Osoittimen toiminta on hyppivää käytettäessä ohjauslevyä, Magic Trackpad -ohjauslevyä tai Magic Mouse -hiirtä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, jos osoitin hyppii, liikkuu yllättäen tai toimii epäsäännöllisesti käyttäessäsi kosketuspinnalla varustettua syöttölaitetta, kuten Mac-kannettavan ohjauslevyä, Magic Trackpad -ohjauslevyä tai Magic Mouse -hiirtä.

Kokeile ratkaista ongelma seuraavien vinkkien avulla:

Tarkista laitteen virta

Varmista, että laitteen akun varaus ei ole vähissä. Jos käytät Magic Trackpad 2 -ohjauslevyä tai Magic Mouse 2 -hiirtä, varmista, että sen ladattava akku on ladattu täyteen.

Älä kosketa pintaa vahingossa useita kertoja

Varmista, että vain yksi sormen kohta koskettaa kosketuspintaa. Varmista myös, että ranteesi ei ole kosketuspinnan päällä tai hyvin lähellä sitä. Kosketuspinta saattaa tulkita tämän niin, että sormesi koskettaa sitä, jolloin osoitin liikkuu kyseiseen suuntaan.

Pidä kosketuspinta kuivana ja puhtaana

Ongelman voi aiheuttaa myös kosketuspinnalle kertynyt kosteus. Yleensä ohjauslevyn tai hiiren pinnan pyyhkiminen liinalla tai paperipyyhkeellä ratkaisee ongelman.

Jos ongelma ratkeaa laittamalla paperinpalanen sormen ja kosketuspinnan väliin, kannattaa ostaa Teflon-päällys kosketuspinnan päälle, jotta kosteus ei pääse sen kanssa kosketuksiin. Ennen kuin asennat Teflon-päällyksen, varmista, että kosketuspinta on puhdas ja kuiva.

Myös öljy tai voide voi aiheuttaa saman ongelman. Voit puhdistaa laitteen kosketuspinnan nukkaamattomalla liinalla, joka on kostutettu kevyesti vedellä.

Poista korut

Myös korut voivat haitata kosketuspinnalla varustetun laitteen toimintaa. Ota sormukset ja rannerenkaat pois ja kokeile, lakkaako hyppivä ja epäsäännöllinen toiminta.

Tarkista Macin virtalähde

Näin voi käydä, jos käytät muun valmistajan virtalähdettä.

Jos käytät tällaista virtalähdettä, irrota se. Kokeile sitten käyttää Macia akkuvirralla selvittääksesi, toimiiko osoitin tällöin asianmukaisesti. Jos laite toimii normaalisti akkuvirtaa käytettäessä, ongelma saattaa johtua virtalähteestä.

Vältä langattoman yhteyden häiriöt

Bluetooth-laitteet saattavat toimia epäsäännöllisesti langattomien häiriöiden vuoksi. Lisätietoja on artikkelissa Wi-Fi ja Bluetooth: Mahdolliset häiriöiden aiheuttajat langattomissa yhteyksissä.

Käynnistä Mac vikasietotilassa

Jos mikään edellä mainituista toimenpiteistä ei ratkaise ongelmaa, käynnistä tietokone vikasietotilassa. Näin voit tarkistaa, johtuuko ongelma muun valmistajan ohjelmistosta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.