Odottamattoman sulkeutumisen ja käynnistymisongelmien ratkaiseminen iTunesin Windows-versiossa

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos iTunes ei avaudu, lakkaa vastaamasta tai sulkeutuu odottamatta Windows 7:ssä tai sitä uudemmassa käyttöjärjestelmäversiossa.

Jos iTunes ei avaudu, lakkaa vastaamasta tai sulkeutuu odottamatta Windows 7:ssä tai sitä uudemmassa käyttöjärjestelmäversiossa, ratkaise ongelma noudattamalla seuraavia ohjeita.

Ennen kuin aloitat, lataa ja asenna viimeisimmät tietokoneellesi saatavilla olevat Windows-päivitykset. Varmista myös, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio. Jos sinulla on Windows 10 ja pystyt lataamaan iTunesin Microsoft Storesta, kokeile sitä.

Katkaise tietokoneen yhteys internetiin

Jos tietokoneessasi ilmenee virheitä, kun se yrittää kommunikoida iTunes Storen ja muiden Applen palveluiden kanssa, ne saattavat johtua iTunesin käynnistymisongelmista. iTunesin käynnistäminen ilman internet-yhteyttä saattaa auttaa sinua määrittämään käynnistysongelmien syyn.

1. Sulje iTunes.
  2. Katkaise tietokoneen yhteys internetiin. Tee tämä esimerkiksi laittamalla Wi-Fi pois päältä tai irrottamalla Ethernet-kaapeli.
  3. Avaa iTunes uudelleen.

Jos iTunes avautuu ongelmitta, kun yhteys internetiin on katkaistu, päivitä ohjaimet. Jos näet virheilmoituksen, saat apua ottamalla yhteyttä Apple-tukeen

Jos ongelma ilmenee edelleen, jatka tekemällä seuraavat toimenpiteet.

Testaa uusi iTunes-kirjasto

Luo uusi iTunes-kirjasto selvittääksesi, ilmeneekö ongelma uudessa kirjastossa.

Jos uuden iTunes-kirjaston käyttäminen ratkaisee ongelman, kokeile palauttaa iTunes-kirjastostasi vanhempi kopio. Jos vanhemmassa kirjastossa ilmenee sama ongelma, ota yhteyttä Apple-tukeen saadaksesi ohjeita ongelman rajaamiseen.

Voit palata alkuperäiseen kirjastoon sulkemalla iTunesin ja pitämällä vaihtonäppäintä painettuna, kun avaat iTunesin uudelleen.

Muita ongelmia

1. Tarkista, onko tietokoneessa mahdollisia ei-toivottuja ohjelmia. Haitalliset ohjelmistot saattavat estää iTunesia avautumasta tai saada sen sulkeutumaan odottamatta. Varmista, että tietoturvaohjelmisto on ajan tasalla ja tarkista järjestelmä.
  2. Kokeile muuttaa tietoturvaohjelmiston asetuksia. Lue lisätietoja tietoturvaohjelmistoihin liittyvien ongelmien ratkaisemisesta.
  3. Varmista, että iTunes on asennettu oikein. iTunesin virheellinen asennus saattaa aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Lue, miten voit asentaa iTunesin uudelleen.
  4. Päivitä Windows-tietokoneen ohjaimet. Tietokoneen vanhentuneet ohjaimet saattavat saada iTunesin ja muut ohjelmat toimimaan oudosti.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.