AirPort: Voi yhdistää tukiasemaan, mutta ei internetiin käytettäessä PPPoE:tä

Tietokone saattaa yhdistää tukiasemaan, mutta ei internetiin tai paikalliseen verkkoon PPPoE DSL- tai kaapelimodeemipalvelua käytettäessä.

• Tietokone yhdistää tukiasemaan voimakkaalla signaalilla, mutta ei pysty yhdistämään internetiin tai paikalliseen verkkoon.

• Verkko-asetusten osiossa saattaa näkyä IP-osoite 10.64.64.64 sisäiselle Ethernet-portille.

Näin käy yleensä lisättäessä AirPort-tukiasema tai muun valmistajan langaton tukiasema, kun PPPoE DSL- tai kaapelimodeemipalveluun yhdistettiin aiemmin langallisella Ethernetillä. Tässä tilanteessa tukiasema on ainoa PPPoE:n kautta modeemiin yhdistetty laite. Langaton yhteys asiakkaan ja tukiaseman välillä ei ole PPPoE-yhteys. Asiakastietokone jatkaa tällöin yhdistämisyrityksiä sisäisestä Ethernet-portista PPPoE:n kautta, vaikka Ethernet-kaapelia ei ole liitetty.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.

2. Valitse Näytä > Verkko.

3. Valitse Näytä-ponnahdusvalikosta Sisäinen Ethernet.

4. Klikkaa PPPoE-välilehteä.

5. Klikkaa PPPoE-valintojen painiketta.

6. Poista valinta kohdasta Yhdistä automaattisesti tarvittaessa.

7. Klikkaa OK.

8. Klikkaa Käytä nyt.