AirPort Express: WEP-salausta käyttävään muun valmistajan verkkoon on vaikea liittyä

Liittyminen joidenkin muiden valmistajien Wi-Fi-reitittimien verkkoon voi edellyttää lisätoimia, jos verkon suojauksessa on käytetty vanhaa langatonta WEP (Wired Equivalent Privacy) ‑suojausprotokollaa.

1. Varmista, että muun valmistajan Wi-Fi-reititin ei rajoita asiakkaita MAC-osoitteiden perusteella (joskus kutsutaan nimellä pääsynhallintaluettelo) ja että reitittimessä on valmistajan verkkosivustosta saatavilla oleva laiteohjelmiston uusin versio.

2. Muista, että WEP-salasanat voivat olla pelkässä tekstimuodossa (WEP 40/128-bittinen ASCII) tai heksadesimaalimuodossa (WEP 40/128-bittinen heksa). Voit ehkä välttää salasanaongelmat vaihtamalla WEP-suojatun verkon salasanan sitä uudempaan ja turvallisempaan protokollaan, kuten WPA2:een. Lue lisätietoja salasanojen muodoista.

3. Jos Mac edellyttää heksadesimaalimuotoista salasanaa, jotta se voi muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon, sama pätee AirPort Expressiin.

4. Määritä AirPort Express liittymään Wi-Fi-verkkoon:

1. Avaa AirPort-työkalu ja määritä AirPort Express ohjeiden mukaisesti.

2. Jos valitset olemassa olevan Wi-Fi-verkon, näet kaksi salasanan syöttökenttää. Jos tietokoneen yhdistäminen Wi-Fi-verkkoon edellytti heksadesimaalista salasanaa, käytä samaa heksakoodia, mutta lisää sen eteen $. Esimerkki: kirjoita heksadesimaaliarvolle 6170706c65 arvo $6170706c65.

5. Suorita AirPort-työkalu loppuun ja salli AirPort Expressin uudelleenkäynnistys.

6. Kun AirPort Express on käynnistynyt uudelleen, se liittyy verkkoon (noin minuutin kuluessa). Jos AirPort Express on määritetty oikein, merkkivalo palaa vihreänä. Jos merkkivalo vilkkuu edelleen keltaisena, selvitä syy siihen AirPort-työkalun avulla.