AirPort: Voi yhdistää tukiasemaan mutta ei Internetiin käytettäessä PPPoE:ta

Tietokone saattaa yhdistää tukiasemaan mutta ei Internetiin tai paikalliseen verkkoon PPPoE DSL- tai kaapelimodeemipalvelua käytettäessä.

• Tietokone yhdistää tukiasemaan voimakkaalla signaalilla, mutta ei pysty yhdistämään Internetiin tai paikalliseen verkkoon.
  • Verkko-asetusten osiossa saattaa näkyä IP-osoite 10.64.64.64 sisäiselle Ethernet-portille.

Näin käy yleensä lisättäessä AirPort-tukiasema tai muun valmistajan langaton tukiasema, kun PPPoE DSL- tai kaapelimodeemipalveluun yhdistettiin aiemmin langallisella Ethernetillä. Tässä tilanteessa tukiasema on ainoa PPPoE:n kautta modeemiin yhdistetty laite. Langaton yhteys asiakkaan ja tukiaseman välillä ei ole PPPoE-yhteys. Asiakastietokone jatkaa tällöin yhdistämisyrityksiä sisäisestä Ethernet-portista PPPoE:n kautta, vaikka Ethernet-kaapelia ei ole liitetty.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.
2. Valitse Näytä > Verkko.
3. Valitse Näytä-ponnahdusvalikosta Sisäinen Ethernet.
4. Valitse PPPoE-välilehti.
5. Valitse PPPoE-valintojen painike.
6. Poista valinta kohdasta Yhdistä automaattisesti tarvittaessa.
7. Valitse OK.
8. Valitse Käytä nyt.