Applen tiedote iCloud.comin suojauksesta

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tarkistaa, että selain on muodostanut suojatun yhteyden iCloud.comiin.

Apple on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa yksityisyyttä ja tietoturvaa. Apple on tietoinen ajoittaisista järjestelmällisistä verkkohyökkäyksistä, joissa käytetään suojaamattomia varmenteita käyttäjätietojen saamiseksi. Apple suhtautuu asiaan erittäin vakavasti. Nämä hyökkäykset eivät vaaranna iCloud-palvelimia eivätkä vaikuta iCloud-kirjautumiseen käytettäessä Safaria iOS-laitteissa tai Maceissa, joissa on OS X Yosemite.

iCloud-sivusto on suojattu digitaalisella varmenteella. Jos selaimessa näkyy virheellisestä varmenteesta kertova varoitus, kun käyttäjä avaa osoitteen www.icloud.com, hänen tulee huomioida varoitus ja olla siirtymättä sivustolle. Älä koskaan anna Apple ID:tä tai salasanaa verkkosivustolla, jonka yhteydessä näkyy varmennevaroitus. Käyttäjä voi varmistaa, että yhteys on muodostettu aitoon iCloud-verkkosivustoon, tarkistamalla digitaalisen varmenteen alla kuvatulla tavalla Safarissa, Chromessa tai Firefoxissa. Kaikissa niissä näytetään varmennetiedot ja -varoitukset.

Safari

Kun yhteys on muodostettu aitoon iCloud-verkkosivustoon Safarissa, työkalupalkissa on Apple Inc. -tekstin vieressä vihreä lukkokuvake. Kun osoitat lukkokuvaketta, näet Safari käyttää salattua yhteyttä sivustoon www.icloud.com -viestin. Viesti kertoo, että yhteys on suojattu, ja voit kirjautua sisään normaalisti.

Jos yhteys on muodostettu suojaamattomaan sivustoon, näet Safari ei voi varmentaa verkkosivuston identiteettiä -viestin. Jos näet tämän viestin, älä jatka äläkä yritä kirjautua sisään.

Chrome

Kun yhteys on muodostettu aitoon iCloud-verkkosivustoon Chromessa, työkalupalkissa on Apple Inc. -tekstin vieressä vihreä lukkokuvake. Osoittamalla lukkokuvaketta näet viestin, jossa vahvistetaan, että sivuston identiteetti on varmennettu.

Jos yhteys on muodostettu suojaamattomaan sivustoon, näet Yhteys ei ole yksityinen -viestin. Jos näet tämän viestin, älä jatka äläkä yritä kirjautua sisään.

Firefox

Kun yhteys on muodostettu aitoon iCloud-verkkosivustoon Firefoxissa, työkalupalkissa on Apple Inc. -tekstin vieressä vihreä lukkokuvake. Osoittamalla lukkokuvaketta näet viestin, jossa vahvistetaan, että yhteys sivustoon on suojattu.

Jos yhteys on muodostettu suojaamattomaan sivustoon, näet Tämä yhteys ei ole luotettu -viestin. Jos näet tämän viestin, älä jatka äläkä yritä kirjautua sisään.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.