iPhoto: Kameraliitäntöjen vianmääritys

iPhoto ei tunnista tietokoneeseen liitettyä kameraa.

Tässä artikkelissa on vianmääritysohjeet ongelmiin, jotka liittyvät digikameroiden liittämiseen iPhotoon. Vianmäärityksessä muun muassa varmistetaan, että kamera on yhteensopiva, että tietokoneessa on Mac OS X:n ja iPhoton uusimmat versiot ja että kamera tukee PTP (Picture-Transfer-Protocol) -toimintoa.

1. Varmista, että kamera on yhteensopiva iPhoton kanssa.
  2. Tarkista kameran dokumentaatiosta, onko kamerassa eri tiloja, joilla se voi kommunikoida tietokoneen kanssa USB:n kautta. Joissakin kameroissa on massamuistitila, ja jotkin kamerat voi asettaa PTP-tilaan. Tarkista, tunnistaako iPhoto kameran jommassakummassa tilassa.
  3. Varmista, että iPhoto ja Mac OS X ovat ajan tasalla. Mac OS X -päivityksissä on tuki useammille kameroille.
  4. Laita kamera päälle ja liitä se tietokoneeseen. Tarkista Järjestelmän kuvauksesta (Lisäohjelmat-kansiossa), näkyykö kamera USB-kohdassa yhdistettynä.
  5. Avaa Kuvansiirtäjä (Ohjelmat-kansiossa) ja tarkista, tunnistaako ohjelma kameran. Jos iPhoto ei edelleenkään tunnista kameraa, tarkista, onko kamerassa irrotettava muistikortti (esimerkiksi CF- tai SD-kortti). Jos on, pystyt ehkä tuomaan kortin näkyviin ja lukemaan kuvatiedostot Finderista käsin, kun tietokoneeseen on liitetty USB- tai FireWire-kortinlukija.