Ohjeita Kotijaon käyttöön iTunes-kirjastoissa

Kokeile seuraavia ohjeita, jos käytät Kotijakoa, mutta jaettuja iTunes-kirjastoja ei näy Macissasi, iOS-laitteissasi tai Apple TV:ssäsi.

Ennen kuin aloitat

1. Avaa iTunes Macissa tai Windows-tietokoneessa

Varmista, että tietokone, josta haluat jakaa tai lähettää sisältöä, on päällä ja hereillä ja että iTunes on auki. Jos iTunes on auki, sulje se ja avaa se sitten uudelleen.

Jos käytät Macia Apple TV:n kanssa, voit asettaa Apple TV:n herättämään Macin Kotijaon kaltaisia palveluita varten. Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > Energiansäästäjä. Valitse Herää verkkoyhteydestä. Lue lisätietoja Herää tarvittaessa -toiminnosta.

2. Käytä samaa Apple ID:tä kaikissa laitteissasi

Kotijaossa on käytettävä samaa Apple ID:tä kaikissa laitteissa. Näin tarkistat Apple ID:n eri laitteissa:

• Avaa Macissa tai Windows-tietokoneessa iTunes ja valitse Arkisto > Kotijako. Jos haluat käyttää eri Apple ID:tä Kotijaon kanssa, valitse Laita Kotijako pois päältä ja ota sitten Kotijako uudelleen käyttöön.
  • Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > Musiikki. Vieritä Kotijako-osioon ja napauta Kirjaudu sisään, jos haluat käyttää Apple ID:tä, jolla olet sillä hetkellä kirjautunut sisään. Voit myös napauttaa Käytä toista Apple ID:tä, jos haluat kirjautua sisään toisella Apple ID:llä.
  • Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Tilit > Kotijako. Valitse Apple TV:n aiemmissa malleissa Asetukset > Tietokoneet.

3. Tarkista verkkoyhteys

Kaikkien Kotijaon kanssa käytettävien laitteiden tulee olla samassa kotiverkossa.

• Jos verkossasi on useita reitittimiä, varmista, että kaikki laitteet on liitetty samaan reitittimeen.
  • Jos käytät VPN-verkkoa, pidä kaikki laitteesi samassa VPN-verkossa, tai katkaise kaikkien laitteiden VPN-verkkoyhteys.
  • Jos käytät vierasverkkoa, varmista, että kaikki laitteesi ovat samassa vierasverkossa.

Käynnistä reititin uudelleen ja päivitä se

1. Sammuta reititin ja käynnistä se uudelleen. Lue ohjeita reitittimen käyttöohjeista.
  2. Jos käytät AirPortia tai Time Capsulea, tarkista laiteohjelmistopäivitykset. Jos käytät jotakin muuta reititintä, pyydä ohjeita sen valmistajalta.

Kun reititin on pois päältä, internet-palvelut (esimerkiksi VoIP-puhelut) eivät toimi, ja muut reitittimet pitää mahdollisesti nollata.

4. Tarkista tietoturvaohjelmisto

Palomuurit tai tietoturvaohjelmistot voivat estää muita laitteita käyttämästä iTunes-kirjastoa Kotijaolla.

• Jos käytät Macia, valitse Järjestelmäasetukset > Suojaus ja yksityisyys ja sitten Palomuuri. Jos palomuurisi estää kaikki saapuvat yhteydet tai sallii vain välttämättömät palvelut, klikkaa Palomuurivalinnat ja muokkaa asetuksia.
  • Jos käytät Windows-tietokonetta tai jos tietokoneeseesi tai reitittimeesi on asennettu toinen palomuuri, varmista, että TCP-porttia 3689 ja UDP-porttia 5342 ei ole suljettu tai estetty. Lue ohjeita muun valmistajan tietoturvaohjelmistoihin liittyviin ongelmiin.

Jos Kotijako ei vieläkään toimi

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.