Ohjeita iCloud Driven käyttöön

iCloud Drive pitää kaikki tiedostot ajan tasalla kaikissa laitteissa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit etsiä ja muokata dokumentteja, avata ja tallentaa tiedostoja sekä hyödyntää iCloud Drivea parhaalla mahdollisella tavalla.

Miten näen tiedostoni iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa?

iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa, jossa on iOS 11 tai uudempi, voit käyttää iCloud Drive -tiedostojasi Tiedostot-apilla. Tiedostot-appi helpottaa myös dokumenttien jakamista muiden kanssa, yhteistyön tekemistä reaaliajassa Pages-, Numbers- ja Keynote-projektien parissa sekä iCloud Driveen tallennettujen sisältöjen hallintaa.

Jos laitteessa ei ole Tiedostot-appia, päivitä iOS 11:een tai uudempaan. Jos käytössä on iOS 9 tai iOS 10, voit käyttää iCloud Drive -appia.

Entä jos en näe kaikkia tiedostojani?

Kun otat iCloud Driven käyttöön, kaikki iCloudiin tallennetut dokumentit siirretään automaattisesti iCloud Driveen. Näet tiedostosi iCloud.comissa, iOS 11:n ja uudempien Tiedostot-apissa, Pages-, Numbers- ja Keynote-apeissa tai iOS 10:n ja iOS 9:n iCloud Drive -apissa.

Jos et näe tiedostojasi missään näistä sijainneista, varmista, että olet ottanut iCloud Driven käyttöön kaikissa laitteissasi. Jos et näe Macin työpöydällä ja Dokumentit-kansiossa olevia tiedostoja iCloud.comissa, valitse Järjestelmäasetukset > iCloud, klikkaa iCloud Driven vieressä Asetukset ja varmista, että iCloud Drive on otettu käyttöön.

Jos tarvitset tiedostoa, jonka olet poistanut viimeisten 30 päivän aikana, voit palauttaa sen Tiedostot-apin Äskettäin poistetut -kansiosta tai iCloud.comista. 30 päivän kuluttua tiedostot poistetaan Äskettäin poistetut -kansiosta.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Avaa Tiedostot-appi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.
  2. Valitse Sijainnit > Äskettäin poistetut.
  3. Valitse tiedosto, jonka haluat pitää.
  4. Napauta Palauta.

iCloud.com

1. Kirjaudu Macista tai Windows-tietokoneesta iCloud.comiin.
  2. Siirry iCloud Driveen ja klikkaa oikeassa alakulmassa äskettäin poistettuja kohteita.
  3. Valitse tiedosto, jonka haluat pitää.
  4. Napauta Palauta.

Mac

1. Siirry roskakoriin.
  2. Valitse tiedosto, jonka haluat pitää.
  3. Ctrl-klikkaa tiedostoa ja valitse sitten Laita takaisin. Voit myös vetää tiedoston takaisin työpöydälle tai iCloud Driveen.

Entä jos tiedostoni eivät päivity iCloudiin?

Tarkista ensin seuraavat seikat:

Jos olet kokeillut näitä toimenpiteitä, eivätkä tiedostosi vieläkään lataudu iCloudiin, pysy kirjautuneena iCloudiin ja tallenna päivitetyt tiedostot toiseen kansioon Macissa tai Windows-tietokoneessa. Pyydä sitten lisäohjeita ottamalla yhteyttä Apple-tukeen.

Voinko päivittää Pages-, Numbers- ja Keynote-tiedostoja Windows-tietokoneeltani?

Kun avaat kyseiset tiedostot, iCloud.com avautuu selaimessa. Voit kirjautua sisään ja käyttää niitä Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa.

Olen muokkaamassa asiakirjaa. Milloin tekemäni muutokset latautuvat iCloudiin?

Muutosten näkymisaika riippuu käyttämästäsi apista. Pages, Numbers ja Keynote lataavat tiedostoja iCloudiin säännöllisesti, jotta et menetä tekemiäsi muutoksia. Toiset apit lataavat tiedostot iCloudiin vasta kun tallennat ne iCloud Drive -kansioon. Näet tallentamasi tiedostot Macissa valitsemalla Finder > iCloud Drive. Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Tiedostot-appi. Valitse iCloudin Windows-versiota käyttävässä Windows-tietokoneessa Resurssienhallinta > iCloud Drive.

Jos et vieläkään näe viimeisimpiä muutoksia tai jos näet meneillään olevasta muutoksesta kertovan kuvakkeen tai iCloud Drive -kuvakkeen ilmaisinalueella, yritä tallentaa uusi asiakirja iCloud Drive -kansioon. Tarkista sitten iCloud Drive -kansiosta, näkyvätkö muutokset.

Miten voin tallentaa dokumenttini automaattisesti iCloud Driveen?

Voit päivittää iPhonen, iPadin tai iPod touchin asetukset niin, että dokumentit tallennetaan automaattisesti iCloud Driveen, Omassa [laitteessa] -kansioon tai kolmannen osapuolen pilvipalveluun.

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Valitse Pagesin, Numbersin tai Keynoten asetusten päivitysvaihtoehto.
  3. Napauta Dokumenttien tallennustila.
  4. Valitse, minne haluat tallentaa dokumentit automaattisesti.

Entä jos näen Ratkaise ristiriita -viestin avatessani tiedoston?

Valitse tallennettava asiakirjan versio ja päivitä se iCloudiin napsauttamalla kohtaa Säilytä. Tämä viesti tarkoittaa, että tiedosto on päivitetty toisella laitteella tai iCloud.comissa sen jälkeen, kun viimeksi kirjauduit iCloudiin.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.