Jos Macin sisäiset kaiuttimet eivät toimi

Jos Macin sisäisistä kaiuttimista ei kuulu ääntä, varmista, että macOS on ajan tasalla, ja tarkista asetukset.

Käytä macOS:n uusinta versiota

Ensimmäiseksi sinun kannattaa varmistaa, että käytät macOS:n uusinta versiota. Varmuuskopioi tärkeät tiedot ja päivitä sen jälkeen Macin ohjelmisto.

Tarkista ääniasetukset

Jos sisäisistä kaiuttimista ei vieläkään kuulu ääntä, vaikka tietokoneen ohjelmisto on päivitetty, tarkista ääniasetukset.

Irrota ensin kaikki ulkoiset äänilaitteet tietokoneesta. Irrota myös kaikki kaapelit USB- ja Thunderbolt-porteista sekä 3,5 mm:n ääniportista.

1. Valitse Omenavalikosta  Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Äänet.
  3. Klikkaa Äänilähtö-välilehteä ja valitse sitten sisäiset kaiuttimet. Jos Äänilähtö-ikkunassa ei näy sisäisiä kaiuttimia, ota yhteyttä Apple-tukeen.
  4. Jos Toistovoimakkuus-liukusäädin on asetettu matalalle tasolle, siirrä liukusäädintä oikealle ja testaa kaiuttimien toiminta uudelleen.
  5. Jos Mykistä-valintaneliö on valittuna, poista sen valinta ja testaa kaiuttimien toiminta uudelleen.
  6. Jos et vieläkään kuule ääntä, ota yhteyttä Apple-tukeen.