Syöttölähteet puuttuvat tai tiettyjä merkki-ikkunoita ei voi avata Macissa

Jos jotkin syöttölähteet eivät näy Näppäimistöasetuksissa tai et pysty avaamaan emojien, symboleiden tai aksentillisten merkkien ikkunoita, seuraavista ohjeista pitäisi olla apua.

Toimi tämän artikkelin ohjeiden mukaan, jos kohtaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Kun lisäät syöttölähteitä, jotta voit kirjoittaa toisella kielellä, jotkin kielet puuttuvat syöttölähteiden luettelosta:
  • Näppäimistöasetusten Näytä näppäimistö- ja emoji-ikkunat valikkorivillä -valintaneliö ei pysy valittuna tai Näytä emojit ja symbolit -valikko  ei ilmesty valikkoriville tai syöttövalikkoon.
  • Merkki-ikkuna ei avaudu, kun valitset valikkoriviltä Muokkaa > Emoji-merkit ja symbolit:
  • Aksentilliset tai vaihtoehtoiset merkit eivät tule näyttöön, kun pidät tällaisten merkkien näppäintä painettuna:
  • Kun Sanelu-ominaisuus on päällä, se toimii aivan kuin se olisi pois päältä.

Ongelman ratkaisuohjeet

Näiden ohjeiden avulla voit poistaa tietyt järjestelmätiedostot, jotka Mac korvaa tarvittaessa automaattisesti.

1. Avaa Pääte-ohjelma Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Kirjoita tai liitä seuraava komento Päätteeseen ja paina rivinvaihtonäppäintä:
    sudo rm /System/Library/Caches/com.apple.IntlDataCache*

3. Kirjoita ylläpitäjän salasana, kun järjestelmä sitä kysyy, ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä.
  4. Kirjoita tai liitä seuraava komento Päätteeseen ja paina rivinvaihtonäppäintä:
    sudo rm /var/folders/*/*/*/com.apple.IntlDataCache*

5. Sulje Pääte ja käynnistä Mac uudelleen.