USB-tulostimen vianmääritys, kun käytössä on AirPort Express, AirPort Extreme tai AirPort Time Capsule

Joskus voi käydä niin, että jaettu USB-tulostin ei toimi oikein, kun se on liitetty AirPort Expressiin, AirPort Extremeen tai AirPort Time Capsuleen. Tulostin saattaa kuitenkin toimia asianmukaisesti, kun se liitetään tietokoneeseen.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

AirPort Expressin, AirPort Extremen ja AirPort Time Capsulen tulostinjako on tarkoitettu vain tulostamista varten. Sitä ei ole tarkoitettu tulostimen lisäohjelmille tai muille erikoisominaisuuksille, jotka voivat vaatia suoraa USB-yhteyttä.

Tulostaminen iOS-laitteesta vaatii AirPrint-tulostimen. Luettelo AirPrint-tulostimista on artikkelissa Tietoja AirPrintista

Tarkista ohjelmistopäivitykset

Varmista ennen tulostamista, että laitteeseen on asennettu uusimmat OS X:n tai iOS:n ohjelmistopäivitykset ja että AirPort-tuotteeseen on asennettu uusin laiteohjelmisto.

Irrota ja yhdistä uudelleen

1. Irrota AirPort Express, AirPort Extreme tai AirPort Time Capsule pistorasiasta.
  2. Sammuta tulostin.
  3. Varmista, että tulostimen USB-kaapeli on liitetty AirPort Expressiin, AirPort Extremeen tai AirPort Time Capsuleen.
  4. Kytke tulostin päälle.
  5. Liitä AirPort Express, AirPort Extreme tai AirPort Time Capsule pistorasiaan ja odota, kunnes se on käyttövalmis.
  6. Kokeile tulostaa.

Tarkista tulostinohjain

Tarkista tulostimen valmistajan sivustolta, onko uutta ohjainta saatavilla.

Nollaa tulostusjärjestelmä

Jos yllä olevista ohjeista ei ole apua, kokeile suorittaa seuraavat toimenpiteet Macissasi.

1. Avaa Järjestelmäasetukset > Tulostus ja faksaus -asetukset.
  2. Ctrl-klikkaa tai klikkaa hiiren kakkospainikkeella vasemmalla olevaa Tulostimet-osiota.
  3. Valitse Nollaa tulostusjärjestelmä...
  4. Klikkaa OK.
  5. Lisää tulostin uudelleen klikkaamalla +-painiketta.
  6. Kokeile tulostaa.

Eikö tulostaminen onnistu vieläkään?

Jos tulostin ei edelleenkään toimi AirPort Expressin, AirPort Extremen tai AirPort Time Capsulen tulostinjaon kanssa, mutta toimii liitettynä suoraan Maciin, pyydä lisätietoja tulostimen valmistajalta. Varmista myös, että tulostinjakoa tuetaan.

Lisätietoja

Lue tästä artikkelista lisäohjeita USB-tulostimen käyttöönottoon Wi-Fi-verkossa.

Lue AirPrintin käyttöönotto- ja vianmääritysohjeista lisäohjeita iPhonelle tai iPadille.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.