Jos Kartat-appi ei toimi Apple-laitteessa

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos et löydä sijaintiasi tai jos havaitset virheellisiä tuloksia käyttäessäsi Kartat-appia iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa.

Jos omistat yrityksen ja haluat korjata jonkin toimipaikkasi tiedot Kartat-apissa, kirjaudu Maps Connectiin. Lue lisätietoja Kartat-apin käytöstä iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.

Jos et löydä nykyistä sijaintiasi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut ja varmista, että Sijaintipalvelut- ja Kartat-appien asetuksena on Käytettäessä.
  2. Varmista, että olet asettanut päivämäärän, kellonajan ja aikavyöhykkeen oikein laitteessasi. Valitse Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika. Käytä Aseta automaattisesti -asetusta, mikäli mahdollista.
  3. Varmista, että mobiilidata- tai Wi-Fi-yhteys on päällä ja että internet-yhteys toimii.
  4. Käynnistä Kartat-appi uudelleen. Pyyhkäise apissa ylös ja pysäytä liike, ja pyyhkäise sitten apin esikatselussa uudelleen ylös sulkeaksesi sen. Avaa sitten Kartat uudelleen.
  5. Käynnistä laite uudelleen.
  6. Kokeile toista paikkaa tai Wi-Fi-verkkoa.

Sijaintipalvelut määrittää sijaintisi GPS:n, Bluetoothin, yleisöltä kerättyjen Wi-Fi-yhteyspistetietojen ja tukiasemien sijainnin perusteella. Lue lisätietoja iOS-laitteen sijaintipalveluista.

Jos nykyistä sijaintia ei voi löytää Macilla

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset, klikkaa Suojaus ja yksityisyys ja klikkaa sitten Yksityisyys.
  2. Varmista, että Ota Sijaintipalvelut käyttöön -asetus on valittu. Jos vasemmassa alakulmassa oleva lukko on kiinni, klikkaa sitä, ja anna sitten käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.
  3. Varmista, että Kartat-ohjelma pystyy tarkistamaan sijaintisi.
  4. Sulje Suojaus ja yksityisyys -ikkuna.
  5. Varmista, että Mac on yhdistetty internetiin.

Kartat-apissa esiintyvästä ongelmasta ilmoittaminen

Voit ilmoittaa seuraavista Kartat-appiin liittyvistä ongelmista:

• Kartta
  • Haku
  • Siirtyminen
  • Joukkoliikenne
  • Kuvanlaatu

Voit myös lisätä paikan ja muokata koti- tai työosoitettasi.

iPhone, iPad tai iPod touch

Voit ilmoittaa ongelmasta, lisätä paikan tai muokata koti- tai työosoitettasi noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Napauta oikeassa yläkulmassa .
  2. Napauta Ilmoita ongelmasta.
  3. Valitse ongelma ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Jotta Apple voi ottaa sinuun yhteyttä, jos sillä on kysyttävää ilmoittamaasi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa esiintyvään ongelmaan liittyen, valitse Asetukset > Kartat, vieritä näytön alalaitaan ja laita Seuranta sähköpostilla päälle. Kartat käyttää oletusyhteystietoasi.

Mac

Voit ilmoittaa Macissa esiintyvästä ongelmasta seuraavasti:

1. Valitse Kartat-apin valikkoriviltä Kartat > Ilmoita ongelmasta.
  2. Valitse ongelma ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.