Jos usean NATin määritykset aiheuttavat ongelmia Takaisin omaan Maciin -toiminnon käytössä

Tässä artikkelissa annetaan ohjeita tilanteisiin, joissa Mac ei muodosta yhteyttä tai toimii hitaasti, koska ”verkossasi on useampi kuin yksi laite, joka tarjoaa verkkopalveluja”. Jos käytät yritysverkkoa, pyydä ohjeita verkon ylläpitäjältä. Noudata muiden verkkojen kohdalla tässä artikkelissa annettuja ohjeita.

Jos kohtaat Takaisin omaan Maciin -toiminnon käytössä jonkin näistä ongelmista, ne saattavat johtua reitittimen asetuksista:

• Mac, johon yrität yhdistää, saattaa näkyä Finderin sivupalkissa, mutta siihen ei voi yhdistää.
  • Mac ei mahdollisesti edes näy sivupalkissa.
  • Näyttöön voi myös tulla varoitusviesti: ”Takaisin omaan Maciin -suorituskyky saattaa olla hidas, koska verkossasi on useampi kuin yksi laite, joka tarjoaa verkkopalveluja.” Tilaviesteihin liittyviä ohjeita.

Ratkaise ongelma noudattamalla seuraavia ohjeita

1. Avaa Verkkotyökalu. Toimi seuraavasti:
    • OS X Mavericks tai uudempi: Siirry kansioon /Järjestelmä/Kirjasto/CoreServices/Applications. Voit myös avata Spotlightin klikkaamalla kaukoputken kuvaketta ja kirjoittamalla Verkkotyökalu.
    • OS X Mountain Lionin tai aiempi: Valitse valikkoriviltä Siirry > Lisäohjelmat. Kaksoisklikkaa Verkkotyökalu.
  2. Kirjoita Traceroute-välilehteen icloud.com ja klikkaa Jäljitä-painiketta.
  3. Etsi tuloksista rivi, joka alkaa numerolla 2. Jos kyseisellä rivillä oleva IP-osoite sijoittuu jompaankumpaan seuraavista väleistä, verkossa on usean NATin määritys*. Tällöin sinun on toimittava tässä artikkelissa annettujen ohjeiden mukaan:
  4. Varmista, että käytössä on OS X Lion 10.7.5 tai uudempi
  5. Jos ohjelmiston päivittäminen ei korjaa ongelmaa, sinun on poistettava NAT* verkkolaitteessa käytöstä. Toimi seuraavasti:
    • Jos käytät muun kuin Applen valmistamaa reititintä tai käytät modeemia reitittimenä, lue laitteen käyttöoppaasta ohjeet NATin poistamiseen käytöstä.
    • Jos käytät AirPort-tukiasemaa, voit poistaa NATin käytöstä seuraavasti:
      1. Valitse valikkoriviltä Siirry > Lisäohjelmat ja avaa AirPort-työkalu.
      2. Valitse tukiasemasi ja valitse ponnahdusvalikosta Muokkaa.
      3. Klikkaa Verkko-painiketta ja valitse Reititin-valikosta Pois (siltatila).
      4. Käynnistä tukiasema uudelleen klikkaamalla Päivitä.
      5. Kun tukiasema on käynnistynyt uudelleen, varmista, että Internet toimii.

Tarvitsetko edelleen apua? Ota yhteyttä Apple-tukeen tai hae ohjeita Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttöön liittyviin muihin ongelmiin

* Joskus yhdistetyt reitittimet antavat liian monta Network Address Translation (NAT) -tasoa. Tällöin luodaan usean NATin määritys, joka häiritsee Takaisin omaan Maciin -toiminnon käyttöä. Esimerkiksi kaapelimodeemi voi tarjota NATin. Jos AirPort-tukiasema yhdistetään tämän jälkeen modeemiin, tukiasema saattaa antaa toisen NAT-kerroksen.