Ohjeita iPhonen, iPadin tai iPod touchin lisävarusteiden käyttöön

Jos iPhonen, iPadin tai iPod touchin lisävarusteessa on ongelmia, tutustu seuraaviin ohjeisiin.

Tarkista yhteensopivuus

Varmista, että lisävaruste on yhteensopiva laitteen kanssa. Jos lisävaruste on saatavilla Apple Online Storesta, tarkista, onko iPhone-, iPad- tai iPod touch -mallisi mainittu luettelossa yhteensopivana.

Jos lisävarusteessa on 30-nastainen liitin, sen voi mahdollisesti liittää laitteeseen Lightning–30-nastainen-sovittimella tai Lightning–30-nastainen-sovittimella (0,2 m).

Tarkista, onko lisävarusteen yhteensopivuus rajoitettu. Jotkin lisävarusteet eivät esimerkiksi lataa iOS-laitteita, jos niissä käytetään lataamiseen FireWireä USB:n sijaan.

Päivitä ohjelmisto

Asenna laitteeseen iOS:n uusin versio. Näet iPhonen ohjelmistoversion Tietoja-näytöltä.

Irrota lisävaruste ja tutki se ja käynnistä sitten laite uudelleen

1. Irrota lisävaruste ja katkaise siitä virta, jos mahdollista.
  2. Tutki lisävarusteen ja laitteen välinen liitäntä ja varmista, ettei siinä ole roskia tai vaurioita.
  3. Käynnistä iOS-laite uudelleen sammuttamalla se ja laittamalla se sitten takaisin päälle. Kun Koti-valikko tulee näkyviin, kytke lisävaruste takaisin paikalleen.

Kokeile eri laitetta

Varmista, että ongelma on lisävarusteessa, mikäli mahdollista. Käytä lisävarusteen vianmäärityksessä aina samanlaista tai vastaavaa yhteensopivaa laitetta.

• Jos kuulokkeita käytettäessä vasemmasta äänikanavasta kuuluu häiriötä, kokeile liittää kuulokkeet samankaltaiseen laitteeseen.
  • Jos laite ei synkronoidu, kun se kytketään telakkaan, liitä se suoraan tietokoneeseen Applen 30-nastainen–USB-kaapelilla tai kokeile toista USB-porttia.
  • Jos käytät yhdistämisketjussa Lightning–30-nastainen-sovitinta, kokeile käyttää samaa sovitinta vastaavassa tai samanlaisessa laitteessa.

Hae Apple-tuen sivustosta

Etsi lisävarustetta koskevia ohjeaiheita. Käytä avainsanana lisävarusteen nimeä lainausmerkeissä:

• "iPhone-telakka"
  • "Bluetooth-kuulokemikrofoni"
  • "Stereokuulokemikrofoni"
  • "Kuulokkeet kaukosäätimellä ja mikrofonilla"
  • "In ear -kuulokkeet kaukosäätimellä ja mikrofonilla"
  • "iPadin näppäimistötelakka"

Palauta iPhonen, iPadin tai iPod touchin ohjelmisto

Palauta iOS-laitteen ohjelmisto. Tämä toimenpide on harvoin tarpeen lisävarusteisiin liittyvissä ongelmissa. Jos ongelma koskee muun valmistajan lisävarustetta, ota yhteyttä valmistajaan ennen laitteen palauttamista.

Lisätietoja

Ellei toisto jatku automaattisesti ohjelmien vaihtamisen tai puhelun soittamisen tai vastaanottamisen jälkeen, voit jatkaa toistoa joko lisävarusteesta tai iOS-laitteesta käsin.

Tätä asiakirjaa päivitetään sitä mukaa kuin lisätietoja tulee saataville.

Muokattu viimeksi: