OS X: Toimi näin, jos iPhoto-kuvia ei näy muissa ohjelmissa

iPhotoon tallennettuja kuvia ja elokuvia ei joskus näy muissa ohjelmissa, kuten iMoviessa tai Mailissa.

Jos seuraavanlaisia ongelmia esiintyy yrittäessäsi käyttää iPhoto-kirjastoa toisessa ohjelmassa, ratkaise ongelmat tämän artikkelin ohjeiden mukaisesti:

• Yhden tai useamman iPhoto-albumin nimi ei näy Kuvat-välilehdellä iTunesissa.
  • Kuvat tai albumit eivät näy mediaselaimen kuvapaneelissa esimerkiksi Mailissa tai Safarissa.
  • Saat Täytä tämä luettelo avaamalla iPhoto -viestin yrittäessäsi tarkastella kuvapaneelia iDVD:ssä.
  • Yksi tai useampi kuva tai albumi puuttuu, kun valitset kuvia iMovien kuvapaneelissa.
  • Kuvat tai albumit eivät näy Työpöytä ja näytönsäästö -järjestelmäasetusten asetuksissa tai valinnoissa.

Varmista, että ohjelmisto on ajan tasalla

Käytä Ohjelmiston päivitystä varmistaaksesi, että OS X, iPhoto ja muut ohjelmat ovat ajan tasalla. Asenna kaikki saatavilla olevat päivitykset. Tarkista sitten, onko ongelma ratkennut, avaamalla iPhoto ja muut ohjelmat.

Avaa iPhoto

Avaa iPhoto ja varmista, että albumit ja kuvat näkyvät siellä. Jos kuvat eivät näy iPhotossa, ne eivät näy muissakaan ohjelmissa.

Jos iPhoto ei löydä kirjastoa, se luo uuden tyhjän kirjaston. Jos kuvia ei näy, varmista, että iPhoto on asetettu käyttämään aiemmin luomaasi kuvia sisältävää iPhoto-kirjastoa:

1. Pidä optionäppäintä painettuna, kun avaat iPhoton. iPhoto näyttää kaikki havaitsemansa tietokoneessa olevat iPhoto-kirjastotiedostot.
  2. Valitse kirjasto ja osoita Valitse-painiketta.

Jos iPhoto-kirjasto on tallennettu ulkoiselle asemalle eikä sitä näy luettelossa, varmista, että asema on liitetty tietokoneeseen ja että se on päällä. Etsi ja valitse kirjasto manuaalisesti osoittamalla Muu kirjasto -painiketta.

Jos kuvia ei vieläkään näy iPhotossa, etsi muita iPhoto-kirjastotiedostoja Spotlightin tai Finderin avulla. Tarkista, oletko vahingossa siirtänyt iPhoto-kirjastotiedoston toiseen kansioon, kuten kotikansioon, Dokumentit-kansioon tai työpöydälle.

Tarkista iPhoto-kirjasto

Varmista Finderissa, että iPhoto-kirjaston polussa ei ole et-merkkiä ("&"). On esimerkiksi voinut käydä niin, että iPhoto-kirjasto on siirretty Kuvat & elokuvat -kansioon tai Mac & juusto -asemaan. Poista tässä tapauksessa et-merkki taltion tai kansion nimestä tai siirrä iPhoto-kirjasto toiseen kansioon tai asemaan, jonka nimessä ei ole et-merkkiä.

Tarkista iPhoto-lähdeluettelosta, onko minkään albumin nimessä (älykkäät albumit mukaan lukien) erikoismerkkejä. Erikoismerkkejä ovat merkit, jotka eivät ole kirjaimia tai numeroita, kuten et-merkki. Muita erikoismerkkejä ovat esimerkiksi ^*$#(). Jos jonkin albumin nimessä on erikoismerkkejä, poista ne. Tarkista sitten, ratkesiko ongelma.

Luo liittyvät tiedostot uudelleen

iPhoto kertoo saatavilla olevista kuvista ja elokuvista muille ohjelmille tallentamalla niistä tietoja kahteen tiedostoon.

Poista ensin iApps-plist-tiedosto, josta muut ohjelmat voivat tarkistaa, mihin iPhoto-kirjasto ja muut tiedostot on tallennettu.

1. Osoita Dockissa näkyvää Finder-kuvaketta.
  2. Pidä optionäppäintä painettuna ja osoita Siirry-painiketta.
  3. Valitse Siirry-valikosta Kirjasto.
  4. Etsi avautuvasta ikkunasta Preferences-kansio.
  5. Etsi Preferences-kansiosta com.apple.iApps-tiedosto. Vedä tiedosto roskakoriin. Käynnistä sitten tietokone uudelleen.
  6. Luo tämä tiedosto uudelleen avaamalla iPhoto ja iTunes.
  7. Lopeta iPhoto ja iTunes. Tarkista sitten, näkyykö iPhoto-kuvia nyt muissa ohjelmissa.

Jos iPhoto-kuvia ei vieläkään näy muissa ohjelmissa, poista iPhoto-kirjaston XML-tiedosto. Kyseessä on tekstitiedosto, jossa on tiedot iPhoto-kirjastossa olevista kohteista.

1. Sulje kaikki avoimet ohjelmat.
  2. Etsi iPhoto-kirjasto Finderissa (se on yleensä kotikansion Kuvat-kansiossa).
  3. Osoita hiiren kakkospainikkeella (tai ctrl-osoita) iPhoto-kirjaston kuvaketta ja valitse oikotievalikosta Näytä pakkauksen sisältö.
  4. Etsi avautuvasta ikkunasta AlbumData.xml-tiedosto.
  5. Vedä AlbumData.xml-tiedosto iPhoto-kirjasto-kansiosta työpöydälle.
  6. Avaa iPhoto.
  7. Valitse Arkisto-valikosta Uusi albumi. Näin iPhoto määrätään päivittämään tai luomaan iPhoto-kirjaston XML-tiedosto.
  8. Lopeta iPhoto.

Tarkista, näkyykö iPhoto-kuvia nyt muissa ohjelmissa.

Tarkista iPhoto-avainsanat

Joskus virheellinen avainsana estää muita ohjelmia havaitsemasta iPhoto-kirjastoa. Jos olet jo kokeillut tämän artikkelin muita ohjeita, kokeile nimetä iPhoto-avainsanat uudelleen.

1. Avaa iPhoto.
  2. Valitse Ikkuna-valikosta Hallitse avainsanoja.
  3. Osoita Muokkaa avainsanoja -painiketta.
  4. Nimeä avainsanat uudelleen (esimerkiksi numeron yksi lisääminen avainsanaan saattaa riittää).
  5. Lopeta iPhoto.
  6. Avaa iLife-ohjelmat tarkistaaksesi, voitko selata iPhoto-kirjastoa asianmukaisesti.

Joissakin tietokoneeseen tuotavissa kuvissa saattaa olla valmiiksi avainsanoja, jotka kamera on lisännyt kuvien EXIF-tietoihin. iPhoto yrittää lisätä kyseiset avainsanat avainsanaluetteloon, kun kuvat tuodaan tietokoneeseen. Jos avainsanassa on erikoinen merkki tai jos se on vahingoittunut, iPhoto-kirjaston XML-tiedostoa ei ehkä voi lukea. Tässä tilanteessa kuvaluettelo on tyhjä muissa ohjelmissa. Avainsanojen nimeäminen uudelleen ratkaisee ongelman.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.