Jakovaihtoehdot tai merkinnät puuttuvat OS X Yosemiteen tai El Capitaniin päivittämisen jälkeen

Jakovalikossa ei ehkä näy joitakin jakovaihtoehtoja (kuten Lähetä tämä sivu sähköpostitse, AirDrop tai Facebook) tai merkintäominaisuus saattaa puuttua.

Noudata seuraavia ohjeita, jos ongelma ilmeni heti Yosemiteen tai El Capitaniin päivittämisen jälkeen.

1. Avaa Pääte-ohjelma Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Kirjoita seuraava komento Päätteeseen:
    /System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/lsregister -kill -seed

3. Paina rivinvaihtonäppäintä ja odota, kunnes Pääte-kehote (viimeinen merkki on $) näkyy uudelleen. Tässä voi mennä muutama minuutti.
  4. Sulje Pääte.

Jako-   ja merkintäominaisuuksien pitäisi nyt näkyä odotetulla tavalla. Jos näin ei ole, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Laajennukset. Varmista, että merkintä- ja jako-ominaisuudet ovat päällä Toiminnot- ja Jakovalikko-osioissa.

Jos toisessa Macisi käyttäjätilissä on sama ongelma, kirjaudu siihen ja toista nämä toimenpiteet.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.