AirPort Express: Ongelmat liittymisessä WEP-protokollaa käyttävään verkkoon

Joidenkin muun valmistajan Wi-Fi-reitittimien verkkoon liittyminen saattaa vaatia lisätoimenpiteitä, jos verkko on suojattu WEP-protokollalla (kyseessä on vanhempi langaton suojausprotokolla).

1. Varmista ensin, että muun valmistajan Wi-Fi-reititin ei rajoita asiakkaita MAC-osoitteiden perusteella (tätä kutsutaan joskus pääsynvalvontaluetteloksi). Varmista lisäksi, että siinä on uusin valmistajan verkkosivustolta saatavilla oleva laiteohjelmistoversio.
  2. Huomaa sitten, että WEP-salasana voi olla pelkkä teksti -muodossa (WEP 40/128-bittinen ASCII) tai heksadesimaalimuodossa (WEP 40/128-bittinen hex). Salasanaongelmat voi mahdollisesti välttää vaihtamalla WEP-suojatun verkon salasanan uudempaan ja turvallisempaan protokollaan, kuten WPA2:een. Lue lisätietoja salasanojen muodoista.
  3. Jos Mac vaatii heksadesimaalisalasanan Wi-Fi-verkkoon yhdistämistä varten, sama pätee AirPort Expressiin.
  4. Määritä AirPort Express liittymään Wi-Fi verkkoon:
    1. Avaa AirPort-työkalu ja ota AirPort Express -käyttöön ohjattujen vaiheiden mukaisesti.
    2. Kun valitset nykyisen Wi-Fi-verkon, näkyvissä pitäisi olla kaksi kenttää salasanan syöttämistä varten. Jos tietokoneen yhdistämiseen Wi-Fi-verkkoon vaadittiin heksadesimaalisalasanaa, käytä samaa heksadesimaalikoodia, mutta lisää sen eteen dollarimerkki ($). Esimerkki: jos heksadesimaaliarvo on 6170706c65, kirjoita $6170706c65.
  5. Suorita käyttöönotto loppuun AirPort-työkalun avulla ja anna AirPort Expressin käynnistyä uudelleen.
  6. Kun AirPort Express on käynnistynyt uudelleen, sen pitäisi liittyä verkkoon (tämä voi kestää minuutin ajan). Jos AirPort Express on määritetty oikein, tilavalo palaa yhtäjaksoisesti vihreänä. Jos se edelleen vilkkuu keltaisena, selvitä syy AirPort-työkalun avulla.