jos haluat tietää, mitkä tekstitykset tai äänikieliraidat sisältyvät elokuvaan tai TV-ohjelmaan, vieritä alas videon tuotesivun Kielet-kohtaan. Lue, miten tekstitykset ja äänikielet otetaan käyttöön.

3 4K-, Dolby Vision- ja HDR-muodot sekä mahdolliset iTunes Extras -sisällöt ovat saatavilla vain HD-elokuvia ostettaessa.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.