iCloud Drive -tiedostojen käyttäminen iPhonessa ja muissa laitteissa

Hallitse, tarkastele, muokkaa ja päivitä tiedostoversioita iCloud Driven avulla kaikissa laitteissasi.

iCloud Driven käyttäminen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa tai Windows-tietokoneessa

Ota iCloud Drive käyttöön, niin tiedostosi pysyvät ajan tasalla kaikissa laitteissasi.

iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa, jossa on iOS 11 tai uudempi, voit käyttää tiedostojasi Tiedostot-apilla, jos olet ottanut iCloud Driven käyttöön. Tiedostot-appi helpottaa dokumenttien jakamista, yhteistyön tekemistä reaaliajassa Pages-, Numbers- ja Keynote-projektien parissa sekä iCloud Driveen tallennettujen sisältöjen hallintaa.

Jos laitteessa ei ole Tiedostot-appia, päivitä iOS 11:een tai uudempaan. Jos käytössäsi on iOS 9 tai iOS 10, voit käyttää iCloud Drive -appia.

Pages-, Numbers- ja Keynote-tiedostojen automaattinen tallentaminen iCloud Driveen

Voit päivittää iPhonen, iPadin tai iPod touchin asetukset niin, että dokumentit tallennetaan automaattisesti iCloud Driveen, Omassa [laitteessa] -kansioon tai kolmannen osapuolen pilvipalveluun.

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Valitse Pagesin, Numbersin tai Keynoten asetusten päivitysvaihtoehto.
  3. Napauta Dokumenttien tallennustila.
  4. Valitse, minne haluat tallentaa dokumentit automaattisesti.

Jos valitset iCloud Driven, Macisi Pages-, Numbers- ja Keynote-tiedostoihin tekemäsi muutokset tallentuvat automaattisesti iCloud Driveen.

Työpöytä ja dokumentit -tiedostojen lisääminen iCloud Driveen

Jos haluat käyttää Macisi tiedostoja muissa laitteissa, voit lisätä Työpöytä ja dokumentit -kansion iCloud Driveen.

iCloud Drive -tiedostojen hallitseminen offline-tilassa

Jos haluat käyttää, muokata ja tallentaa tiedostoja iCloud Driveen ollessasi offline-tilassa, noudata ensin näitä ohjeita.

Tiedostojen käyttäminen offline-tilassa

Jos haluat käyttää tiedostojasi ollessasi offline-tilassa, avaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin Tiedostot-appi ja noudata näitä ohjeita.

Jos muokkaat tiedostojen paikallisesti tallennettuja versioita ollessasi offline-tilassa, muutokset eivät ole nähtävissä iCloud Drivessa. Lähetä tiedostojen päivitetyt versiot iCloud Driveen, kun olet taas online-tilassa.

Tiedostojen lähettäminen iCloud Driveen offline-tilassa tehtyjen muutosten tallentamiseksi

Voit lähettää tiedostoja iCloud Driveen Macista tai Windows-tietokoneesta seuraavilla tavoilla:

• Vedä tiedostoja joko tietokoneesi työpöydältä tai kansioikkunasta iCloud Drive -ikkunaan. Voit myös vetää tiedostot iCloud Drive -ikkunan kansiokuvakkeeseen. Jos vedät tiedostoja kansiokuvakkeeseen, se näkyy korostettuna merkkinä siitä, että vetämäsi kohde siirtyy kansioon.
  • Klikkaa iCloud Drive -työkalupalkissa olevaa iCloud Driven lähetyspainiketta . Valitse lähetettävät tiedostot, ja klikkaa sitten Valitse.

Jos iCloudissa ei ole tarpeeksi tilaa lähetettävälle sisällölle, päivitä iCloud-tallennustilasi tai hallitse iCloud-tallennustilaasi tilan vapauttamiseksi.

Milloin tiedostojen muutokset lähetetään iCloudiin?

Se, milloin lähetetyt muutokset näkyvät iCloudissa, riippuu käytetystä apista. Pages, Numbers ja Keynote lähettävät tiedostoja iCloudiin säännöllisesti, joten kaikki muutokset pysyvät ajan tasalla. Toiset apit lataavat tiedostot iCloudiin vasta kun tallennat ne iCloud Drive -kansioon. Näet tallentamasi tiedostot Macissa valitsemalla Finder > iCloud Drive. Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Tiedostot-appi. Valitse iCloudin Windows-versiota käyttävässä Windows-tietokoneessa Resurssienhallinta > iCloud Drive.

Jos et vieläkään näe viimeisimpiä muutoksia tai näet keskeneräisen muutoksen kuvakkeen tai iCloud-kuvakkeen ilmoitusalueella (ilmaisinalue), yritä tallentaa uusi dokumentti iCloud Drive -kansioon. Tarkista sitten iCloud Drive -kansiosta, näkyvätkö muutokset.

Kadoksissa olevien tiedostojen sijainti

Kun otat iCloud Driven käyttöön, kaikki iCloudiin tallennetut dokumentit siirretään automaattisesti iCloud Driveen. Näet tiedostosi iCloud.comissa, iOS 11:n ja uudempien Tiedostot-apissa, Pages-, Numbers- ja Keynote-apeissa tai iOS 10:n ja iOS 9:n iCloud Drive -apissa.

Jos et näe tiedostojasi missään mainituista sijainneista, ota iCloud Drive käyttöön kaikissa laitteissasi.

Jos haluat käyttää viimeisen 30 päivän aikana poistamaasi tiedostoa, löydät sen Tiedostot-apin Äskettäin poistetut -kansiosta tai iCloud.comista.

Jos tiedostot eivät päivity iCloud Driveen

Tarkista ensin seuraavat seikat:

Jos olet kokeillut näitä toimenpiteitä, eivätkä tiedostosi vieläkään lataudu iCloudiin, pysy kirjautuneena iCloudiin ja tallenna päivitetyt tiedostot toiseen kansioon Macissa tai Windows-tietokoneessa. Pyydä sitten lisäohjeita ottamalla yhteyttä Apple-tukeen.

Miten toimia Ratkaise ristiriita -viestin tullessa näkyviin?

Jos näet Ratkaise ristiriita -viestin avatessasi tiedostoa, valitse dokumentin versio, jonka haluat tallentaa. Päivitä tiedosto sitten iCloudiin valitsemalla Pidä. Tämä viesti tarkoittaa, että tiedosto on päivitetty toisella laitteella tai iCloud.comissa sen jälkeen, kun viimeksi kirjauduit iCloudiin.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.