iTunes kehottaa valtuuttamaan tietokoneen, kun yrität toistaa iTunes Store -ostoksia

Jos sinua kehotetaan valtuuttamaan tietokone, kun yrität toistaa iTunes Store -ostoksia, varmista, että olet kirjautunut iTunesiin Apple ID:llä, jolla teit ostoksen.

iTunes saattaa pyytää sinua valtuuttamaan tietokoneen, ennen kuin voit toistaa iTunes Store -ostoksia. Lue, mitä tehdä, jos olet saavuttanut valtuutusrajoituksen.

Et ehkä pysty valtuuttamaan tietokonetta tilin tai kansioiden käyttöoikeuksiin liittyvien ongelmien vuoksi. Voit ratkaista ongelman noudattamalla seuraavia ohjeita.

iTunesin ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Yritä valtuuttaa ostokset toisella Apple ID:llä

Olet ehkä käyttänyt toistettavien kohteiden ostamiseen toista Apple ID:tä. Klikkaa kohdetta hiiren oikealla painikkeella ja valitse valikosta Poista lataus. Jos näet Poista lataus -vaihtoehdon, olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä, jolla teit ostoksen. Valitse Poista lataus ja lataa sitten kohde uudelleen.

Jos et näe Poista lataus -vaihtoehtoa, toimi seuraavasti:

1. Avaa iTunes.
  2. Etsi Kirjasto-välilehdestä kappale, jonka ostit iTunes Storesta, ja valitse se.
  3. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Muokkaa > Näytä tiedot.
  4. Avaa Tiedosto-välilehti. Katso ostoksen tekemiseen käyttämäsi Apple ID Ostaja-kohdan oikealta puolelta.
  5. Valtuuta tietokoneesi vaiheessa 4 käytetyllä Apple ID:llä, joka on voinut muuttua ostoksen tekemisen jälkeen, jos olet päivittänyt kyseiseen Apple ID:hen liittyvän salasanan tai sähköpostiosoitteen. Jos olet unohtanut Apple ID:si salasanan, siirry osoitteeseen iforgot.apple.com.

Jos et ole varma, onko Apple ID:si muuttunut ostoksen tekemisen jälkeen, tarkista ostohistoria kyseisen Apple ID:n kohteen osalta ja varmista, että kohde on ostosten luettelossa.

Poista käyttäjätilien valvonta käytöstä

Voit korjata jotkin iTunesin Windows-version valtuutusongelmat palauttamalla käyttäjätilien valvonnan asetukset. Voit palauttaa käyttäjätilien valvonnan asetukset Windows 7:ssä tai uudemmissa seuraavasti:

1. Paina Windows-näppäintä. Jos näppäimistössä ei ole Windows-näppäintä, paina ctrl- ja esc-näppäimiä.
  2. Klikkaa suurennuslasikuvaketta tai hakukenttää. Kirjoita hakukenttään UserAccountControlSettings.
  3. Klikkaa UserAccountControlSettings.
  4. Jos sinulta kysytään, saako ohjelma tehdä muutoksia, klikkaa Kyllä.
  5. Siirrä liukusäädin alimpaan asetukseen.
  6. Klikkaa OK.
  7. Jos sinulta kysytään, saako ohjelma tehdä muutoksia, klikkaa Kyllä.
  8. Käynnistä tietokone uudelleen.

Ota sitten käyttäjätilien valvonta uudelleen käyttöön.

1. Paina Windows-näppäintä. Jos näppäimistössä ei ole Windows-näppäintä, paina ctrl- ja esc-näppäimiä.
  2. Klikkaa suurennuslasikuvaketta tai hakukenttää. Kirjoita hakukenttään UserAccountControlSettings.
  3. Klikkaa UserAccountControlSettings.
  4. Siirrä liukusäädin takaisin haluttuun asetukseen.
  5. Klikkaa OK.
  6. Käynnistä tietokone uudelleen.
  7. Yritä valtuuttaa tietokoneesi uudelleen.

Poista SC Info -kansio

iTunes tarvitsee tietokoneessa SC Info -kansion toimiakseen oikein. Voit valtuuttaa tietokoneen toistamaan ostokset, jos poistat kansion. Anna sitten iTunesin luoda se uudelleen.

Poista SC Info -kansio macOS High Sierra tai aiempi

1. Lopeta iTunes ja muut sovellukset, kunnes vain Finder on auki.
  2. Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä Siirry > Siirry kansioon.
  3. Kirjoita ikkunaan /Users/Shared/SC Info ja klikkaa sitten Siirry. Jos näet viestin ”Kansiota ei löydy”, luo kansio /Users/Shared/ toimimalla näiden ohjeiden mukaan tai myönnä kansioon asianmukaiset käyttöoikeudet.
  4. Jos sarakenäkymä ei ole vielä Finderissa käytössä, ota se käyttöön. Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä Näytä > Sarakkeina.
  5. Etsi SC Info -kansio. Klikkaa ja pidä sitä ja vedä se roskakoriin.
  6. Käynnistä tietokone uudelleen.
  7. Avaa iTunes.
  8. Yritä valtuuttaa tietokoneesi uudelleen. Jos sinulla on useita Apple ID:itä, tietokone on valtuutettava jokaisen Apple ID:n osalta erikseen.

Poista SC Info -kansio Windowsissa

1. Lopeta iTunes.
  2. Paina Windows-näppäintä. Jos näppäimistössä ei ole Windows-näppäintä, paina ctrl- ja esc-näppäimiä.
  3. Klikkaa suurennuslasikuvaketta tai hakukenttää. Kirjoita hakukenttään %ProgramData% ja paina rivinvaihtonäppäintä.
  4. Tuo piilotetut tiedostot näkyviin:
    Windows 10: valitse Näytä ja sitten Piilotetut kohteet.
    Windows 8: Valitse Näytä ja sitten Asetukset. Valitse Näytä-välilehdeltä Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat.
    Windows 7: Valitse Järjestä ja sitten Kansion ja haun asetukset. Valitse Näytä-välilehdeltä Näytä piilotetut tiedostot, kansiot ja asemat.
  5. Avaa Apple Computer -kansio ja sitten iTunes-kansio.
  6. Klikkaa SC Info -kansiota hiiren oikealla painikkeella ja valitse ponnahdusvalikosta Poista.
  7. Käynnistä tietokone uudelleen.
  8. Avaa iTunes.
  9. Yritä valtuuttaa tietokoneesi uudelleen. Jos sinulla on useita Apple ID:itä, tietokone on valtuutettava jokaisen Apple ID:n osalta erikseen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.