Elokuvien ja TV-ohjelmien lataaminen ja suoratoistaminen iTunes Storesta

Voit ostaa tai vuokrata videoita iTunes Storesta ja katsella niitä iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla, Windows-tietokoneella tai Apple TV:llä.

Mac, jossa näkyy Elokuvat kirjastossa, ja iPhone, jossa näkyy TV-ohjelmat iTunes Storessa.

Etsi iOS-laitteesi iTunes Store -appi. Tietokoneessa löydät iTunes Storen iTunesista. Apple TV:ssä iTunes Store on jaettu kahteen appiin: iTunes-elokuvat ja iTunes-TV-ohjelmat.

Elokuvien ja TV-ohjelmien ostaminen ja lataaminen

iTunes Storesta voit ostaa tai vuokrata elokuvia1, ostaa TV-sarjojen jaksoja ja kausilippuja1 sekä ladata videoita, joita voit katsella ilman internet-yhteyttä.2 Jos et katso videota heti, löydät sen myöhemmin Apple TV App- tai Videot-apin kirjastosta3 tai hakemalla sen uudelleen iTunes Storesta. Voit myös katsoa aiemmin ostamasi elokuvat ja TV-ohjelmat Ostetut-välilehdeltä iTunes Storessa.

Ennen kuin voit ostaa tai vuokrata videoita iTunes Storesta, tarvitset Apple ID:n. Apple ID on tili, jolla voit käyttää Applen palveluita. Jos olet käyttänyt muita Applen palveluita, kuten iCloudia, kirjaudu iTunes Storeen samalla Apple ID:llä. Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, voit luoda sellaisen.

Jos näet latauspainike- tai latauspainike-painikkeen iTunes Storessa olevan videon vieressä, olet jo ostanut sen. Napauta latauspainike tai klikkaa latauspainike, niin video latautuu laitteeseen.2 Sinua ei laskuteta videosta toistamiseen.

1. Kaupan käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Ota selvää, mitä voit ostaa iTunes Storesta maassasi tai alueellasi.

2 Voit suoratoistaa videosisältöä Apple TV:ssä, mutta sisältöä ei ladata laitteeseen.

3. Jos maassasi tai alueellasi ei ole Apple TV App -appia, sinulla on sen sijaan Videot-appi. Lue lisätietoja siitä, missä Apple TV App -appi on saatavilla.

iPhone, jossa näkyy Justice Leaguen elokuvasivu.

iPhone, iPad tai iPod touch

Avaa iTunes Store iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, ja etsi sitten haluamasi nimike tai avainsana.

Kun löydät videon, jonka haluat ostaa:

1. Siirry elokuvan tai TV-ohjelman tuotesivulle napauttamalla sitä.
  2. Napauta ostopainiketta, jossa näkyy oston hinta. Sinun pitää ehkä kirjautua sisään Apple ID:lläsi ja salasanallasi tai käyttää Touch ID:tä tai Face ID:tä.
  3. Jos haluat ladata videon laitteeseesi välittömästi, napauta Lataa. Napauta Ei nyt, jos haluat ladata videon myöhemmin. Kun haluat ladata videon, napauta latauspainike.
  4. Voit toistaa videon napauttamalla toistopainike. Maastasi tai alueestasi riippuen näet elokuvat ja TV-ohjelmat myös Apple TV App- tai Videot-apissa.

Tarkista, onko Apple TV App saatavilla maassasi tai alueellasi. Jos se ei ole saatavilla, laitteessasi on Videot-appi.

Mac tai Windows-tietokone

Mac, jossa näkyy Justice Leaguen elokuvasivu.

Avaa Macin tai Windows-tietokoneen iTunes ja valitse Elokuvat tai TV-ohjelmat vasemmassa yläkulmassa olevasta valikosta. Klikkaa ikkunan yläosassa Store ja etsi sitten haluamasi nimike tai avainsana.

Kun löydät videon, jonka haluat ostaa:

1. Siirry elokuvan tai TV-ohjelman tuotesivulle klikkaamalla sitä.
  2. Klikkaa ostopainiketta, jossa näkyy oston hinta. Sinun pitää ehkä kirjautua sisään Apple ID:lläsi ja salasanallasi tai käyttää Touch ID:tä.
  3. Klikkaa joko Katso nyt tai Katso myöhemmin riippuen siitä, mitä haluat tehdä. Jos haluat ladata videon tietokoneeseen, klikkaa Lataa-painiketta videon kuvan alapuolelta tai klikkaa latauspainike.
  4. Voit toistaa videon klikkaamalla toistopainike. Voit katsoa videot valitsemalla Elokuvat > Kirjasto tai TV-ohjelmat > Kirjasto.

Joissakin maissa ja alueilla kielenä englantia käytettäessä Movies on Films ja TV Shows on Programmes.

Apple TV

Apple TV, jossa näkyy Justice Leaguen elokuvasivu.

Avaa iTunesin Elokuvat- tai TV-ohjelmat-appi, ja etsi sitten haluamasi nimike tai avainsana. Voit myös pyytää Siriä etsimään elokuvia tai TV-ohjelmia.

Kun löydät videon, jonka haluat ostaa:

1. Siirry elokuvan tai TV-ohjelman tuotesivulle valitsemalla se.
  2. Valitse ostopainike, jossa näkyy oston hinta. Joudut ehkä antamaan Apple ID:si salasanan, jotta osto onnistuu.
  3. Voit toistaa videon valitsemalla toistopainike. Jos Apple TV App -appi on saatavilla omassa maassasi tai omalla alueellasi, voit katsoa kirjastosi myös siinä. Löydät elokuvasi ja TV-ohjelmasi myös valitsemalla iTunes-elokuvat > Ostetut tai iTunes-TV-ohjelmat > Ostetut.

Voit suoratoistaa videosisältöä Apple TV:ssä, mutta sisältöä ei ladata laitteeseen.

Elokuvien ja TV-ohjelmien suoratoistaminen

Kun ostat elokuvan tai TV-ohjelman iTunes Storesta, voit suoratoistaa sen laitteessa, jolla ostit sen, tai missä tahansa muussa laitteessa, kunhan olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä.

Videoista suoratoistetaan ja ladataan parhaimman laatuinen versio käyttämästäsi laitteesta, laitteen asetuksista ja internet-yhteyden nopeudesta riippuen. Lue lisätietoja siitä, miten voit etsiä ja katsoa 4K-, HDR-, Dolby Vision- tai Dolby Atmos -elokuvia.

Jos et näe toistopainiketta elokuvan tai TV-ohjelman kohdalla, lataa se napauttamalla tai klikkaamalla latauspainike. Joitakin sisältöjä ei voi suoratoistaa mobiilidatayhteyden kautta.

Vaihtaminen SD-videoon

Jos haluat mieluummin ostaa heikompilaatuisen SD-version, napauta tai klikkaa videon tuotesivulla Saatavilla myös SD-tarkkuudella. Jos käytössäsi on Apple TV, valitse Asetukset > Apit > iTunes-elokuvat ja -TV-ohjelmat, laita Salli vain SD-ostot ja -vuokraukset päälle ja osta video. SD-versiossa ei ole iTunes Extras -sisältöä eikä 4K-, HDR-, Dolby Vision- tai Dolby Atmos -muotoja, vaikka myöhemmin toistaisit videon laitteella, joka tukee näitä toimintoja ja muotoja.

Lisätietojen hankkiminen elokuvasta tai TV-ohjelmasta

Jos haluat lisätietoja julkaisupäivästä, äänikielistä, tekstityksistä, luokituksesta tai videon mukana tulevista iTunes Extras -sisällöistä, katso elokuvan tai TV-ohjelman tuotesivu.

Lisätietoja-välilehdessä näkyvät muun muassa käytettävissä olevat kielet ja käyttöaputoiminnot.

• Jos näet merkinnän 4KDolby VisionDolby Atmos tai HDR elokuvan nimen vieressä, voit katsella sitä korkeampilaatuisissa videomuodoissa niitä tukevissa laitteissa.4 Lue lisätietoja 4K-, HDR-, Dolby Vision- ja Dolby Atmos -versioista.
  • Jos näet merkinnän CC tai SDH videon nimen vieressä, video sisältää kuvailevan tekstityksen tai tekstityksen kuuroille ja heikkokuuloisille. Ota selvää, miten voit etsiä ja käyttää kuvailevan tekstityksen ja tekstityksen käsittäviä sisältöjä, katso, mitä tekstityksiä tai muita ääniraitakieliä elokuvaan tai TV-ohjelmaan sisältyy, ja ota selvää, miten tekstitys ja äänikielet laitetaan päälle.
  • Jos näet merkinnän AD videon nimen vieressä, video sisältää äänitulkattua sisältöä. Tämä tarkoittaa sitä, että valinnainen ääniraita kuvailee elokuvan hetkiä ja kohtauksia, joissa ei puhuta. Lue lisätietoja äänitulkatusta sisällöstä.
  • Jos näet merkinnän iTunes Extras elokuvan nimikkeen vieressä, elokuva sisältää bonusmateriaaleja, kuten poistettuja kohtauksia, trailereita tai kommenttiraitoja.3 Jos videoon sisältyy iTunes Extras -sisältöä, elokuvan tuotesivulla on osio, josta löydät tarkemmat tiedot. Hanki apua iTunes Extras -sisältöihin liittyen.

4. 4K-, Dolby Vision-, Dolby Atmos- ja HDR-muodot sekä mahdolliset iTunes Extras -sisällöt ovat saatavilla vain HD-elokuvia ostettaessa.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.