Tietoja suojauspäivityksestä 2014-005

Tässä asiakirjassa kerrotaan suojauspäivitys 2014-005:n turvallisuussisällöstä.

Päivityksen voi ladata ja asentaa Ohjelmiston päivityksen avulla tai Applen tukisivustolta.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustossa.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

Suojauspäivitys 2014-005

• Secure Transport

Saatavuus: OS X Mountain Lion 10.8.5 ja OS X Mavericks 10.9.5.

Vaikutus: Hyökkääjä saattoi pystyä purkamaan SSL:llä suojattujen tietojen salauksen.

Kuvaus: SSL 3.0:n luottamuksellisuuteen kohdistuu tunnettuja hyökkäyksiä, kun salausohjelmisto käyttää lohkosalausta CBC-tilassa. Hyökkääjä saattaa pakottaa SSL 3.0:n käytön estämällä yritykset muodostaa yhteys TLS 1.0:lla tai sitä korkeammalla suojauksella, vaikka palvelin tukisi parempaa TLS-versiota. Ongelma on ratkaistu poistamalla CBC-salausohjelmistot käytöstä, kun TLS-yhteyden muodostamisyritykset epäonnistuvat.

CVE-ID

CVE-2014-3566: Google Security Teamin Bodo Möller, Thai Duong ja Krzysztof Kotowicz

Huomautus: suojauspäivitys 2014-005:een sisältyy OS X:n bash-päivitys 1.0:n turvallisuussisältö.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.