macOS:n ja SSD-levyn valmistajat raportoivat levyn kapasiteetin eri tavoin

Tuotteen teknisissä tiedoissa annettu SSD-levyn kapasiteetti voi olla suurempi kuin macOS:n antama arvo.

SSD-levy eroaa aiemmista kovalevyjen (HDD) mekanismeista siten, että SSD-levyssä ei ole liikkuvia osia. SSD ei käytä tietojen tallentamiseen pyörivää levyä vaan Flash-muistia. Flash-muistissa on puskuritilaa, jolloin kaikkia muistisijainteja voidaan käyttää tasaisesti. Tämän puskuritilan allokoinnin ansiosta SSD-levyjen käyttöikä on pidempi.

Kuten kovalevyjenkin kohdalla, SSD allokoi tilaa myös hallinnollisten toimien hoitoon, kuten huonojen sijaintien käsittelyyn. Eron huomaa tarkastelemalla tietokoneen tallennusaseman kapasiteettia koskevia tietoja esimerkiksi Levytyökalun Kokonaiskapasiteetti-listauksessa.

Apple-laitteen tallennusasema, kuten muutkin tallennusasemat, käyttää osan kapasiteetistaan alustamiseen, jolloin sovellusten käyttöön jää vähemmän kapasiteettia. Lisäksi muut tekijät, kuten esiasennetut järjestelmät ja muut ohjelmistot ja mediat, käyttävät osan aseman käytettävissä olevasta tallennustilasta.

Voit tutustua myös kapasiteetin laskennallisiin eroihin levyn valmistajien ja macOS:n välillä lukemalla artikkelin Miten macOS ja iOS ilmoittavat tallennuskapasiteetin.