USB-tulostimen vianmääritys, kun käytössä on AirPort Express, AirPort Extreme tai AirPort Time Capsule

Joskus voi käydä niin, että jaettu USB-tulostin ei toimi oikein, kun se on liitetty AirPort Expressiin, AirPort Extremeen tai AirPort Time Capsuleen. Tulostin saattaa kuitenkin toimia asianmukaisesti, kun se liitetään tietokoneeseen.

AirPort Expressin, AirPort Extremen ja AirPort Time Capsulen tulostinjako on tarkoitettu vain tulostamista varten. Sitä ei ole tarkoitettu tulostimen lisäohjelmille tai muille erikoisominaisuuksille, jotka voivat vaatia suoraa USB-yhteyttä.

Tulostaminen iOS-laitteesta vaatii AirPrint-tulostimen. Luettelo AirPrint-tulostimista on artikkelissa AirPrintin perusteet

Tarkista ohjelmistopäivitykset

Varmista, että tietokoneeseen tai laitteeseen on asennettu uusimmat OS X:n tai iOS:nohjelmistopäivitykset. Varmista myös, että AirPort-tuotteeseen on asennettu uusin laiteohjelmisto. Yritä tulostamista vasta sitten.

Irrota ja yhdistä uudelleen

1. Irrota AirPort Express, AirPort Extreme tai AirPort Time Capsule pistorasiasta.
  2. Sammuta tulostin.
  3. Varmista, että tulostimen USB-kaapeli on liitetty AirPort Expressiin, AirPort Extremeen tai AirPort Time Capsuleen.
  4. Kytke tulostin päälle.
  5. Liitä AirPort Express, AirPort Extreme tai AirPort Time Capsule pistorasiaan ja odota, kunnes se on käyttövalmis.
  6. Kokeile tulostaa.

Tarkista, onko tulostimelle saatavilla uutta ohjainta

Tarkista tulostimen valmistajan sivustolta, onko uutta ohjainta saatavilla.

Nollaa tulostusjärjestelmä

Jos yllä olevista ohjeista ei ole apua, kokeile suorittaa seuraavat toimenpiteet Macissasi.

1. Avaa Järjestelmäasetukset > Tulostus ja faksaus -asetukset.
  2. Ctrl-osoita tai osoita hiiren kakkospainikkeella vasemmalla olevaa Tulostimet-osiota.
  3. Valitse Nollaa tulostusjärjestelmä....
  4. Valitse OK.
  5. Lisää tulostin uudelleen osoittamalla +-painiketta.
  6. Kokeile tulostaa.

Eikö tulostaminen onnistu vieläkään?

Jos tulostin ei edelleenkään toimi AirPort Expressin, AirPort Extremen tai AirPort Time Capsulen tulostinjaon kanssa, mutta toimii liitettynä suoraan Maciin, pyydä lisätietoja tulostimen valmistajalta. Varmista myös, että tulostinjakoa tuetaan.

Lisätietoja

Lue tästä artikkelista lisäohjeita USB-tulostimen käyttöönottoon Wi-Fi-verkossa.

Lue AirPrintin käyttöönotto- ja vianmääritysohjeista lisäohjeita iPhonelle tai iPadille.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.