Alexin käyttö iPhonen tai iPadin VoiceOver- ja Teksti puheeksi -toiminnoissa

iOS 8:ssa ja sitä uudemmissa iOS-versioissa voit käyttää Alexia englanninkielisenä äänenä VoiceOver-, Puhu näyttö- ja Puhu valinnat -toiminnoissa.

Vaatimukset

Jos käytössäsi on jokin seuraavista laitteista, voit ladata ja ottaa käyttöön Alexin:

• iPad Pro
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 5s
  • iPad Air
  • iPad mini 2.

Alexin käyttö edellyttää, että laitteessa on vähintään 870 megatavua vapaata tilaa.

Alexin käyttö

Voit käyttää Alexia VoiceOver-, Puhu näyttö- ja Puhu valinnat -toiminnoissa. Noudata seuraavia ohjeita.

Alexin käyttö VoiceOverissa

Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > VoiceOver > Puhe.

Jos laitteen kielenä on englanti, valitse Oletusmurre > Englanti (USA) > Alex.

Jos laite käyttää oletusarvoisesti muuta kieltä, sinun täytyy lisätä englanti roottorikieleksi. Se onnistuu seuraavien ohjeiden avulla:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > VoiceOver > Puhe > Lisää uusi kieli.
  2. Valitse Englanti (USA).
  3. Napauta sitten Roottorikielet-luettelossa Englanti (USA) -kohdan vieressä olevaa Lisätietoja-painiketta.
  4. Valitse Alex.

Alexin käyttö Puhu näyttö- ja Puhu valinnat -toiminnoissa

Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Puhe > Äänet ja valitse Alex.

Odota, että Alex ladataan ja asennetaan.

Kun olet valinnut Alexin, lataus alkaa, jos laite on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon. Kun lataus on valmis, Alex asentuu laitteeseen. Kun asennus on valmis, Alex alkaa puhua, jos laitteen kielenä on englanti.

Lisätietoja

Jos haluat poistaa Alexin asennuksen, valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > VoiceOver > Puhe ja pyyhkäise oikealta vasemmalle äänen päällä. Napauta sitten Poista-painiketta.