VoLTE-puheluiden soittaminen (Voice over LTE)

Voit soittaa korkealaatuisia puheluita iPhone 6:lla tai uudemmalla VoLTE-toiminnon avulla. Tällaisen puhelun soittaminen edellyttää, että molemmat puhelimet tukevat VoLTE-toimintoa.

Operaattorin ja sijainnin tarkistaminen

VoLTE-toiminnon käyttömahdollisuus riippuu muutamista seikoista, joita ovat

• oma sijaintisi, matkapuhelinliittymäsi sekä iPhone-malli
  • operaattori, operaattorin liittymä, sijainti ja puhelun vastaanottajan puhelimen malli.

Jotkin operaattorit tukevat VoLTE-toimintoa vain joissakin kaupungeissa tai suuntanumeroalueilla. Jos tarvitset lisätietoja alueestasi ja matkapuhelinliittymästäsi, ota yhteys operaattoriisi.

Voit tarkistaa, tukeeko operaattorisi VoLTE-puheluita ja iPhonen toimintoja.

VoLTE-toiminnon käyttöönottaminen

Joillakin operaattoreilla tämä toiminto on oletusarvoisesti käytössä. Voit tarkistaa, onko VoLTE käytössä, valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidatavalinnat > Ota LTE käyttöön. Jos Puhelut ja data on pois päältä, laita VoLTE päälle napauttamalla sitä.

Jos saat virheilmoituksen

Kun yrität ottaa VoLTE-toiminnon käyttöön, näyttöön saattaa tulla viesti ”LTE-puheluja ei voida aktivoida. Ota LTE-puhelut käyttöön tällä tilillä ottamalla yhteyttä operaattoriisi.” Näin voi käydä tietyntyyppisissä liittymissä, esimerkiksi yritysliittymissä, ja joidenkin operaattorien kohdalla. Pyydä ohjeita operaattorilta.

Laitteessa saattaa näkyä ilmoitus, jonka mukaan laitteeseen täytyy asettaa uusi SIM-kortti. Tätä voi ilmetä vanhemmanmallisia SIM-kortteja käytettäessä. Saatat tarvita uuden SIM-kortin, jotta voit käyttää VoLTE-toimintoa. Ota yhteyttä operaattoriisi.