Jos Kartat ei toimi Apple-laitteessa

Lue, mitä voit tehdä, jos et löydä sijaintiasi tai jos huomaat, että tulokset ovat virheellisiä, kun käytät Kartat-appia iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla.

Jos omistat yrityksen ja haluat korjata jonkin toimipaikkasi tiedot Kartat-apissa, kirjaudu Maps Connectiin.

Jos et löydä nykyistä sijaintiasi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Siirry kohtaan Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut ja varmista, että sijaintipalvelut ovat päällä ja että Kartat-asetukseksi on määritetty Käytettäessä appia tai widgettejä.
  2. Varmista, että olet asettanut päivämäärän, kellonajan ja aikavyöhykkeen oikein laitteessasi. Valitse Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika. Käytä Aseta automaattisesti -asetusta, mikäli mahdollista.
  3. Varmista, että mobiilidata- tai Wi-Fi-yhteys on päällä ja että internet-yhteys toimii.
  4. Käynnistä Kartat-appi uudelleen. Pyyhkäise apissa ylös ja pysäytä liike, ja pyyhkäise sitten apin esikatselussa uudelleen ylös sulkeaksesi sen. Avaa sitten Kartat uudelleen.
  5. Käynnistä iPhoneiPad tai iPod touch uudelleen.
  6. Kokeile toista paikkaa tai Wi-Fi-verkkoa.

Sijaintipalvelut määrittää sijaintisi GPS:n, Bluetoothin, yleisöltä kerättyjen Wi-Fi-yhteyspistetietojen ja tukiasemien sijainnin perusteella. Lue lisätietoja iOS-laitteen sijaintipalveluista.

Jos nykyistä sijaintia ei voi löytää Macilla

1. Valitse Omenavalikosta  Järjestelmäasetukset, klikkaa Suojaus ja yksityisyys ja klikkaa sitten Yksityisyys.
  2. Varmista, että Ota Sijaintipalvelut käyttöön -asetus on valittu. Jos vasemmassa alakulmassa oleva lukko on kiinni, klikkaa sitä, ja anna sitten käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.
  3. Valitse valintaneliö Kartat-apin vierestä.
    macOS:n Suojaus ja yksityisyys Järjestelmäasetukset Sijaintipalvelut -vaihtoehdot, kun valittuna on Ota Sijaintipalvelut käyttöön.
  4. Sulje Suojaus ja yksityisyys -ikkuna.
  5. Varmista, että Mac on yhdistetty internetiin.

Jos haluat ilmoittaa ongelmasta Kartat-apissa tai lisätä puuttuvan paikan

Voit ilmoittaa seuraavista Kartat-appiin liittyvistä ongelmista:

• Karttanimet
  • Haku
  • Siirtyminen
  • Joukkoliikenne
  • Kuvanlaatu

Voit myös lisätä puuttuvan paikan ja muokata koti- tai työosoitettasi.

iPhone, iPad tai iPod touch

Voit ilmoittaa ongelmasta tai muokata koti- tai työosoitettasi noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Napauta tietopainiketta  oikeassa yläkulmassa.
  2. Napauta Ilmoita ongelmasta.
    iPhonen näyttö, jossa näytetään, miten ongelmasta ilmoitetaan
  3. Valitse ongelma ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Voit lisätä puuttuvan paikan seuraavasti:

1. Napauta tietopainiketta  oikeassa yläkulmassa.
  2. Napauta Lisää puuttuva paikka.
  3. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Jotta Apple voi ottaa sinuun yhteyttä, jos sillä on kysyttävää ilmoittamaasi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa esiintyvään ongelmaan liittyen, valitse Asetukset > Kartat, vieritä näytön alalaitaan ja laita Seuranta sähköpostilla päälle. Kartat käyttää Apple ID -tilisi sähköpostiosoitetta.

Mac

Voit ilmoittaa Macissa esiintyvästä ongelmasta seuraavasti:

1. Valitse Kartat-apin valikkoriviltä Kartat > Ilmoita ongelmasta.
  2. Valitse ongelma ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.