OS X:n vanha FileVault: Kovalevyllä ei ole tarpeeksi tilaa… -varoitusviesti

Kun otat vanhan FileVaultin käyttöön tai poistat sen käytöstä Suojaus ja yksityisyys -asetuksista ja levytila on vähissä, saatat nähdä seuraavan varoitusviestin: Kovalevyllä ei ole tarpeeksi tilaa FileVaultin kytkemiseksi päälle (tai pois päältä).

Luo uusi käyttäjätili ja siirrä tiedot tilin alle harvan levytiedoston avulla. Jos käytössä on OS X Snow Leopard tai aiempi, voit laittaa vanhan FileVaultin takaisin päälle uudessa käyttäjätilissä tai pitää sen pois päältä. Kun olet valmis, saat lisää levytilaa poistamalla alkuperäisen käyttäjätilin.

Tärkeää: ennen kuin suoritat nämä toimenpiteet, varmuuskopioi tiedot (tai koko kotikansio) varmuuden vuoksi.

1. Käynnistä tietokone vikasietotilassa.
  2. Kirjaudu käyttäjätilillesi, jos et ole vielä tehnyt sitä.

Luo tilapäinen levytiedosto, johon kotikansion tiedostot siirretään
Älä avaa muita ohjelmia, kun suoritat näitä toimenpiteitä.

1. Avaa Levytyökalu Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Valitse Arkisto-valikosta Uusi > Tyhjä levytiedosto.
  3. Valitse Tyhjä levytiedosto -ikkunan Muoto:-ponnahdusvalikosta "harva".
  4. Säädä kokoa -ponnahdusikkunan valikko. Levytiedoston kapasiteetin tulee olla tarpeeksi suuri kotikansion (hakemiston) sisällön säilyttämistä varten. Voit määrittää tarvittaessa tietyn koon valitsemalla Koko-ponnahdusvalikosta Muokattu… (jos tallennustilan tarve on esimerkiksi yli 4,7 gigatavua).

Levytiedosto kannattaa luoda vähän oletettua suuruusluokkaa suuremmaksi. Jos kotikansiossa on esimerkiksi 2,3 gigatavun verran tiedostoja, luo (vähintään) 2,6 gigatavun levytiedosto.
  5. Anna levytiedostolle yksilöivä nimi, mutta tallenna se jonnekin muualla kuin kotikansioon. (Älä tallenna sitä esimerkiksi työpöydälle tai Dokumentit-kansioon.) Voit tallentaa levytiedoston Mac OS X -taltion juuritasolle tai eri osioon tai levylle.

Huomautus: jos kovalevyn tila ei riitä uutta levytiedostoa varten, luo se ulkoiselle levylle tai eri osioon, jossa on riittävästi levytilaa.

6. Tuo uusi harva levytiedosto näkyviin.
  7. Valitse Finderissa levytiedoston taltio ja valitse sitten Arkisto-valikosta Näytä tietoja. Varmista, että Älä huomioi taltion omistajamäärityksiä -asetus on valittu ikkunan alaosassa.
  8. Avaa kotikansio (valitse Siirry-valikosta Koti).
  9. Valitse kotikansion kaikki kohteet ja vedä (kopioi) ne näkyviin tuotuun harvaan levytiedostoon. Lisähuomautus: Näkymättömiä tiedostoja tai kansioita ei välttämättä kopioida. Tämä aiheuttaa yleensä vain vähän tai ei lainkaan ongelmia – esimerkiksi ssh-käyttäjien on hyväksyttävä ssh-avain näiden ohjeiden mukaisten toimien jälkeen.

Luo uusi käyttäjätili

1. Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Sisältö- tai Näytä-valikosta Käyttäjät tai Käyttäjät ja ryhmät.
  3. Luo uusi tili, jolla on samat oikeudet kuin alkuperäisellä eli nykyisellä tilillä. (Ota käyttöön Salli käyttäjän hallinnoida tietokonetta -asetus, jos se on valittavissa nykyiselle tilille.) Voit antaa uudelle tilille nykyistä tiliä muistuttavan nimen.
  4. Kirjaudu ulos tililtäsi ja kirjaudu sisään käyttämällä edellisessä vaiheessa luomaasi uutta tiliä.

Kopioi tiedostot levytiedostosta uudelle tilille
Älä avaa muita ohjelmia prosessin aikana.

1. Tuo näkyviin sama uusi harva levytiedosto, johon kopioit tiedostot.
  2. Valitse Finderista levytiedoston taltion kuvake ja valitse sitten Arkisto-valikosta Näytä tietoja.
  3. Varmista, että Älä huomioi taltion omistajamäärityksiä -asetus on valittu ikkunan alaosassa.
  4. Korosta kaikki harvan levytiedoston kohteet ja vedä ne uuden tilin kotikansioon (valitse Finderin Siirry-valikosta Koti). Näyttöön voi tulla kehote, jossa pyydetään vahvistamaan kohteiden korvaaminen.
  5. Kun kopiointi on valmis, käynnistä tietokone uudelleen.
  6. Kirjaudu uudelle käyttäjätilille ja tarkista, että kaikki tarvittavat tiedot on siirretty, ja että (esimerkiksi työpöydällä tai Dokumentit-kansiossa olevat) tiedostot avautuvat odotetusti.
  7. Jos haluat, ota Suojaus ja yksityisyys -asetuksista FileVault käyttöön tätä tiliä varten.

Levytilan vapauttaminen

Jos haluat saada vanhan käyttäjätilin käyttämän levytilan käyttöösi, poista alkuperäinen käyttäjätili järjestelmäasetuksista. Voit poistaa myös tilapäisen harvan levytiedoston.

Tärkeää
: Älä poista näitä kohteita, ellet ole varma, että kaikki tiedostot on kopioitu asianmukaisesti. Kokeneiden käyttäjien tulee varmistaa, että kaikki näkymättömät tiedostot on kopioitu. Tarvittaessa ne voi kopioida tai siirtää Pääte-ohjelman avulla.