Jos lukitusta ei voi poistaa Järjestelmäasetukset-kohdassa

Joidenkin muutosten suorittaminen Macissa edellyttää ylläpitäjän tilin käyttäjätunnuksen ja salasanan antamista. Tilit, joiden salasana on tyhjä, eivät ehkä toimi.

Mac pyytää sinua antamaan ylläpitäjän tilin käyttäjätunnuksen ja salasanan, kun sen on vahvistettava, että sinulla on oikeudet muutosten tekemiseen. Sinun on esimerkiksi todennettava itsesi ylläpitäjänä, kun klikkaat lukkoa Järjestelmäasetukset-kohdassa, kirjoitat tietyt komennot Päätteeseen tai asetat laiteohjelmiston salasanan.

Ylläpitäjän tilin salasana ei voi olla tyhjä. Mac ei ehkä hyväksy tyhjää salasanaa, vaikka tilin salasana olisikin tyhjä.

Lue, miten voit vaihtaa tai nollata macOS-käyttäjätilin salasanan.