Mitä tehdä, jos iTunesissa olevien kohteiden vieressä on huutomerkki

Jos iTunes ei löydä musiikkiasi, elokuviasi, TV-ohjelmiasi, appejasi tai ääniäsi, auta iTunesia löytämään mediatiedoston oikea sijainti.

Mediatiedostot tallennetaan tyypillisesti tietokoneessa olevaan iTunes-mediakansioon. Jos iTunes ei löydä tiedostoa, sen vieressä näkyy huutomerkki .

iTunes ei ehkä löydä tiedostoa tai kansiota seuraavissa tilanteissa:

• Mediatiedostot siirrettiin iTunes-mediakansiosta toiseen tietokoneen sijaintiin tai ulkoiseen asemaan.
  • Mediatiedostot on vahingossa poistettu tietokoneesta.
  • Verkko tai ulkoinen asema, jossa sisältö on, ei ole käytettävissä.

Mediatiedoston polun korjaaminen

Voit auttaa iTunesia löytämään mediatiedoston oikean sijainnin toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Valitse Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa kappale, albumi, elokuva tai TV-ohjelma, jonka vieressä on huutomerkki.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Muokkaa > Näytä tiedot.
  3. Kun näet sanoman, jossa sinulta kysytään, haluatko etsiä tiedoston, klikkaa Etsi.
    • Jos tiedät tiedoston sijainnin, siirry iTunesilla sinne ja yritä toistaa sisältö.
    • Jos et tiedä tiedoston sijaintia, etsi tiedosto:
      Mac: Paina näppäimistön komentonäppäintä ⌘ ja välilyöntinäppäintä ja kirjoita sitten elokuvan, ohjelman, kappaleen, albumin tai esittäjän nimi.
      Windows: Paina näppäimistön Windows-näppäintä ja kirjoita sitten elokuvan, ohjelman, kappaleen, albumin tai esittäjän nimi. Jos näppäimistössä ei ole Windows-näppäintä, paina ctrl- ja esc-näppäimiä.
    • Jos tiedosto on ulkoisessa asemassa tai verkkoasemassa, muodosta yhteys ulkoiseen asemaan tai verkkotaltioon.
    • Jos löydät kohteet roskakorista, palauta ne niiden edelliseen sijaintiin:
      Mac: ctrl-klikkaa (tai klikkaa hiiren kakkospainikkeella) kohdetta ja valitse Laita takaisin.
      Windows: klikkaa kohdetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Palauta.
  4. Kun olet palauttanut tiedoston, etsi tiedosto Näytä tietoja -toiminnolla ja siirry sitten iTunesilla oikeaan sijaintiin.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.