Applen tiedote iCloud.comin suojauksesta

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tarkistaa, että selain on muodostanut suojatun yhteyden iCloud.comiin.

Apple on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa yksityisyyttä ja tietoturvaa. Apple on tietoinen ajoittaisista järjestelmällisistä verkkohyökkäyksistä, joissa käytetään suojaamattomia varmenteita käyttäjätietojen saamiseksi. Apple suhtautuu asiaan erittäin vakavasti. Nämä hyökkäykset eivät vaaranna iCloud-palvelimia eivätkä vaikuta iCloud-kirjautumiseen käytettäessä Safaria iOS-laitteissa tai Maceissa, joissa on OS X Yosemite.

iCloud-sivusto on suojattu digitaalisella varmenteella. Jos selaimessa näkyy virheellisestä varmenteesta kertova varoitus, kun käyttäjä avaa osoitteen www.icloud.com, hänen tulee huomioida varoitus ja olla siirtymättä sivustolle. Älä koskaan anna Apple ID:tä tai salasanaa verkkosivustolla, jonka yhteydessä näkyy varmennevaroitus. Käyttäjä voi varmistaa, että yhteys on muodostettu aitoon iCloud-verkkosivustoon, tarkistamalla digitaalisen varmenteen alla kuvatulla tavalla Safarissa, Chromessa tai Firefoxissa. Kaikissa niissä näytetään varmennetiedot ja -varoitukset.

Safari

Kun yhteys on muodostettu aitoon iCloud-verkkosivustoon Safarissa, työkalupalkissa on Apple Inc. -tekstin vieressä vihreä lukkokuvake. Kun osoitat lukkokuvaketta, näet Safari käyttää salattua yhteyttä sivustoon www.icloud.com -viestin. Viesti kertoo, että yhteys on suojattu, ja voit kirjautua sisään normaalisti.

No alt supplied for Image

Jos yhteys on muodostettu suojaamattomaan sivustoon, näet Safari ei voi varmentaa verkkosivuston identiteettiä -viestin. Jos näet tämän viestin, älä jatka äläkä yritä kirjautua sisään.

No alt supplied for Image

Chrome

Kun yhteys on muodostettu aitoon iCloud-verkkosivustoon Chromessa, työkalupalkissa on Apple Inc. -tekstin vieressä vihreä lukkokuvake. Osoittamalla lukkokuvaketta näet viestin, jossa vahvistetaan, että sivuston identiteetti on varmennettu.

No alt supplied for Image

Jos yhteys on muodostettu suojaamattomaan sivustoon, näet Yhteys ei ole yksityinen -viestin. Jos näet tämän viestin, älä jatka äläkä yritä kirjautua sisään.

No alt supplied for Image

Firefox

Kun yhteys on muodostettu aitoon iCloud-verkkosivustoon Firefoxissa, työkalupalkissa on Apple Inc. -tekstin vieressä vihreä lukkokuvake. Osoittamalla lukkokuvaketta näet viestin, jossa vahvistetaan, että yhteys sivustoon on suojattu.

No alt supplied for Image

Jos yhteys on muodostettu suojaamattomaan sivustoon, näet Tämä yhteys ei ole luotettu -viestin. Jos näet tämän viestin, älä jatka äläkä yritä kirjautua sisään.

No alt supplied for Image

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.