Ohjeita Kartat-apin käyttöön

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos et löydä sijaintiasi tai jos havaitset virheellisiä tuloksia käyttäessäsi Kartat-appia iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa.

Jos omistat yrityksen ja haluat korjata jonkin toimipaikkasi tiedot Kartat-apissa, kirjaudu Maps Connectiin. Lue lisätietoja Kartat-apin käytöstä iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa.

Jos et löydä nykyistä sijaintiasi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut ja varmista, että Sijaintipalvelut- ja Kartat-appien asetuksena on Käytettäessä.
  2. Varmista, että olet asettanut päivämäärän, kellonajan ja aikavyöhykkeen oikein laitteessasi. Valitse Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika. Käytä Aseta automaattisesti -asetusta, mikäli mahdollista.
  3. Varmista, että mobiilidata- tai Wi-Fi-yhteys on päällä ja että internet-yhteys toimii.
  4. Käynnistä Kartat-appi uudelleen. Pyyhkäise apissa ylös ja pysäytä liike, ja pyyhkäise sitten apin esikatselussa uudelleen ylös sulkeaksesi sen. Avaa sitten Kartat uudelleen.
  5. Käynnistä laite uudelleen.
  6. Kokeile toista paikkaa tai Wi-Fi-verkkoa.

Sijaintipalvelut määrittää sijaintisi GPS:n, Bluetoothin, yleisöltä kerättyjen Wi-Fi-yhteyspistetietojen ja tukiasemien sijainnin perusteella. Lue lisätietoja iOS-laitteen sijaintipalveluista.

Jos nykyistä sijaintia ei voi löytää Macilla

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset > Suojaus ja yksityisyys > Yksityisyys.
  2. Varmista, että Ota Sijaintipalvelut käyttöön -asetus on valittu. Jos vasemmassa alakulmassa oleva lukko on kiinni, klikkaa sitä, ja kirjaudu sitten sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.
  3. Varmista, että Kartat-ohjelma pystyy tarkistamaan sijaintisi.
    Suojaus ja yksityisyys
  4. Sulje Suojaus ja yksityisyys -ikkuna.
  5. Varmista, että Mac on yhdistetty internetiin.

Kartat-apissa esiintyvästä ongelmasta ilmoittaminen

Voit ilmoittaa seuraavista Kartat-appiin liittyvistä ongelmista:

• Karttanäkymä
  • Haku
  • Siirtyminen
  • Joukkoliikenne
  • Kuvanlaatu

Voit myös lisätä paikan ja muokata koti- tai työosoitettasi.

iPhone, iPad tai iPod touch

Voit ilmoittaa ongelmasta, lisätä paikan tai muokata koti- tai työosoitettasi noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Napauta infokuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  2. Napauta Ilmoita ongelmasta.
    Ongelmasta ilmoittaminen
  3. Valitse ongelma ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Salli Applen ottaa yhteyttä sinuun iPhonen, iPadin tai iPod touchin ilmoitettuihin ongelmiin liittyvissä kysymyksissä valitsemalla Asetukset > Kartat > Seuranta sähköpostilla. Kartat käyttää oletusyhteystietoasi.

Mac

Voit ilmoittaa Macissa esiintyvästä ongelmasta seuraavasti:

1. Valitse työkalupalkissa Kartat > Ilmoita ongelmasta.
  2. Valitse ongelma ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.