Ohjeita, jos Macin sisäisistä kaiuttimista ei kuulu ääntä

Jos Macin sisäisistä kaiuttimista ei kuulu ääntä, varmista, että macOS on ajan tasalla, ja tarkista asetukset.

Käytä macOS:n uusinta versiota

Ensimmäiseksi sinun kannattaa varmistaa, että käytät macOS:n uusinta versiota. Varmuuskopioi tärkeät tiedot ja päivitä sen jälkeen Macin ohjelmisto.

Tarkista ääniasetukset

Jos sisäisistä kaiuttimista ei vieläkään kuulu ääntä, vaikka tietokoneen ohjelmisto on päivitetty, tarkista ääniasetukset.

Irrota ensin kaikki ulkoiset äänilaitteet tietokoneesta. Irrota myös kaikki kaapelit USB-, FireWire- sekä 3,5 mm:n ääniporteista.

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Ääni.
  3. Klikkaa Äänilähtö-välilehteä ja valitse Sisäiset kaiuttimet. Jos Äänilähtö-ikkunassa ei ole Sisäiset kaiuttimet -vaihtoehtoa, ota yhteyttä Apple-tukeen.
  4. Jos Äänenvoimakkuus-liukusäädin on asetettu matalalle tasolle, siirrä liukusäädintä oikealle ja testaa kaiuttimien toiminta uudelleen.
  5. Jos Mykistä-valintaneliö on valittuna, poista sen valinta ja testaa kaiuttimien toiminta uudelleen.
  6. Jos et vieläkään kuule ääntä, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Tarkista Macin linjalähtöportti

Jos Äänilähtö-ruudussa lukee Digitaalinen ulos Sisäiset kaiuttimet -asetuksen sijaan, tarkista Macin linjalähtöportti.

Irrota ensin kaikki ulkoiset äänilaitteet Macista. Irrota myös kaikki kaapelit USB-, FireWire- sekä 3,5 mm:n ääniporteista. Tarkista sen jälkeen, palaako linjalähtöportissa punainen valo. Tässä tapauksessa Mac on mahdollisesti huollettava.